Gratis bezorging in NL en BE
Schrijf je in en krijg 8% korting
Tot 10 jaar garantie

Wie Is FlexiSpot?

08 mei 2023

De start van ergonomisch werken

De moederbedrijf van FlexiSpot werd opgericht in 1998. Het bedrijf is gespecialiseerd in het ontwerpen en produceren van bekroonde ergonomische oplossingen die mensen in staat stellen een gezonder en productiever leven te leiden. 

FlexiSpot heeft vandaag de dag meer dan 200 ingenieurs in dienst en brengt jaarlijks meer dan 100 nieuwe producten op de markt. Het bedrijf bezit meer dan 300 geregistreerde octrooien, waarvan er 17 uitvindingsoctrooien zijn. FlexiSpot heeft 12 magazijnen verspreid over de hele wereld, met een totale opslagruimte van 352.000 vierkante meter.

De reis van online winkel naar merknaam

In 2013 werd FlexiSpot opgericht. FlexiSpot werd opgericht in een kantoor in Californië, met vestigingen in San Francisco, Houston Centre en Memphis Centre.

Het eerste elektronisch verstelbare bureau van FlexiSpot

In 2017 werd het eerste elektronisch verstelbare bureauframe geïntroduceerd onder de merknaam FlexiSpot. De ET102 was een robuust bureau met een in hoogte verstelbaar frame. De twee stevige, stalen T-vormige telescoop poten werden voorzien van twee motoren en een handig bedieningspaneel. De iets duurdere versie maakte het zelfs mogelijk om vier voorkeursstanden in het bedieningspaneel op te slaan. Deze technologische innovatie stelt de gebruikers in staat de hoogte van het bureaublad op een snelle en veilige manier in hoogte aan te passen.

FlexiSpot wordt Marktleider  

In jaren daarna groeit FlexiSpot uit tot een wereldwijde marktleider op het gebied van ergonomisch kantoormeubilair. FlexiSpot werd na de eeuwwisseling dé ‘to-go-to’ voor ergonomische oplossingen voor een gezonder en beter leven op kantoor.  

Daarnaast werd ook steeds meer de nadruk gelegd op de duurzaamheid van zowel de winning van de grondstoffen als het eindproduct zelf.

 

Het bedrijf is voortdurend in ontwikkeling. De vernieuwende ideeën zorgden voor veel aandacht in de verschillende media. FlexiSpot heeft al heel veel verschillende belangrijke ontwerpprijzen in de wacht weten te slepen.

FlexiSpot zorgt goed voor haar klanten

Iedere maand komt FlexiSpot met nieuwe, slimme speciale acties voor hun trouwe klanten. Hierbij worden verschillende producten met fikse kortingen aangeboden, die oplopen tot soms meer dan 30%! Er worden ook regelmatig loterijen gehouden waarbij hun leden gratis producten kunnen winnen. De kwantumkortingen zorgt voor grote interesse van bedrijven en kleine zelfstandige ondernemers.

Hiermee weet FlexiSpot in een relatief korte tijd een zeer grote en trouwe klantenkring op te bouwen. Vandaag de dag telt FlexiSpot meer dan tien miljoen klanten over de hele wereld!

 

In 2020 wordt het zit-sta bureau E8 op de markt gebracht. Dit bureau is een krachtiger product qua prestaties en functionaliteit dan haar voorgangers. Opnieuw wordt een product van FlexiSpot een doorslaggevend succes op het gebied van ergonomisch en flexibel kantoormeubilair.

FlexiSpot komt naar Nederland!

In 2022 is het dan eindelijk zover: FlexiSpot Nederland wordt opgericht. De opening van het filiaal gaat samen met een verandering in het imago van het merk, waarmee ze fantastisch weten in te spelen op de nieuwste ontwikkelingen in de arbeidsmarkt.

 

Als gevolg van de Corona plandemie heeft er een grote verandering in het gebied van kantoor werken plaatsgevonden. Steeds meer mensen worden gedwongen of maken de keuze om flexibel te gaan werken. Alleen wanneer het echt nodig is worden de werknemers nog fysiek op kantoor verwacht aanwezig te zijn. Het gedeelte van de werkzaamheden dat online kan worden gedaan, hoeft niet meer op een extern kantoor plaats te vinden, maar kan van iedere locatie. Steeds meer mensen gaan werken vanuit hun eigen huis.  

Ook studenten brengen steeds meer tijd thuis achter hun bureau door in plaats van in de collegezaal. Ondanks dat de plandemie inmiddels bestreden is, lijkt deze trend van flexibel werken en op afstand studeren zich onvervaard voort te zetten.

 

Door al deze sociale veranderingen is de behoefte aan een goede werkplek in de huiselijke omgeving ontstaan. Bureaus dienen niet meer alleen functioneel voor het werk te zijn, maar ook de uitstraling, afmeting, prijs, het hebben van meerdere functionaliteiten en de  duurzaamheid van de gebruikte materialen worden belangrijk bij de keuze.

FlexiSpot voor thuis en op kantoor

Voor het nieuwe imago van de FlexiSpot wordt gekozen voor de slogan "Work like new". Hiermee wil het bedrijf een meer comfortabele manier van werken promoten.

Uiteraard wordt hiermee direct handig ingespeeld op het feit dat de in hoogte verstelbare bureaus zeer geschikt zijn voor op kantoor, maar ook in de huiselijke omgeving niet zullen misstaan. Daarnaast kunnen de flexibele bureaubladen naar smaak worden aangepast en zijn ze uitermate geschikt voor het doen van verschillende werkzaamheden en voor gebruik door verschillende personen.

 

Naast meer variatie in de in hoogte en breedte van de verschillende verstelbare tafel onderstellen, wordt de collectie aan apart te bestellen bureaubladen en accessoires drastisch uitgebreid.

De los te bestellen tafelbladen worden verkrijgbaar in verschillende soorten materialen, kleuren en afmetingen. Er komen zwenkarmen voor monitoren, frames met ingebouwde USB-poorten, tekentafels, speciale naaitafels, tafels met een groter draagvermogen, smalle tafels en extra lange tafelbladen. Met deze nieuwe insteek probeert FlexiSpot het recht op een gezonder werkplek zowel op kantoor als thuis te benadrukken.

 

Ook introduceert FlexiSpot meer andersoortige ergonomische meubelen zoals ergonomische fietsstoelen, wiebel krukken, handige bureauaccessoires, verschillende soorten opbergsystemen, lattenbodems, en zelfs fitness apparatuur.

Werken bij FlexiSpot

FlexiSpot is altijd op zoek naar innoverende ideeën. Heb jij een geweldig idee dat past in onze bedrijfsvisie? Heb jij een ergonomisch product ontwikkeld dat je wilt delen met de wereld? Doe mee aan ons creatieve project en stuur jouw ideeën of creaties naar ons op! Wie weet maak jij kans op een prachtige prijs!