Gratis bezorging in NL en BE
Schrijf je in en krijg 8% korting
Tot 10 jaar garantie
Home>Alle blogs>Trends>Blog detail>

Zijn elektrische bedden milieuvriendelijk?

11 oktober 2022

Het toevoegen van nog een energieverslindend snufje aan uw huishoudelijk apparaat kan de milieubewuste mens verontrusten. Hier bij Flexispot zijn wij voorstander van duurzame producten, en onze elektrische bedden hebben, van de fabricage tot het gebruik, een minimale impact op de planeet.

Wij werken eraan om producten op een milieuvriendelijke manier te leveren, om onze koolstofvoetafdruk en die van u zo klein mogelijk te houden. Wij dringen er bij alle klanten op aan om oude meubels op een verantwoorde manier te verwijderen door ze rechtstreeks aan een koper door te verkopen of gebruik te maken van een vuilnisbedrijf dat zich op een verantwoorde manier van oude meubels ontdoet.

Zijn elektrische bedden schadelijk voor het milieu?

Elektrische bedden werken op elektriciteit en zijn daarom veel minder schadelijk voor het milieu dan producten die gas of andere fossiele brandstoffen gebruiken.

Om uw elektrisch bed nog vriendelijker te maken voor de planeet Aarde, raden wij u aan uw elektrisch bed uit te schakelen wanneer u het niet gebruikt, of een timer in te stellen zodat het 's nachts uitschakelt wanneer u vast slaapt en in een comfortabele houding ligt waaruit u waarschijnlijk niet zult weggaan.

Dat is niet alleen beter voor het milieu, maar ook voor uw energierekening. Elektrische apparaten die op stand-by blijven staan, blijven wel werken en brengen een klein bedrag in rekening. Dat kan in de loop der jaren aardig oplopen.

Hoeveel kost het om een elektrisch bed te laten werken?

Elektrische bedden zijn erg goedkoop in gebruik. Om u een idee te geven van wat u maximaal kunt uitgeven aan elektriciteit voor een elektrisch bed, laten we eens kijken naar de maximale kosten.

Als u uw elektrisch bed 24/7 gebruikt, met meerdere verstellingen per uur, en met een elektrische deken erop, zou het minder dan £4 per week kosten om te gebruiken.

Veel mensen gebruiken veel minder dan dit, omdat zij het bed gewoonlijk alleen 's nachts gebruiken en niet ook nog elektrische dekens hebben draaien. Gemiddeld wisselen de meeste mensen twee tot vier keer per nacht van stand, wat de kosten nog lager maakt.

Kortom, u zult hooguit een minimale verandering in uw elektriciteitsrekening zien, zelfs als u besluit om het de hele tijd aan te laten staan. Uit milieu-overwegingen is het echter altijd het beste om een elektrisch apparaat uit te zetten als u het niet gebruikt.

Hoe kan ik een elektrisch bed veilig weggooien?

Als u al een elektrisch bed bezit en u wilt upgraden naar een nieuw en verbeterd bed, zoals de EB011, dan zijn er een paar manieren waarop u uw oude elektrische bed veilig kunt verwijderen, om de verwijdering zo milieuvriendelijk mogelijk te maken.

Verkoop het door

De beste manier om van iets af te komen wat u niet meer wilt, is het te verkopen of weg te geven voor iemand anders! Dit is de snelste en meest efficiënte vorm van recycling. Als uw oude elektrische bed perfect werkt, dan is er geen reden waarom u het niet te koop zou kunnen aanbieden of aan iemand anders cadeau zou kunnen doen.

Degene aan wie u het bed verkoopt of geeft, moet echter wel weten dat het om een tweedehands bed gaat, en dat hij alle risico's aanvaardt wanneer hij het bed van u koopt. In tegenstelling tot het kopen van een bed in een winkel, betekent het kopen van een tweedehands verkoper dat, als er iets misgaat met het bed, zij er niets aan kunnen doen. Als de persoon die het bed koopt of krijgt daar tevreden mee is, ga dan uw gang.

De meeste verkopers beperken elk risico door het bed tegen een lagere prijs te verkopen dan zij het oorspronkelijk gekocht hadden, zelfs als het nog in perfecte staat is.

Neem contact op met een recyclingbedrijf

De meeste steden hebben een particulier recyclingcentrum dat elektrische artikelen komt ophalen, meestal doen zij dat gratis als het artikel nog in bruikbare staat is.

Centra die dit doen halen het voorwerp bij u thuis weg, brengen het naar hun centrum waar ze het grondig reinigen en op veiligheid controleren voordat ze het aan een tweedehandswinkel verkopen of het aan mensen in nood schenken. Dit is een goede manier om van uw bed af te komen, maar het wordt beschouwd als een geschenk en niet als een verkoop, dus verwacht niet dat zij het voorwerp van u kopen (hoewel sommigen dat wel doen) en zij aanvaarden gewoonlijk geen matrassen.

Neem contact op met uw plaatselijke Raad

Als uw oude elektrische bed niet bruikbaar is en niet gerepareerd kan worden, is het onwaarschijnlijk dat een recyclingcentrum het zal aannemen - tenzij zij ook in schroot handelen.

Het kan ook zijn dat er geen recyclingcentrum in de buurt van uw woonplaats is, in beide gevallen kunt u het beste contact opnemen met uw plaatselijke gemeente.

De gemeenten hebben wegwerpdiensten voor grote voorwerpen die misschien niet geschikt zijn voor recycling of voor de plaatselijke stortplaats. Zij komen in een beveiligde bestelwagen of vrachtwagen die het voorwerp veilig kan vervoeren en het op de juiste manier kan verwijderen. Elke gemeente heeft zijn eigen verwijderingsmethoden, maar alle gemeenten in het Verenigd Koninkrijk zetten zich in om de koolstofvoetafdruk van het land te verkleinen, dus zullen zij de onderdelen van het elektrisch bed zo duurzaam mogelijk vernietigen of recycleren.

Meestal vragen de gemeenten een kleine vergoeding voor het ophalen, maar dat is vaak veel goedkoper dan een busje huren om het bed naar de plaatselijke stortplaats te brengen.

Over het geheel genomen is het kopen, gebruiken en wegdoen van elektrische bedden niet schadelijk voor het milieu en veel minder gedoe om te beheren dan u zou denken. Wanneer u oude elektrische bedden wegdoet, probeer ze dan zoveel mogelijk te recycleren. Elektrische bedden zijn goedkoop in gebruik, maar zet ze altijd uit als u ze niet gebruikt, om de gevolgen voor het milieu verder te beperken.