Gratis bezorging in NL en BE
Bespaar 10% op alles | Code: BD10
Tot 10 jaar garantie

6 Oorzaken van Schouderpijn

20 september 2022

Schouderpijn is vreselijk. Het kan een constante zeurende pijn zijn, of af en toe een knakje dat u ineen laat krimpen van de pijn. Het is een feit dat er helemaal niets goeds is aan schouderpijn en dat er geen zilveren randje is, behalve dan dat u de pijn bijna altijd kunt verzachten, verlichten of wegnemen. Vandaag gaan we kijken naar 6 mogelijke oorzaken van schouderpijn, zodat u ze kunt stoppen en kunt gaan kijken naar manieren om die schouders te ontspannen.

Stress

Stress bezorgt ons een heleboel problemen en schouderpijn is er daar maar één van. Hoe meer tijd wij gestrest doorbrengen, hoe meer onze schouders, rug en nek gespannen zijn. Hoe langer dat zo doorgaat, kan dat ontstekingen veroorzaken en langdurige, voortdurende schouderpijn. Helaas zal geen enkele massage dit verbeteren, de stress zal schouderpijn blijven veroorzaken zolang u die heeft. De sleutel hier is dus het wegnemen van de stress. Begin met meditatie, zoek manieren om te ontspannen, probeer yoga uit en zorg goed voor uzelf.

Slechte slaaphouding

Hoewel het misschien comfortabeler voelt om op uw zij of op uw borst te slapen, kan het u in feite allerlei spierpijn bezorgen. Zonder de juiste kussens en steun zal uw lichaam eronder lijden. Als u wakker wordt met die schouderpijn, dan is het zeer waarschijnlijk dat de manier waarop u slaapt bijdraagt tot de pijn. Het is een goed idee om te kijken naar de verschillende soorten slaaphoudingen en welk soort matras of kussen u zou kunnen helpen om comfort te vinden.

Verkeerd oefenen

Een beetje beweging is beter dan geen beweging, niet? Wel, niet altijd. Verkeerd trainen kan namelijk van alles veroorzaken, van kleine ongemakken tot grote verstuikingen en breuken. Neem bijvoorbeeld gewichtheffen, wij weten dat het verkeerd is om zware dingen verkeerd te dragen. Maar als het op gewichten in de sportschool aankomt, heffen velen hoeveelheden waar ze niet klaar voor zijn, zonder de juiste techniek en houding. Als uw uitstapjes naar de sportschool meer kwaad dan goed lijken te doen, zou u eens met een personal trainer kunnen gaan praten of iemand vragen uw vorm te controleren.

Een slechte stoel gebruiken

Slechte stoelen zijn overal, u moet ons geloven. De meeste stoelen, vooral die voor kantoren en telewerken, zijn gewoon niet ontworpen om de hele dag op te zitten. Dat klinkt misschien tegenstrijdig, stoelen die niet gemaakt zijn om te zitten, maar het is wel waar. En dat niet alleen, veel mensen zitten ook nog eens met een slechte lichaamshouding. Als u merkt dat u door langere perioden in uw stoel te zitten schouderpijn krijgt, kunt u misschien beter investeren in een ergonomische stoel. Stoelen zoals de Flexi-Chair Oka Bureaustoel zijn speciaal ontworpen zodat u er de hele werkdag in kunt zitten. Van ergonomisch ontwerp tot ademend netweefsel en verstelbare zitting, deze stoel heeft meer nuttige functies dan een smartphone.

Geen zit sta bureaus gebruiken

Ergonomische stoelen zijn geweldig, ze maken zitten gemakkelijk en veel comfortabeler. Maar weet u wat het echt naar een hoger niveau tilt en u van schouderpijn afhelpt? Een staand bureau. Zit sta bureaus brengen u niet alleen op de been en laten het bloed pompen terwijl uw houding verbetert, maar door te staan voelt u zich zelfverzekerder en kunt u zich beter concentreren op het werk. Zit sta bureaus zoals de Standing Desk Pro Series E7 zijn verstelbaar, wat betekent dat u een pauze kunt nemen van het staan en op uw gemak kunt overschakelen op een ergonomische stoel. Het is echt het beste van twee werelden.

Flexispot kan uw schouderpijn verhelpen

Hier bij Flexispot zijn ergonomische meubelen ons spel. Wij ontwerpen meubelen die u onder andere helpen om stressvrij en schouderpijnvrij uw dagelijkse bezigheden te verrichten. Als u uw kantoorruimte wilt opwaarderen, blader dan door ons assortiment of neem contact met ons op voor meer informatie.