Gratis bezorging in NL en BE
Bespaar 10% op alles | Code: BD10
Tot 10 jaar garantie

De gezondheidsvoordelen van een in hoogte verstelbaar bureau voor gamers

16 oktober 2023

Gamen is een populaire vrijetijdsbesteding geworden. Voor sommigen is het zelfs een beroep geworden dat mettertijd steeds meer erkenning kreeg. Meer dan de helft van de Duitsers zegt meerdere keren per week te ontspannen tijdens het gamen.


Maar urenlang voor een scherm zitten kan leiden tot verschillende gezondheidsproblemen zoals obesitas, diabetes, rugpijn, nekproblemen en de beruchte game duim of het carpaal tunnel syndroom. Een in hoogte verstelbaar bureau kan helpen. Waarom? Laten we de voordelen voor de gezondheid eens nader bekijken.


De voordelen van een in hoogte verstelbaar bureau voor gamers


Je kent de zit sta bureaus waarschijnlijk wel van kantoor. Maar het is nooit bij je opgekomen dat ze ook geweldig zijn voor je gamesessies? Laat ons je dan laten zien wat de speciale voordelen zijn voor gamers als ze een zit sta bureau gebruiken:

1. Langer gamen zonder pijn

Wees eerlijk, je weet hoe het is. Je gaat zo op in een online game dat je je niet realiseert hoeveel tijd je kwijt bent. Totdat je niet meer weet hoe je moet zitten. Door bijvoorbeeld de GT5 elektrisch in hoogte verstelbare speeltafel van FlexiSpot te gebruiken, kun je van positie veranderen zonder het spel te hoeven onderbreken en kun je zo lang spelen als je wilt zonder pijn.

2. Vermindert het risico op hart- en vaatziekten

Natuurlijk, als je jonger bent, maak je je geen zorgen over de gezondheid van je hart. Maar veel gamers zijn al voorbij hun puberteit. Het is een misvatting dat alleen jonge mensen computerspelletjes spelen. In Duitsland is de gemiddelde leeftijd van gamers 36,1 jaar.


Langdurig zitten is in verband gebracht met een verhoogd risico op hart- en vaatziekten. Als je een in hoogte verstelbaar bureau gebruikt, kun je zitten en staan regelmatig afwisselen. Deze dynamiek bevordert de bloedsomloop en kan het risico op hartproblemen verminderen.

3. Stimuleert een actieve levensstijl

Een in hoogte verstelbaar bureau zoals het GT3 gaming bureau van FlexiSpot moedigt je aan om vaker te bewegen. In plaats van urenlang in dezelfde houding te blijven zitten, herinnert het bureau je eraan om te strekken, te lopen en je lichaam regelmatig in beweging te zetten. Deze kleine bewegingen tellen op en kunnen je helpen een actiever leven te leiden.

4. Vermindering van rug- en nekpijn

Vaak en langdurig zitten kan leiden tot rug- en nekpijn, vooral als je houding niet optimaal is. Met een in hoogte verstelbaar bureau kun je de hoogte van je werkplek aanpassen zodat je een ergonomisch correcte houding kunt aannemen. Het resultaat? Minder pijn en ongemak.

5. Verhoogt de productiviteit

Hoewel de nadruk in dit artikel ligt op de voordelen voor de gezondheid, is het ook de moeite waard om op te merken dat veel mensen zeggen productiever te zijn als ze de mogelijkheid hebben om af te wisselen tussen zitten en staan. Dit komt omdat staan vaak leidt tot meer energie en oplettendheid.

6. Vermindert het risico op diabetes

Langdurig zitten kan ook het risico op diabetes type 2 verhogen. Door zitten en staan af te wisselen met een in hoogte verstelbaar bureau, kun je je bloedsuikerspiegel beter reguleren en zo het risico op deze ziekte verkleinen.

7. Ondersteunt de controle van je lichaamsgewicht

Staand werken verbrandt meer calorieën dan zittend werken. Voor gamers die vaak uren achter elkaar gamen, kan staan tijdens gamesessies helpen om overtollige calorieën te verbranden en het lichaamsgewicht onder controle te houden. Hoewel het niet echt de lichaamsbeweging vervangt die je in het algemeen nodig hebt, helpt het je wel om de tijd die je zittend doorbrengt te verminderen. Een in hoogte verstelbaar gamebureau is daarom een prachtige ondersteuning bij een actiever dagelijks leven en actieve vrijetijdsbesteding.

8. Verbetering van je lichaamshouding

Een in hoogte verstelbaar bureau bevordert niet alleen een betere houding door je aan te moedigen om rechtop te staan, maar stelt je ook in staat om je beeldscherm op ooghoogte te plaatsen. Dit voorkomt dat je je nek buigt en bevordert een gezondere uitlijning van de wervelkolom.


Vooral wanneer je gamesessies verhit raken of je urenlang hebt gezeten, besteed je waarschijnlijk niet al te veel aandacht meer aan een goede houding. Maar door over te schakelen op staan, verbeter je automatisch je houding, wat ook betekent dat je veel minder last hebt van rug-, nek- en schouderpijn.


Conclusie


De voordelen van een in hoogte verstelbaar bureau voor gamers zijn talrijk en verstrekkend. Het gaat niet alleen om het ondersteunen van je gezondheid, maar ook om het vergroten van je algehele welzijn en je beter voelen tijdens je gamesessies.


Velen denken misschien dat gamen en lichamelijke gezondheid niet samengaan, maar met de juiste uitrusting, zoals een in hoogte verstelbaar bureau, kun je van beide genieten: intense game-ervaringen en een gezond leven.


Investeer in je lichaam en je welzijn. Als je urenlang gaat zitten gamen, zorg dan in ieder geval voor een ergonomische bureaustoel zoals de BS8Pro van FlexiSpot die een optimale houding bevordert. Idealiter combineer je hem met een in hoogte verstelbaar gamebureau. Dan staat niets lange gamesessies meer in de weg.