Gratis bezorging in NL en BE
10% sitewide kortingscode: KONING
Tot 10 jaar garantie

Herontdek de Feestdagen Op Deze Zes Unieke Kerstvakantiebestemmingen

19 december 2022

Kerstvakantie Vieren, Maar Dan Anders

Er zijn maar weinig mensen die niet toeleven naar de Kerstdagen, waarop ontelbare plekken in de wereld tot leven komen en samenkomen en genieten met elkaar centraal staat. Maar jij toe bent aan het vieren van de bekende feestdagen, in een nieuw jasje?

Laat je voorpret niet bederven door keuzestress en lees verder over zes sfeervolle kerstvakantiebestemmingen, van een gezellige Kerstmarkt in de grotten tot glühwein aan het strand, die je zullen fascineren en misschien zelfs betoveren met hun eigen versie van deze feestelijke tijd.

 

 

Voor Traditionele Genieters

Het zal je misschien verrassen, maar ons kleine kikkerlandje blijft een prachtig land om verder te verkennen tijdens de kerstperiode. Nederlandse steden zijn gevuld met twinkelende lichtjes en feestelijke decoraties, en de geur van peperkoek en warme chocolademelk kleurt de lucht. De grachten zijn bezaaid met schaatsers en de markten zijn overvol met unieke geschenken en traditionele lekkernijen. En het beste is: je hoeft niet ver te reizen om de sfeer van een nieuwe plek te kunnen proeven!

 

Voor liefhebbers van de prikkels van een grote stad, is hoofdstad Amsterdam een geweldige uitvalsbasis voor een sprankelende Kerstvakantie. Amsterdam staat bekend om zijn pittoreske grachten en charmante geplaveide straatjes, en tijdens de kerstperiode wordt de stad omgetoverd tot een winterwonderland. Er zijn verschillende kerstmarkten in Amsterdam, maar de bekendste is de kerstmarkt op het Museumplein. Op deze markt staan meer dan 100 kraampjes met handgemaakte cadeaus, traditionele Nederlandse hapjes en warme drankjes. Niet te vergeten: De ijsbaan op het Museumplein is ook een iconische attractie tijdens de kerstperiode.

 

Voor diegenen die het grote-stads-leven juist even achter zich willen laten en toe zijn aan een ‘knussere’ ervaring, niet ver van huis, is het zuidelijke stadje Maastricht een bezoek waard. Mensen kijken vanaf een verwarmd terras onder het genot van een Franse uiensoep en een warm drankje met een glaasje advocaat erbij- de Bourgondiërs laten je wel even zien hoe je kunt genieten van lekker eten.

 

Maar tijdens een kerstvakantie in Maastricht zijn er ook vooral veel bijzondere bezienswaardigheden te beschouwen. De kleine stad in het Limburgse land bestaat sinds honderden jaren en was ooit deel van het Romeinse Rijk. Bezoek de kerstmarkt op het beroemde Vrijthof, omringd door historische gebouwen, waar je lekkere hapjes en glühwein kunt proeven en unieke cadeaus kunt kopen. Sterker nog, een bezoek aan Maastricht is niet compleet zonder het verkennen van de oude stad en haar historie. Te bewonderen zijn onder andere de 15e-eeuwse, rode Sint-Janskerk die een uitzicht over de stad biedt en de unieke boekhandel in de Dominicanenkerk. En vergeet ook niet om even langs de oudste stadspoort van Nederland (de Helpoort) te struinen.

 

Tenslotte is Maastricht dankzij haar ligging ook een goede uitvalsbasis voor leuke dagtrips in de omgeving. Een gouden tip: het Limburgse plaatsje Valkenburg met zijn grotten en kerstmarkten. Of, maak een bezoekje over de grens!

Voor Cultuur Proevers

Nederland deelt vele tradities met haar buurlanden als het op Kerst aankomt. Maar één van de feestelijkste weken van het jaar meemaken, over de grens, brengt toch een unieke ervaring met zich mee. Wist je namelijk dat Duitsers graag samenkomen op Kerstavond om varkensvlees met aardappelpuree te eten en dat de Duitse versie van gourmetten een hele hoop gesmolten kaas bevat? Of dat Belgische gezinnen graag Kerstmis vieren met een feestelijk vleesgerecht zoals gans of kalkoen?

Maar de uniekheid van kersttradities gaat verder dan eten. Jij bent eraan toe om een bekend feest door nieuwe ogen te zien, maar wilt niet te hoeven vliegen? Dan zijn de volgende (road) tripjes misschien wel iets voor jou.

 

De Neurenbergse “Christkindlesmarkt” (of "de kleine stad van hout en stof,") is één van de oudste en bekende kerstmarkten van niet alleen Duitsland, maar de wereld. Jaarlijks komen duizenden bezoekers de markt bekijken, die bestaat uit honderden kraampjes die allerlei typisch Duitse kerstspecialiteiten verkopen (denk aan hete glühwein en zoete lebkuchen). Een levendige sfeer met muziek en optredens van ‘het Christkind’ zijn gegarandeerd. En als je even aan de kerststemming wilt ontsnappen, kun je verdwalen in de vele smalle straatjes binnen de oude stadsmuren, of een wandeling maken naar het imposante slot Neurenberg.

 

Tenslotte, als je van chocoladeletters houdt, stel je dan eens voor hoe ze gemaakt van echte Belgische chocolade wel niet smaken! De Gentse Winterfeesten zijn een prachtig gezicht met hun verlichte straatjes en kraampjes vol met feestelijke producten. En, ze staan bekend om de vele animatie: van optredens van straatartiesten tot verhalen van de kerstman. Het is een leuke activiteit voor het hele gezin om hier tijdens de feestdagen te verblijven.

 

 

Voor Avontuurlijke Zonneaanbidders

 

En dan zijn er de avonturiers, die in de stemming zijn voor een feestelijke Kerstweek, maar niet zo van de kou houden. Ben jij klaar voor iets héél anders?

 

In het voor Afrikaanse begrippen kleine landje Ghana hangt de geur van de cacao-oogst al in de lucht tijdens jouw buitengewone kerstvakantie op dit grote continent. Dans mee met de muzikale openluchttocht in hoofdstad Accra en bewonder hoe jongeren op Kerstavond toneel, dans en ander amusement opvoeren. Net als vele Ghanese families kun je genieten van traditionele Kerstgerechten zoals gekruid gehakt en gekookte kool. Een ervaring om nooit te vergeten.

 

Als de feestdagen ervaren in Latijns-Amerika altijd al op jouw bucketlist heeft gestaan, is een bezoek aan een waanzinnige stad zoals Buenos Aires het meer dan waard. Of je nu zin hebt in ontspannen aan het strand of het verkennen van pittoreske buurtjes, er is geen tekort aan bijzonderheden in deze Argentijnse hoofdstad. In Buenos Aires vier je Kerstmist mee door traditionele gerechten zoals roastbeef en salade de acelga te eten, waarbij een kopje maté niet kan ontbreken. Wakker blijven tot middernacht op Kerstavond, een live tango show bekijken of feesten tot in de late uurtjes: het kan allemaal in deze bruisende stad.