Gratis bezorging in NL en BE
Schrijf je in en krijg 8% korting
Tot 10 jaar garantie

Welke vitamines verbeteren de geestelijke gezondheid?

24 oktober 2022

De rol die vitamines spelen met betrekking tot onze geestelijke gezondheid is er een die veel mensen zich niet bewust zijn of gewoon over het hoofd zien. We zijn allemaal opgevoed met dezelfde boodschappen - het belang van het krijgen van onze vijf per dag, enz. - maar we kregen nooit precies te horen waarom, behalve dat het goed voor je is, dus het zou een fundamenteel onderdeel van je leven moeten zijn.

De waarheid is dat het principe van het krijgen van je vijf per dag in wezen gericht is op het krijgen van toegang tot de reeks vitamines die we elke dag nodig hebben. Natuurlijk is het mogelijk om elke dag zonder ze allemaal te leven, maar het is ook mogelijk om je hele leven alleen chips en water te consumeren. Dat staat niet gelijk aan een goede lichamelijke gezondheid, en dus staat dat niet gelijk aan een goede geestelijke gezondheid.

Dus laten we eens kijken welke vitamines het meest essentieel zijn voor het verbeteren of behouden van een positieve geestelijke gezondheid en hoe het combineren van vitamines met lichaamsbeweging en goede praktijken je leven kan vormen tot een geweldige bal van positiviteit.

Hoe vitamines de geestelijke gezondheid beïnvloeden

Om de vitale rol van vitamines in onze geestelijke gezondheid te begrijpen, moeten we eerst begrijpen wat vitamines zijn. Vitaminen zijn voedingsstoffen die we in verschillende soorten voedsel vinden, en de afwezigheid van sommige van deze vitamines en voedingsstoffen in uw dieet kan leiden tot ernstige psychische problemen.

Er zijn 13 soorten vitamines:

Vitamine A

De B-vitamines (er zijn 8 soorten B-vitamine)

Ascorbinezuur

Vitamine D

Vitamine E

Vitamine K

Het meest voorkomende psychische probleem is depressie en deze aandoening wordt geassocieerd met het ontbreken van sommige vitamines in uw dieet. Het belang van voedingsstoffen in termen van geestelijke gezondheid kan worden gezien door de behandeling van psychische problemen. Als medische behandelingen, zoals het voorschrijven van medicatie of psychotherapie, niet het beste werken voor de persoon die ze gebruikt, zullen alternatieve oplossingen worden gebruikt, waaronder voedingstherapie.

Dat klopt, een behandeling die wordt gebruikt om depressie en andere psychische aandoeningen te behandelen, wordt vaker gebruikt om diabetes te behandelen. Je denkt misschien dat dit vreemd is, maar het laat het belang van voeding en vitamines zien in relatie tot het behoud van een positieve geestelijke gezondheid.

Laten we nu eens kijken welke vitamines het beste zijn voor het verbeteren van de geestelijke gezondheid.

Welke vitamines moet ik nemen?

Als je naar de lijst met de 13 soorten vitamines hierboven kijkt, zie je dat er veel vitamines zijn die ons helpen met een breed scala aan dingen. Maar met betrekking tot geestelijke gezondheid zijn het vitamine D en twee soorten vitamine B (B1 en B12) die worden geassocieerd met het verbeteren van de geestelijke gezondheid.

Vitamine B1

Tekorten aan vitamine B1 (ook bekend als thiamine) worden geassocieerd met verschillende psychische problemen zoals geheugenverlies, angst, depressie, prikkelbaarheid en slapeloosheid. Een gebrek aan B1 is ook gekoppeld aan beginnende dementie.

Je kunt B1 vinden in granen, maar ook in gist, rundvlees, varkensvlees, noten, volle granen en peulvruchten. Groenten en fruit die het bevatten zijn bloemkool, lever, sinaasappels, eieren, aardappelen, asperges en boerenkool.

Vitamine B12

Vitamine B12 is een belangrijk onderdeel bij de vorming van rode bloedcellen. Het tekort kan leiden tot een zuurstoftransportprobleem in het bloed dat bekend staat als pernicieuze anemie. Deze aandoening kan problemen veroorzaken zoals stemmingswisselingen, paranoia, prikkelbaarheid, verwarring, dementie en hallucinaties (of manie). Een gebrek aan vitamine B12 wordt ook gevonden bij bijna de helft van de dementiepatiënten, hypotetherend dat voldoende inname van de vitamine zou kunnen helpen deze neurologische ziekte weg te houden.

Vitamine B12 is in overvloed te vinden in dierlijke producten zoals vis, mager vlees, gevogelte, eieren en magere en vetvrije melk. Verrijkte ontbijtgranen zijn ook een goede bron van B-12 en andere B-vitamines.

Vitamine D

Vitamine D-tekort is in verband gebracht met actieve stemmingsstoornis en depressie. Verder onderzoek wijst uit dat vitamine D belangrijk is en wordt gebruikt tijdens de ontwikkeling van de hersenen. Ontoereikendheid van vitamine D is met succes in verband gebracht met psychische problemen, evenals een reeks fysieke problemen die kunnen correleren met een slechter mentaal welzijn.

Vitamine D wordt van nature via de zon aangeleerd, dus zorg ervoor dat je af en toe naar buiten gaat!

Hoe Flexispot kan helpen

De geestelijke gezondheid kan worden verbeterd door vitamines, maar ook door verschillende dagelijkse dingen die je misschien over het hoofd ziet. We creëren kantoormeubilair dat speciaal is gebouwd om stress te verlichten en zo de geestelijke gezondheid te verbeteren. Wij geloven dat een goede fysieke gezondheid ook leidt tot een goede geestelijke gezondheid en willen daarom dat je op alle gebieden van je leven gedijt om een beter welzijn te creëren.

Als u meer wilt weten over onze producten en hoe ze u kunnen helpen uw nu indrukwekkende thuiskantoor te versterken, neem dan contact met ons op en we helpen u graag verder.