Gratis bezorging in NL en BE
Schrijf je in en krijg 8% korting
Tot 10 jaar garantie

Hoe kunt u uw huis milieuvriendelijk maken?

14 oktober 2022

Stelt u zich voor dat u naar National Geographic op uw TV kijkt, die u de ergste beelden van ontbossing laat zien. U vraagt zich af hoe dit in verband kan worden gebracht met het huis waarin u woont. Tot nu toe heeft uw gerenoveerde woonkamer u veel comfort geboden, en u hebt misschien niets gehoord over groene bouwpraktijken.

Helaas bouwen veel bedrijven die zich met de bouw bezighouden geen huizen op een milieuvriendelijke manier. Dit leidt tot tal van ongewenste gevolgen die anders voorkomen hadden kunnen worden. De milieuvriendelijke huizen doen geen concessies aan de kwaliteit, maar u zult juist blij zijn met de aantrekkelijke en duurzame kenmerken die erbij komen. Bent u nog steeds in de war over hoe u uw huis milieuvriendelijk kunt maken? Lees dit artikel en leer enkele fantastische mogelijkheden kennen:

Gebruik duurzaam hout

De vloer van uw huis moet gemaakt zijn van hout van topkwaliteit. Maar hebt u er wel eens over nagedacht waar dat hout vandaan komt! De volgende keer dat u een huis wilt bouwen, moet u wel nadenken over het hout dat gebruikt wordt. Volgens onderzoek heeft het toevoegen van een goede kwaliteit maar duurzame hardhouten vloer talrijke voordelen. Ze geven een koele uitstraling aan uw kamer, zijn relatief duurzaam, en zijn gemakkelijk schoon te maken.

Teruggewonnen ideeën gebruiken kan een geweldig idee zijn, al ziet het er misschien niet zo gaaf uit als zijn verse tegenhanger. Maar, wat eraan ontbreekt is een fijn vleugje polijstwerk dat er leven in brengt. Hun kronkelige houtnerfpatronen zien eruit alsof ze een verhaal vertellen. Onthoud dat het recyclen van hout voor een doel een goed idee is, terwijl het kiezen van gecertificeerd duurzaam hout even belangrijk is. Denkt u na over wat duurzaam hout precies betekent? Wel! Het oogstproces voor deze houtsoorten is duurzaam, wat betekent dat de bossen waaruit ze gehaald worden actief hersteld worden. Dus, als hout kiezen voor uw huis een optie is, kies dan duurzaam hout.

Behoorlijke isolatie

 

Een goede isolatie speelt een grote rol in de efficiëntie, want comfort in huis heeft meer te maken met de juiste temperatuur. Vergeet niet dat de helft van het totale energieverbruik in uw huis voor rekening komt van de koeling en de verwarming van het huis. Daarom is een groene aanpak van de isolatie van vitaal belang. Dergelijke tactieken kunnen ook gebruikt worden om uw kantoor aan huis om te vormen tot een groen kantoor, en zo een meerwaarde aan uw leven te geven.

Een spuitschuim met gesloten cellen is misschien het beste voor de isolatie van uw huis. De gesloten cellen zorgen voor een hoger rendement, terwijl de isolatie door het spuitprocédé gelijkmatig over de muren of zolders van uw huis wordt verdeeld. Spuitschuimisolatie verbruikt minder energie dan met glasvezel geïsoleerde rollen, terwijl het tegelijkertijd milieuvriendelijker en goedkoper is.

Kwarts aanrechtbladen

Hoewel graniet nog steeds een goede keuze is, blijft kwarts niet achter. Het biedt extreme duurzaamheid en een luxueuze uitstraling en is vrij milieuvriendelijker dan marmer en graniet. Bedenk dat natuursteen bij u thuiskomt na energie-intensieve steenwinning en schadelijker is voor ons milieu. Daartegenover staat dat er minder energie nodig is om kwarts met een gefabriceerd oppervlak te produceren en te vervoeren.

Kwarts is ontworpen voor immense efficiëntie en kan tot tientallen jaren meegaan. Ga dus voor kwarts als uw budget dat toelaat. Er zal ook geen radon vrijkomen, zoals bij graniet het geval is, en u kunt jarenlang van het product genieten. Bovendien is er na verloop van tijd weinig tot geen onderhoud nodig, want kwarts is een gebonden vast oppervlak zonder enige poreusheid. Graniet daarentegen is poreus, waardoor vocht kan binnendringen, wat schimmelproblemen veroorzaakt. De veiligheid garanderen is dus uw eerste prioriteit bij de keuze van het materiaal voor het aanrecht, en dat is uiteraard het geval bij een kwarts aanrechtblad.

Slimme thermostaten

Het klimaat van vandaag is extreem, waardoor het moeilijker wordt om extreme temperaturen te regelen. U vindt tegenwoordig veel smart home apparaten op de markt die als koele thermostaten fungeren. Zij hebben de manier waarop temperaturen worden gecontroleerd veranderd.

Tegenwoordig kan de temperatuur van een kamer gecontroleerd worden met een enkele tik op uw telefoon, of zelfs op afstand. Zorg er dus voor dat u een slimme thermostaat in uw kamer inbouwt, zodat u energie bespaart en uw kamer milieuvriendelijker maakt. Met slimme thermostaten kunt u de temperatuur van uw kamer aanpassen op basis van het weer, het uur van de dag, de bezetting, enz. Aangezien wij in de toekomst leven, moeten uw woonruimtes dat ook uitbeelden.

Beheer van afvalwater

Denk eens aan de hoeveelheid water die elke dag bij u thuis verspild wordt. Water is een essentiële natuurlijke hulpbron die ons leven in stand houdt. Voor een milieuvriendelijk huis is het noodzakelijk het afvalwater te beheren. Hoewel er heel wat planning voor nodig is om afvalwater te recycleren, kan het een enorm verschil maken in de hoeveelheid water die dagelijks gebruikt wordt.

Het zou dus haalbaar moeten zijn om bij u thuis een systeem voor afvalbeheer op te zetten. U kunt daarvoor plannen om het afvalwater in een opvangkamer te laten sijpelen en het later in een aparte eenheid te recycleren. Huizen die niet over een systeem voor afvalwaterbeheer beschikken, kunnen ook het rietveldsysteem proberen om het afvalwater te beheren. Onthoud dat het even belangrijk is om duurzaam te werken vanuit huis, in plaats van er slechts één te bezitten.

Zonne-energie

U kunt de dubbele truc van duurzaam energiegebruik en lagere elektriciteitsrekeningen doen door uw huizen van stroom te voorzien met zonne-energie. Vele studies hebben bewezen dat het installeren van zonnepanelen in woningen zowel economisch als gezond is. Om die redenen stappen veel huishoudens over op schone zonne-energie.

Samenvatting

Kiezen tussen een duurzame, milieuvriendelijke woning en een gewone woning hoeft geen moeilijke keuze te zijn. Met kleine duurzame veranderingen komt u al een heel eind. Probeer de bovenstaande stappen en zie zelf de koele veranderingen. Uw gezondheid zal erop vooruitgaan, maar op den duur ook uw economische omstandigheden.