Gratis bezorging in NL en BE
Bespaar 10% op alles | Code: BD10
Tot 10 jaar garantie

Interieurontwerp - laat de lente zijn intrede doen

16 april 2024

De temperaturen stijgen en de natuur bloeit weer op. Overal waar je kijkt, exploderen felle kleuren - frisgroen gras en bladeren, helderblauwe luchten en een veelheid aan kleurrijke bloemen. Laat ook je huis bloeien en haal de lente in huis. Je kunt je huis verfraaien met zowel nieuwe decoraties als meer uitgebreide projecten. Als je biofilisch design, en alles wat het te bieden heeft, omarmt, ben je klaar voor deze lente en daarna.

Wat is biofiel ontwerp?

Biofilie is het menselijke verlangen om contact te maken met de natuur. Het is het vredige gevoel dat je krijgt als je vogels hoort zingen of de golven hoort kabbelen. De ontwerpstijl is erop gericht om deze sensaties in je huis te brengen, waar je tenslotte een groot deel van je leven doorbrengt. Huizen met deze esthetiek worden gekenmerkt door veel natuurlijk licht en materialen, evenals een verscheidenheid aan planten. Ze hebben ook vaak een kleurenschema dat is geïnspireerd door de natuur.

Mensen hebben er altijd naar verlangd om in verbinding met de natuur te leven. In de jaren 1970 en nu heeft dit verlangen echter een nieuwe opleving gekend. De natuur is een veilige plek voor iedereen om tijd door te brengen en te socialiseren met vrienden. Nu verlangen mensen ernaar om deze verbinding voort te zetten door de natuur in huis te halen.

De voordelen van de natuur in huis halen in de lente

Het gebruik van biofilisch design in je huis biedt talloze voordelen voor je gezin, je gasten en het milieu. Dit zijn slechts een paar van de voordelen van het integreren van de natuur in je ruimte en levensstijl.

Vermindert stress en angst - Studies tonen aan dat slechts twee uur per week buiten zijn de gemoedstoestand drastisch kan verbeteren, stress kan verminderen en zelfs fysieke gezondheid zoals hartslag en bloeddruk kan verbeteren. Sommige van deze voordelen kunnen ook worden overgedragen op de tijd die je binnenshuis doorbrengt met een biofilisch ontwerp, waarbij de aanblik, geluiden, texturen en geuren van de natuur worden nagebootst in je ruimtes binnenshuis.

Verbetert de luchtkwaliteit - Biofilisch ontwerp legt de nadruk op duurzame, natuurlijke materialen. Als je je huis inricht of renoveert met dit in gedachten, gaat het niet alleen om de esthetiek van het ontwerp, het is ook een gezondere keuze. Als je kiest voor een natuurlijke inrichting, komen er veel minder chemicaliën en vluchtige organische stoffen in je huis terecht. Planten zijn ook een integraal onderdeel van deze stijl van inrichten, wat de luchtkwaliteit verbetert door giftige stoffen en kooldioxide te filteren. Jij en je gasten zullen gemakkelijker kunnen ademen.

Hoe je deze lente natuurlijke elementen in huis haalt

Biofilisch design in je huis brengen kan zo eenvoudig zijn als het vervangen van wat verouderde decorstukken en het toevoegen van nieuwe texturen, kleuren en elementen.

Voeg een waterpartij toe - Water is een van de belangrijkste elementen van de natuur en waarschijnlijk ook een van de meest rustgevende. Een waterpartij voegt deze lente vredige geluiden en beelden toe aan je interieur. Een andere optie is een aquarium met levende planten en een selectie vissen. Je moet je echter eerst informeren over de vereisten en verzorging van de vissen en het aquarium.

Natuursteen - Natuursteen voegt een structureel en visueel element toe aan elke ruimte. Het werkt goed als vloer of als achterwand. Een mooie manier om natuursteen in je badkamer te brengen is een stenen vloer voor je douche. De grote stenen zorgen voor een natuurlijke ondersteuning en een unieke look. Als je deze lente geen tijd hebt voor zo'n uitgebreid project, maar wel van het idee houdt, kun je een doe-het-zelf badmat maken met sterke lijm, een mat en rivierstenen.

Versier met fruit - Het eerste verse fruit van de lente biedt een overvloed aan heldere kleuren. Zorg voor een decoratieve schaal met een seizoensmotief of een doorzichtige pot om je fruit en groenten in te etaleren. De kleuren zullen je keuken opfleuren en een gevoel van frisheid in je ruimte brengen.

Laat meer licht binnen - Licht is een belangrijke stemmingsverbeteraar. Verhoog je humeur en verminder je angst door zoveel mogelijk licht binnen te laten. Verruil in de lente je zware wintergordijnen voor lichte linnen of katoenen gordijnen. Je kunt ze ook helemaal weghalen en vervangen door geweven, draadloze jaloezieën.

Haal planten in huis - Levende planten zijn een fundamenteel element van biofiele interieurinrichting, en niet alleen in de lente. Kunstplanten kunnen je enkele van dezelfde voordelen bieden, maar levende dingen verdiepen je band met de natuur. Als je nog nooit planten hebt verzorgd, vraag dan je plaatselijke plantenkweker om een paar eenvoudige opties. Kies niet-giftige planten als je kinderen of huisdieren hebt die ze per ongeluk zouden kunnen opeten.

Zet een verstuiver aan - Een andere manier om deze lente aspecten van de natuur in huis te halen is door middel van geuren. Met een verstuiver en essentiële oliën kun je heerlijke aroma's van de natuur in je huis verspreiden. Kies bloemige geuren zoals lavendel of roos of meer aardse geuren zoals dennen om de lente te verwelkomen.

Verzamel kleine schatten - Zoek tijdens je lentewandelingen naar kleine schatten om je huis mee te versieren. Unieke takjes, wilde bloemen, schelpen en stenen zijn gemakkelijke en gratis manieren om elke ruimte met natuur te vullen.

Plant een kruidentuin - De lente is de perfecte tijd om een kruidentuin te planten. Het zal je keuken vullen met heerlijke smaken en je omringen met groen. Geniet van de zintuiglijke ervaring en verwerk de smaakvolle resultaten in je gerechten.

Speel rustgevende geluiden af - Om je thuis nog dichter bij de natuur te voelen, kun je natuurgeluiden afspelen. Aangenaam vogelgezang of het kabbelen van de golven kunnen je helpen om 's avonds tot rust te komen of om de dag met het juiste gevoel te beginnen - in verbinding met de natuur.

De lente is de perfecte tijd om natuurlijke elementen te introduceren

Nu het weer warmer wordt, open je een paar ramen om wat frisse lucht binnen te laten en begin je met opknappen. Het integreren van natuurlijke elementen in je huis kan zo eenvoudig of complex zijn als je zelf wilt - van het toevoegen van nieuwe accessoires en potplanten tot het vervangen van de vloerbedekking. Je gezin en geliefden zullen profiteren van een biofilisch ontwerp.