Gratis bezorging in NL en BE
Schrijf je in en krijg 8% korting
Tot 10 jaar garantie
Home>Alle blogs>Trends>Blog detail>

De meest effectieve kabelbeheeroplossingen voor een georganiseerd kantoor

08 september 2023

De verwarde kabels op uw bureau zijn niet alleen een doorn in het oog, maar kunnen ook uw productiviteit verstoren en zelfs ongelukken veroorzaken. Volgens de Duitse wettelijke ongevallenverzekering (DGUV) wordt een derde van alle arbeidsongevallen veroorzaakt door struikelen, inclusief rondslingerende kabels. En dit hoeft niet alleen jou te overkomen, het kan ook jouw collega’s of familieleden op het thuiskantoor overkomen. Het is daarom essentieel om orde in de chaos te brengen.

Hieronder geven we je de beste tips over hoe je voor een veilig en opgeruimd bureau kunt zorgen en hoe je de kabelchaos kunt beheersen.

1. Kabelgoot onder het bureau

Een van de beste opties om de verwarde kabels op en onder uw bureau te ontwarren en veilig te houden, is het installeren van een kabelgoot zoals de FlexiSpot cmp502 bureaukabelgoot die onder elk tafelblad past. Deze zit strak onder het tafelblad vastgeschroefd en is toch makkelijk te bereiken als je een kabel moet verwijderen of vervangen.

Ook is er voldoende ruimte voor je laptopoplader, zodat deze geen ruimte in beslag neemt op tafel. Zorg er wel voor dat de kabelgoot ventilatie heeft en niet geheel van metaal of een ander niet-brandbaar materiaal is gemaakt, laptopadapters kunnen namelijk af en toe behoorlijk warm worden.

2. Kabelslangen

Als u een flexibelere oplossing nodig heeft voor het sorteren van uw verwarde kabels, dan is het flexibele en ruimtebesparende cmp017-kabelbeheer precies wat u zoekt. De slang is flexibel van vorm en bovendien ruimtebesparend. Samen met een kabelgoot worden de kabels op een mooie, overzichtelijke manier van de vloer naar de tafel geleid.

De kabelslang kan strak op het tafelblad worden geschroefd, zodat deze altijd op zijn plaats blijft. Een zware stalen plaat aan de onderkant van de kabelslang zorgt ervoor dat de kabels altijd in vorm blijven zonder gaten in de grond te hoeven maken. Afhankelijk van de hoogte van het bureau kunnen elementen eenvoudig worden verwijderd om de lengte aan te passen.

Zeker als je een in hoogte verstelbaar bureau gebruikt, profiteer je van de flexibele elementen en de lengte van 128 cm. Hierdoor tover je jouw tafel veilig om tot sta-bureau, zonder dat de kabelslang in de lucht hangt.

3. Stekkerdoos

De kluwen kabels ontstaan ​​meestal doordat er in de directe omgeving niet voldoende stopcontacten aanwezig zijn en er dus gebruik gemaakt moet worden van verlengkabels en verlengstukken. Als je een vast geïnstalleerde stekkerdoos op of onder de tafel monteert, heb je alles in een handomdraai onder controle. De clip-on PS9-stekkerdoos met USB-poorten van FlexiSpot houdt niet alleen uw bureau opgeruimd, maar is ook handig uitgerust met USB-poorten zodat u uw mobiele apparaten eenvoudig kunt opladen. Doordat hij stevig op het bureau is gemonteerd, glijdt er niets weg en kun je alle kabels gemakkelijk opbergen.

4. Houder voor bureauhoofdtelefoon

Als een staande koptelefoonhouder niet jouw ding is, kun je ook kiezen voor een haakje aan het bureau. Sommige bureaus, zoals de in hoogte verstelbare GT3-gamingtafel van FlexiSpot, hebben al een speciale haak voor de koptelefoon zodat je deze altijd bij de hand hebt en de kabel geen chaos op het bureau veroorzaakt.

Er zijn ook een paar opties om uw hoofdtelefoon op uw bureau op te bergen en de kabelchaos te ontwarren. Van standaard keukenhaken, die je met een zelfklevend achterstuk aan de tafel bevestigt, tot meer bijzondere doe-het-zelf-opties gemaakt van Lego of ander creatief keukengerei.

5. Kabelbinders

Kabelbinders zijn waarschijnlijk de klassieker op het gebied van kabelbeheer. Niet per se altijd de mooiste manier om meester van de chaos te worden, maar wel goedkoop en effectief.

Kabelbinders zijn er in vele soorten en maten. Zorg er bij aankoop echter voor dat ze niet te dun zijn en van goede kwaliteit zijn, zodat ze niet scheuren. Je moet ze ook niet te strak vastbinden, anders kunnen de kabels niet meer verplaatst worden, wat voor jou erg lastig kan zijn bij het verplaatsen van een apparaat. Als u vervolgens probeert een kabelbinder los te maken door deze door te knippen, loopt u bovendien het risico de verpakking te beschadigen.

Controleer voor aanschaf de lengte zodat meerdere en dikkere kabels zoals HDMI-kabels er gemakkelijk in passen.

6. De kabelklem

Draadklemmen zijn meer een permanente oplossing, omdat ze in de muur of het tafeloppervlak moeten worden geboord of gehamerd. Maar deze kabelmanagementmethode is zeer geschikt als u LAN-kabels of telefoonkabels wilt leggen. Het voordeel van deze variant is dat je hem zowel op tafel als aan de muur of zelfs in de vloer kunt gebruiken als je hem niet erg vindt. Kabelklemmen zorgen voor een blijvend schone en opgeruimde uitstraling op uw werkplek.

7. Zelfklevende kabelclips

Als u uw tafel of muren echter niet wilt beschadigen, zijn er ook zelfklevende kabelclips die u kunt verwijderen wanneer u deze niet meer nodig heeft of ergens anders moet opstellen.

8. Kabelbinders met klittenband

De klassieke kabelbinder is ook verkrijgbaar in een minder permanente vorm die u kunt hergebruiken. Het voordeel hiervan is dat je eenvoudig kabels kunt verwijderen of toevoegen door de klittenbandsluiting herhaaldelijk te openen en te sluiten.

9. Schuimroller uit de bouwmarkt

Een goedkope doe-het-zelfoplossing zijn schuimrollen die worden gebruikt om leidingen te isoleren. Het voordeel hiervan is dat ze flexibel zijn, je kunt er dus mee de hoek om en ze horizontaal of verticaal gebruiken. Hiervoor snijdt u één zijde horizontaal af en bevestigt u de rol onder uw tafel, bijvoorbeeld met schroeven of dubbelzijdig plakband. De opening moet naar boven wijzen, zodat de kabels er niet opnieuw uitvallen.