Gratis bezorging in NL en BE
Schrijf je in en krijg 8% korting
Tot 10 jaar garantie

Zeven veelgemaakte fouten die iedereen maakt bij het kiezen van een thuiskantoorstoel met wielen

22 augustus 2022

De productiviteit op de werkplek kan worden verhoogd en gehandhaafd door ervoor te zorgen dat u zich op uw gemak voelt. Individuele voorkeuren voor zitten en werken kunnen bepalen welk type stoel men kiest. Met zoveel mogelijkheden kan het kiezen van de juiste stoel voor uw omgeving en uw behoeften een tijdrovende taak zijn. Vermijd de aankomende, veelgemaakte blunders om de procedure een beetje eenvoudiger te maken.

Ongeplande of niet-gerealiseerde aankopen

Mensen kopen vaak werkplekmeubilair in een opwelling. Snel kopen kan leiden tot oordelen waar je later spijt van krijgt. Om een weloverwogen beslissing te nemen, moet u:

Beoordeel uw vereisten nauwkeurig. Voordat u begint met het selecteren van een bureaustoel, moet u overwegen hoe u deze gaat gebruiken. Het antwoord op deze vraag bepaalt hoeveel tijd je elke dag in je bureaustoel doorbrengt. Of en of het veranderd kan worden is de vraag. Wordt het een vaste waarde, of kan het verplaatst worden? Een weloverwogen aanschaf van een nieuwe bureaustoel is waarschijnlijker.

Overweeg de voor- en nadelen van uw huidige werkplekstoel. Het is ook een goed idee om feedback te vragen aan degenen die regelmatig in de stoel zitten. Als u dat niet doet, weet u nooit of uw receptioniste een verstelbare bureaustoel nodig heeft of dat haar stoel moeilijk te wijzigen is.

De waarde van geld boven de kwaliteit stellen

Als u op zoek bent naar een fatsoenlijke deal, vergeet dan niet om ook rekening te houden met de waarde van het product.

U moet nadenken over hoeveel geld u bespaart gedurende de geschatte levensduur van de stoel tijdens het nemen van uw aankoopbeslissing. Als u op zoek bent naar een stoel die is gebouwd om lang mee te gaan, moet u er meer voor betalen.

Het kopen van een goedkope stoel lijkt misschien aantrekkelijk, maar als de stoel vaak wordt gebruikt, zou het een vergissing zijn. De vroege besparingen van de stoel kunnen snel worden gewist door reparaties en vervangingen, waardoor deze op de lange termijn duurder wordt. Als u echter in nood bent, kunt u nog steeds rondkomen met goedkope alternatieven. Zodra er een kosteneffectiever alternatief beschikbaar komt, moet u de stoel uit dienst nemen en een geschikte vervanging plannen.

De slechte stofkeuze

Materiaal is een van de belangrijkste elementen waarmee u rekening moet houden bij het selecteren van een bureaustoel. Dit zul je ervaren, vooral in de zomer. Omdat bureaustoelen regelmatig worden blootgesteld aan stof en vuil, heeft de stof van de stoel invloed op hoe gemakkelijk het is om schoon te maken. Vinyl is een geweldig materiaal om te gebruiken in gebieden met veel morsen. Desondanks blijven lederen stoelen in vergaderzalen en executive suites de meest geprefereerde keuze. Dit komt door het feit dat leer eenvoudig te reinigen is en snel droogt.

In plaats van leer is het gaas momenteel het gekozen materiaal voor langdurig zitten vanwege het hoge ademende vermogen.

Een stoel verkeerd plaatsen in een kantoor

Veel verstelpunten zijn beschikbaar op een verstelbare bureaustoel, waardoor de gebruiker de ideale houding kan kiezen. Individuen moeten comfortabel kunnen zitten en op een manier die er niet voor zorgt dat ze zich gespannen voelen na een lange periode van elke dag aan hun bureau zitten. Armleuningen, kantelhoek en spanning kunnen allemaal op veel stoelen worden aangepast naast de standaard hoogteverstelling.

Als de armleuningen te hoog zijn, worden de armen omhooggeduwd naar de schouders, wat ongemakkelijk is. Armleuningen kunnen zelfs van sommige stoelen worden verwijderd.

Nekbelasting kan worden geminimaliseerd door de hoogte en kanteling van de monitor aan te passen aan de voorkeur van de gebruiker. Bovendien moeten werknemers vanuit deze houding gemakkelijk toegang hebben tot hun werkstations en toetsenborden.

De garantie negeren

Voordat u een bureaustoel koopt, is het essentieel om de garantie-informatie te verifiëren. Koop nooit meubels zonder garantie. Een garantie van een jaar tegen fouten en schade veroorzaakt door de fabrikant moet worden meegeleverd met elke stoel die u koopt. Als laatste voorzorgsmaatregel moet u ervoor zorgen dat de verkoper zorg na de verkoop biedt in het geval van een probleem.

Vergeten na te denken over de kleur van de stoel

Hoewel zwarte, bruine of grijze stoelen gebruikelijk zijn in kantoren, zijn ze niet altijd de beste optie. Het toevoegen van een vleugje kleur is een populaire trend op de werkplekken van vandaag. Het kiezen van rode of blauwe stoelen in plaats van witte geeft een vleugje kleur aan de kamer.

De afmetingen van uw werkstation vergeten

Is er voldoende ruimte in je werkruimte voor jouw ideale bureaustoel?

De meeste mensen nemen niet de moeite om hun werkplek op te meten voordat ze een nieuwe stoel kopen, wat resulteert in een stoel die te laag of te groot is voor het beschikbare gebied. Als uw werkruimte aan de kleine kant is, maakt het verwijderen van de armleuningen op uw bureaustoelen wat extra ruimte vrij.

Als u echter schouderklachten heeft, is dit een slecht compromis. Je krijgt het beste van twee werelden met intrekbare armleuningen. Het is ook mogelijk dat u naar beneden glijdende, 3,4-dimensionale (of niet-bestaande) of 2D (of niet-bestaande) armen wilt onderzoeken.

Laatste gedachten

Comfort, materiaal, hoogte en werkplekgrootte spelen allemaal een rol bij het kiezen van de mooiste bureaustoel. Neem niet te snel een definitieve beslissing; geef jezelf de tijd om je opties te overwegen om latere spijt te voorkomen. Je zult niet teleurgesteld worden als je bij Flexispot winkelt  voor de beste bureaustoel voor thuis op de markt.