Gratis bezorging in NL en BE
Bespaar 10% op alles | Code: BD10
Tot 10 jaar garantie

Mooie herinneringen voor moeilijke momenten

07 juli 2022

De waarheid houdt niet op te bestaan, ook al wordt ze wel eens vaker vergeten. Je kunt iets wel duizend keer op duizend verschillende manieren lezen of horen voordat je het werkelijk begrijpt. Of je vergeet het gewoon weer. En dit is vooral het geval wanneer je een moeilijkere tijd doormaakt en de neiging hebt om de hele tijd te klagen. Zoals die tijdloze levenslessen die velen van ons jaren geleden leerden, maar weer vergaten toen het erop aankwam.

 

Toch kunnen ze je nu goed van pas komen in een tijd waarin de ene angst na de andere je achtervolgt, of het nu oorlog is of een pandemie. Dus herinner jezelf eraan met dit artikel en misschien worden de dingen dan niet zo slecht als ze lijken.

 

 

1. Het leven is kort en niets is gegarandeerd

 

 

Je weet diep van binnen dat het leven kort is en dat de dood ons allen op een bepaald moment zal treffen. En toch ben je oneindig verbaasd wanneer het iemand overkomt die je kent. Het is als een trap oplopen met een verstrooide geest en de laatste trede verkeerd inschatten. Je had verwacht dat er een trede meer zou zijn, dus je bent even uit balans voordat je gedachten terug dwalen naar het huidige moment en hoe de wereld werkelijk in elkaar zit.

 

 

LEEF je leven VANDAAG! Negeer de dood niet, maar wees ook niet bang voor het leven. Als je bang bent voor een leven dat je nooit geleefd hebt omdat je te bang was om vandaag positieve actie te ondernemen, verspil je het. De dood is niet het belangrijkste verlies in het leven, evenmin als ziekte. Het grootste verlies is wat in je sterft terwijl je nog leeft en gezond bent. Wees moedig, zelfs in deze moeilijke tijden, en durf toch de volgende stap te zetten. 

 

 

Investeer je hart en ziel in wat vlak voor je ligt. Breng passie in anders gewone momenten. 

 

 

2. Alles zal snel weer veranderen

 

 

Omarm wijzigingen en erken in vele opzichten dat ze noodzakelijk zijn. Het zal in het begin niet altijd duidelijk zijn, maar uiteindelijk zijn de meeste veranderingen de moeite waard omdat ze je dwingen te groeien.

 

 

Wat je vandaag hebt, kan morgen weg zijn. Je weet maar nooit. Dingen veranderen vaak spontaan. Mensen en omstandigheden komen en gaan. Het leven stopt voor niemand. Het gaat snel en het gaat van kalmte naar chaos in seconden en het overkomt iedereen elke dag.

 

 

Onthoud, hoe goed of slecht een situatie nu ook is, ze zal veranderen. Daar mag je zeker op rekenen. Accepteer het en haal diep adem. Je bent precies waar je nu moet zijn. Er is een tijd en een plaats voor alles, en elke moeilijke stap is nodig. Blijf gewoon je best doen en forceer niets dat nog niet in je leven past. Als het zo moet zijn, dan zal het zo zijn.

 

 

3. Je hebt de keuze hoe je reageert en krijgt dus controle

 

 

Heb doorzettingsvermogen met alles wat onvolledig of onvoltooid is in je geest en hart. En besef dat geduld niet te maken heeft met wachten, maar met het vermogen om een goede houding te behouden terwijl je hard werkt om trouw te blijven aan je intuïtie en waarden. Dit is jouw leven en het wordt bepaald door jouw keuzes. Mogen je daden meer zeggen dan je woorden. Mogen je dagelijkse keuzes luider preken dan je lippen en moge je innerlijke tevredenheid uiteindelijk je getuigenis zijn.

 

 

Een hartstochtelijke sprong is altijd de moeite waard. Ook al heb je geen idee waar je terecht zult komen en zijn er nog zoveel onbekenden, wees moedig genoeg om op te staan en naar je hart te luisteren. Onthoud dat de krachtigste momenten in het leven plaatsvinden wanneer je de moed vindt om los te laten wat niet kan worden veranderd. Want zoals Viktor Frankl zei, wanneer je een situatie niet langer kunt veranderen, word je uitgedaagd om jezelf te veranderen ... om voorbij het onveranderlijke te groeien. En dat verandert alles!

 

 

4. Je hoeft nu niet alle antwoorden te hebben

 

 

Aanvaard het gevoel niet precies te weten waar je naartoe gaat, en train jezelf om dit gevoel van vrijheid lief te hebben en te waarderen. Want alleen wanneer je in de lucht zweeft zonder bestemming in zicht, dwing je je vleugels volledig te openen, zodat je kunt vliegen. En als je rondvliegt, weet je misschien nog steeds niet waar je heen gaat. Maar dat is niet het belangrijkste. Wat belangrijk is, is dat je je vleugels opent.

 

 

Sommige van de grootste resultaten die in je leven zullen gebeuren, zullen resultaten zijn waarvan je niet eens wist dat je ze wilde. Zolang je je geest openhoudt voor nieuwe perspectieven en zolang je vooruitgaat, zijn er geen verkeerde afslagen in het leven. Alles en niets is mogelijk. 

 

 

En op een dag zullen alle stukjes samenkomen. Er zullen onvoorstelbaar goede resultaten in je leven gebeuren, zelfs als alles niet precies gaat zoals je had verwacht. Dan zul je terugkijken op de voorbije moeilijke tijden, glimlachen en jezelf afvragen: "Hoe heb ik dit in hemelsnaam allemaal kunnen doorstaan?" En dan zul je je antwoorden krijgen. 

 

 

Dus trek de dingen niet in twijfel, accepteer ze. Veel later zul je beseffen dat alles een doel heeft en dat er altijd iets goeds uit alles kan voortkomen. Heb vertrouwen in de loop der dingen en maak je niet zo druk. Geniet van het leven, want het is prachtig, ook al is het niet altijd gemakkelijk te begrijpen.