Gratis bezorging in NL en BE
Bespaar 10% op alles | Code: BD10
Tot 10 jaar garantie

Hoe kunt u uw werkruimte personaliseren?

19 juni 2023

We brengen een aanzienlijk deel van ons leven op het werk door. Velen van ons zaten aan een bureau.

Werkt u ook vanuit huis en wilt u uw werkplek individueel naar uw wensen inrichten? Dan is dit bericht voor jou gemaakt.

Met de vele uren die u op uw werkplek doorbrengt, wordt het een belangrijk onderdeel van uw dagelijks leven. Het is dan ook begrijpelijk dat u uw werkplek zo optimaal mogelijk wilt inrichten en aanpassen aan uw wensen.

Hieronder leest u hoe u dit het beste kunt doen.

Waarom zou je je eigen werkplek ontwerpen?

Sinds de pandemie werken steeds meer mensen vanuit huis. Hierdoor werd ook het individuele ontwerp van het thuiskantoor steeds populairder. Maar waarom is dit het geval? Is één tafel niet genoeg om te werken?

Bij de inrichting van de werkplek gaat het meestal om meer dan alleen esthetiek. Met de individuele inrichting kunt u uw werkomgeving aanpassen aan uw behoeften. Je zorgt ervoor dat je je goed voelt in je werk en dat je prettig, gezond en geconcentreerd werkt.

Er bestaat geen toverformule voor een juiste inrichting van de werkplek. Ieder mens is anders en het gaat er meer om wat jij nodig hebt. Met dit artikel bieden we je een handleiding om je te helpen bij het inrichten van je werkplek. Wij besteden aandacht aan verschillende punten en helpen u bij dit belangrijke project.

Technologische ondersteuning

Een steeds belangrijker punt bij de kantoorinrichting is de integratie van innovatieve technologische oplossingen. In de 21e eeuw heb je tal van technologieën tot je beschikking die je werk makkelijker maken. Dit kunnen digitale middelen zijn zoals computers, tablets of interactieve whiteboards.

Maar ook op het gebied van hardware vind je veel snufjes om je werkplek nog beter af te stemmen op jouw wensen. Voorbeelden hiervan zijn producten als ergonomische muizen en toetsenborden, daglichtlampen, voetenwarmers, elektrisch verstelbare tafelonderstellen  of luchtbevochtigers.

Tegenwoordig is er voor de meeste behoeften op het gebied van kantoorinrichting ten minste één technologische oplossing die precies aan uw behoeften voldoet.

Horen uw persoonlijke bezittingen in het werkgebied?

Als het gaat om kantoorinrichting, rijst steeds weer de vraag of persoonlijke spullen  op de werkplek thuishoren of niet. Over deze vraag lopen de meningen uiteen en er is geen algemeen goed of fout antwoord op deze vraag.

Enerzijds is het raadzaam om de werkplek vrij te houden van voorwerpen die niet nodig zijn om de werkzaamheden uit te voeren. Aan de andere kant helpen voorwerpen zoals familiefoto's, souvenirs enz. om de werkplek te personaliseren en het werk aangenamer te maken.

Het gaat er uiteindelijk om wat voor jou het beste werkt. Het is het beste om met verschillende objecten te experimenteren en te zien hoe ze uw werk beïnvloeden.

Productief en gezond werken dankzij ergonomisch meubilair

Zittend bezig zijn wordt niet als bijzonder gezond beschouwd. Verkeerde zithoudingen, pijn en gezondheidsschade zijn in veel gevallen het gevolg van langdurig kantoorwerk. U kunt deze problemen echter tegengaan bij het inrichten van uw thuiskantoor. Vooral ergonomische zitmeubelen, zoals de BackSupport BS8 Pro bureaustoel , zijn kansrijk . Deze modern vormgegeven stoel is ontworpen om je rug te ondersteunen en te zorgen voor een gezonde werkhouding. Individueel verstelbaar en met een 360 graden draaibare armleuning maakt het zitten niet alleen comfortabeler, maar ook gezonder.

Wil je het af en toe eens zonder zitten, dan is deze geschikt om te worden voorzien van een elektrisch verstelbaar tafelonderstel . Hierdoor kunt u af en toe staand werken zonder dat u de tafel hoeft te herschikken.

Orde en organisatie is zo belangrijk

Succes behalen in de chaos is geen gemakkelijke taak. Om rommel te voorkomen, kunt u de nodige maatregelen nemen bij het inrichten van uw kantoor. Het beste is om een goed doordacht archiefsysteem te maken en ervoor te zorgen dat er voldoende opbergruimte is.

Niet iedereen werkt hetzelfde. Terwijl sommige van nature georganiseerd zijn, vereisen andere wat meer moeite om het kantoor opgeruimd te houden. Vooral als je weet dat je de neiging hebt om rommelvrij te zijn, zul je profiteren van archiefsystemen die je coördineert met de inrichting van je kantoor.

Als u altijd weet waar u het briefpapier, de documenten en meer kunt vinden, werkt u efficiënter en ervaart u doorgaans minder frustrerende momenten.

Decoratie, kleuren en verdere assistentie

Sommige mensen zien af van allerlei decoratieve elementen, kleuren en vormen. Hierdoor werk je geconcentreerder en raak je minder snel afgeleid. Aan de andere kant werken veel mensen efficiënter als ze kleur, decoratie en andere hulpmiddelen gebruiken. Verschillende kleuren brengen verschillende stemmingen en energieën over . Ook helpen ze veel mensen om meer gestructureerd te werken en afspraken, processen etc. beter te onthouden.

Als dit ook voor jou het geval is, kan het de moeite waard zijn om te experimenteren met decoraties, gekleurde kalenders, post-its enzovoort bij het inrichten van je kantoor. Het is het beste om decoraties en kleuren te kiezen die uw persoonlijkheid en interesses weerspiegelen.

Individueel werkplekontwerp: conclusie

Niet alle mensen werken hetzelfde. Er zijn verschillende soorten werk  met verschillende behoeften op hun werkplek. Precies daarom is het belangrijk om je thuiskantoor op maat te maken. Met de inrichting van uw kantoor stemt u uw werkomgeving af op uw wensen.

Ontwerpopties zoals technologische ondersteuning, persoonlijke spullen, ergonomisch meubilair, een opbergsysteem en het gebruik van kleur helpen je om productiever en gemotiveerder te werken.  

Staat u op het punt uw kantoor in te richten? Bezoek de online winkel van FlexiSpot. Daar vindt u interessante aanbiedingen zoals ergonomische stoelen, in hoogte verstelbare bureaus en nog veel meer.