Gratis bezorging in NL en BE
Schrijf je in en krijg 8% korting
Tot 10 jaar garantie

Verbazingwekkende voordelen van de laptopstaander

15 juli 2022

Langdurig met een laptop werken kan vervelend en hectisch zijn, en vooral ook oncomfortabel. Als je een laptopstaander koopt en ermee werkt, zul je duidelijk verlichting voelen in je polsen, ruggengraat en nek.

Een laptopstaander helpt om het scherm in een geschikte en comfortabele positie te plaatsen. Tegelijkertijd kun je hem in de hoogte verstellen. Gebruik jij al een een SC4 laptopstaander voor je werk? Hij geeft een comfortabel gevoel en houdt je polsen, nek en ogen in de juiste positie terwijl je werkt. 

Hier volgen enkele van de voordelen van het gebruik van een laptopstaander: 

1. Minder rugpijn en geen vermoeide ogen

Het gebruik van een laptopstaander vermindert rugpijn in grote mate. Als je kampt met problemen zoals een stijve rug en rugpijn door te veel werk, moet je een laptopstaander aanschaffen. Als je de hele dag aan een bureau zit, kromt je wervelkolom zich op een onaangepaste en abnormale manier.

Als we ons hoofd in een hoek van 15 graden buigen, verdubbelt het gewicht dat de nek moet dragen van ongeveer 6 kg naar 12 kg. Onder een hoek van 30 graden neemt dit gewicht toe tot maar liefst 20 kilo. Verschillende studies tonen dit aan. Dat is veel gewicht voor je nek om dagelijks te dragen, en het is dan ook geen verrassing dat nekpijn zo vaak voorkomt bij kantoorpersoneel.

Met een laptopstaander kun je je scherm echter op ooghoogte houden. Ook kun je voorover leunen en je rug buigen om het scherm te zien.

Een laptopstaander vermindert de natuurlijke krommingen in je nek en onderrug. De laptopstaander zorgt er ook voor dat het scherm zich op jouw ooghoogte bevindt. Het is beter om de ogen 5-10 cm onder de bovenkant van het scherm te houden.

Volgens een onderzoek van The Vision Council lijdt 65% van de Amerikanen aan oogvermoeidheidssyndromen. Het gebruik van een laptopstaander zorgt ervoor dat het scherm goed op ooghoogte is afgesteld. Zo wordt het probleem van de vermoeide ogen grotendeels opgelost. 

2. Draagbaar en licht

Je kunt een laptopstaander overal mee naartoe nemen. Omdat hij zeer licht is, is het geen probleem om tijdens het werk van plaats te veranderen. Je kunt je laptopstaander ook meenemen naar je werkplek. 

Een laptopstaander weegt gewoonlijk ongeveer anderhalf kilo. Eén van de interessantste dingen aan een laptopstaander is dat je hem gemakkelijk kunt inklappen en eventueel in je tas opbergen. Bovendien neemt een laptopstaander niet te veel ruimte in beslag. Je kunt hem opbergen in een lade of kast wanneer hij niet in gebruik is. En hij neemt niet veel plaats in op je bureau als je aan het werk bent. 

3. Voorkomt beschadiging van je laptop

Een laptopstaander beschermt je laptop tegen externe en fysieke schade. Als je je laptop op een stabiele plaat zet, is de kans kleiner dat hij beschadigd raakt. Bovendien voorkomt een stabiele ondergrond ongelukken in hoge mate. Soms morst je iets op je laptop terwijl je werkt. Als je de laptopstaander een beetje verhoogt, kun je morsen en uitglijden voorkomen. 

Voorkomen is altijd beter dan genezen. Daarom kun je beter geen risico's nemen en je waardevolle apparaat beschermen met een laptopstaander. Een laptopstaander biedt extra veiligheid en bescherming voor je laptop. Je hoeft je geen zorgen te maken over schade. 

4. Verhoogt het productiviteitsniveau 

Wanneer je een laptopstaander gebruikt, zul je minder vermoeid zijn. Een laptopstaander vermindert de belasting op je lichaam door de juiste ergonomie te bieden. Als je lichaam niet zwak aanvoelt, zelfs niet na urenlang werken, zal je productiviteit automatisch toenemen. 

Minder vermoeidheid betekent meer energie om te werken. Een laptopstaander maakt je werk in hoge mate comfortabeler en gemakkelijker en verbetert tevens de werkefficiëntie. 

5. Verbetert de luchtstroom in de laptop

Wanneer je je laptop op een vlak oppervlak gebruikt, ontstaan er vaak warmteproblemen. Na een paar uur wordt de warmteontwikkeling al te veel. Als gevolg daarvan wordt het moeilijk voor je om te werken. Bovendien verslechteren de prestaties van het toestel door de overmatige hitte. De laptop kan beschadigd raken en de levensduur zal verkorten. 

Met een laptopstaander wordt het apparaat echter opgetild, wat resulteert in een betere luchtstroom onder het apparaat. Hierdoor blijft je laptop het grootste deel van de tijd koel, wat op zijn beurt zorgt voor een lange levensduur van het apparaat. 

6. Vermindert de rommel op je bureau 

Als je lange tijd aan een bureau werkt, heb je veel dingen nodig. Enkele spulletjes op je bureau stoort meestal niet, maar het kan al snel uitbreiden naar een grote rommelhoop verspreid over je bureau en dan is werken geen pretje. Als je deze rommel een beetje kunt verminderen, is dat een hele opluchting. Een laptopstaander kan je helpen je zaken beter te organiseren. Hij kan één of meer laptops optillen.

Sommige laptopstaanders bieden ook extra opbergruimte. Je hebt bijvoorbeeld plaats voor je toetsenbord en muis, die anders op je bureau zouden liggen. Je zult je ook gelukkig en tevreden voelen wanneer je een schone werkruimte hebt. Misschien inspireer je zelfs anderen met je netheid. 

Dit was het eerste artikel in een serie van twee. Wil je meer weten, kom dan later terug op onze blog.