Gratis bezorging in NL en BE
Schrijf je in en krijg 8% korting
Tot 10 jaar garantie

Hoe Een Ergonomische Werkplek Uw Geestelijke Gezondheid Kan Verbeteren

02 augustus 2022

Aan de invloed van de omgeving op de mensen bij hun verschillende werkplekken is in het verleden misschien niet veel aandacht besteed. Maar vandaag de dag is ergonomie een cruciale technologie die in praktisch alle bedrijven over de hele wereld wordt gebruikt, met veel aandacht voor het algemene welzijn van de werknemers.

Niettemin ervaren werknemers gewoonlijk van tijd tot tijd lichamelijke uitputting, en die kan soms leiden tot geestelijke vermoeidheid; dit wijst in feite op het bestaan van een verband tussen lichamelijke en geestelijke gezondheid.

Dit verband verklaart verder hoe lichamelijke en geestelijke gezondheidsproblemen met elkaar verweven zijn en soortgelijke oorzaken kunnen hebben - en misschien ook oplossingen. Zo verlicht ergonomie niet alleen lichamelijke vermoeidheid en bevordert het comfort op het werk, maar voorkomt het ook geestelijke gezondheidsproblemen.

Hoewel er in de definitie van ergonomie geen expliciete melding wordt gemaakt van psychologische verlichting, is er een algemeen gevoel dat het een positieve invloed heeft op de geestelijke gezondheid.

Dit gezegd zijnde, zal in dit artikel besproken worden hoe een investering in een ergonomische werkplek uw geestelijk welzijn kan helpen verbeteren.

Hoe Een Standaard Werkplek Uw Geestelijke Gezondheid Kan Verbeteren

Zoals eerder gezegd, kunnen lichamelijke ongemakken geestelijke gezondheidsproblemen veroorzaken. Hieronder vindt u een paar manieren waarop een standaard werkplek uw geestelijk welzijn kan beïnvloeden.

● Probleem 1 - Vermoeidheid

Eenvoudiger gezegd is vermoeidheid een algemeen gevoel van moe zijn of gebrek aan energie, dat zowel acuut als chronisch kan zijn. Het is in elk geval een aandoening die ernstig moet worden genomen, want het kan en zal uw geestelijk welzijn aantasten.

Op uw kantoor doet u veel moeite om ervoor te zorgen dat alle taken op het juiste moment klaar zijn. U voelt de druk om elke deadline te halen, waardoor u soms uw grenzen moet verleggen.

Wanneer een werknemer moe is, kan het zijn dat hij zijn kantoortaken niet doeltreffend kan uitvoeren, ook al is de wil om te werken aanwezig. Bijgevolg kan het onvermogen om werkdoelen en deadlines te halen leiden tot angst op de werkplek, wat een negatieve invloed heeft op de geestelijke gezondheid van de werknemer.

Bovendien kan lichamelijke vermoeidheid leiden tot geestelijke uitputting, wat iemands productiviteit op het werk kan beïnvloeden. Dat gezegd hebbende, lichamelijke vermoeidheid heeft vele oorzaken, zoals onvoldoende slaap, intensieve training, lichamelijk veeleisende banen, enzovoort.

Een ergonomische werkplek kan uw werk echter minder lichamelijk zwaar maken, waardoor uw werkhouding verbetert.

Naarmate wij vorderen, zult u beter begrijpen hoe ergonomie vermoeidheid vermindert en bijgevolg uw psychologisch welzijn verbetert.

● Probleem 2 - Stress

Stress is de normale menselijke reactie op emotionele en fysieke druk. Wat is uw reactie op krappe deadlines? De kans is groot dat u extra uw best doet om uw doel te halen - en dat is prijzenswaardig. Maar deze inspanning laat vaak een stressend effect achter op lichaam en geest.

Het is niet ongewoon om zich af en toe moe te voelen op het werk, en dat geldt ook voor stress, hoewel dat niet betekent dat het gezond is. Wanneer u uw lichaam voortdurend blootstelt aan bepaalde stressomstandigheden, zoals een slechte houding en defecte werkuitrusting, ervaart het namelijk een toename van de cortisolafscheiding.

Cortisol is een hormoon dat het lichaam aanmaakt als reactie op stress, en een overmatige afscheiding van deze chemische stof kan de normale lichaamsprocessen, zoals slaap, spijsvertering, enzovoort, verstoren. Als het lichaam voedsel niet goed kan afbreken, hoe kan het dan zijn lage energieniveau weer aanvullen?

Het spreekt vanzelf dat een slechte slaapkwaliteit ook een belangrijk effect heeft op de geestelijke gezondheid van een mens. Het kan invloed hebben op uw psychologisch welzijn, uw geheugen, en zelfs op uw besluitvaardigheid.

In wezen kunnen een slechte werkhouding en verkeerde kantooruitrusting stress in het lichaam veroorzaken, met een slechte psychologische toestand tot gevolg.

Ergonomische Voorwerpen Die Uw Geestelijke Gezondheid Kunnen Verbeteren

U moet aandacht besteden aan uw geestelijk welzijn en hoe uw kantoorpraktijken dat beïnvloeden. Investeren in ergonomische meubelen en voorwerpen kan helpen om een werkruimte zo te verbeteren dat hij bevorderlijk is voor de geestelijke gezondheid van de werknemers. Hier zijn enkele van de kantoorartikelen die u zou moeten overwegen aan uw werkplek toe te voegen.

1. In Hoogte Verstelbare Bureaus

In hoogte verstelbare of staande bureaus zijn een fantastische aanwinst voor uw werkruimte. In tegenstelling tot de standaard bureautafels, kunnen sta-bureaus naadloos op een geschikte hoogte worden ingesteld. U kunt het zich dus veroorloven om te staan of te zitten terwijl u het meubel gebruikt.

Met een in hoogte verstelbaar bureau kunt u uw ruggengraat recht houden terwijl u op uw voeten werkt. Ook zullen deze ergonomische meubelen vermoeidheid en stress in het lichaam verminderen, omdat u het lichaam zou kunnen strekken terwijl u afwisselend zit en staat.

2.  Stoelen Met Lendensteun En Anti-Vermoeidheidsmatten

 

Inderdaad, lange uren zitten op het werk kan schadelijk zijn voor de lichamelijke gezondheid, maar hetzelfde geldt voor staan. U kunt echter uw comfort - tijdens het zitten - verbeteren met een stoel met rugsteun. Evenzo biedt een antivermoeidheidsmat een kussen wanneer u op uw voeten werkt.

Met minder belasting van uw rug en benen hebt u niet te maken met vermoeidheid die uw productiviteit kan aantasten. Er zou dus minder druk op u staan om op het werk te presteren.

3. Toetsenbordbakjes

Voelt u zich ongemakkelijk wanneer u uw toetsenbord gebruikt? Dan is het tijd om te investeren in een toetsenbordblad. Dit onmisbare kantoorartikel biedt een geschikte positie voor uw polsen en handen wanneer u het toetsenbord gebruikt.

Met meer comfort wordt het gemakkelijker om uw taken uit te voeren en uw doelstellingen te halen; dit kan zelfs uw zelfvertrouwen bij de uitvoering van uw taken verbeteren.

Conclusie

Door te investeren in ergonomische apparatuur bevordert u het comfort op uw kantoor. Ongetwijfeld zal uw werkruimte daardoor een gelukkigere, gezondere plaats worden.