Gratis bezorging in NL en BE
Schrijf je in en krijg 8% korting
Tot 10 jaar garantie
Home>Alle blogs>Trends>Blog detail>

De revolutie in het dagelijkse kantoorleven - sta-bureaus en bureaus voor gezond en dynamisch werken.

26 april 2023

Welkom bij onze blogpost over de kantoorrevolutie! Als je dit onderwerp leest, ben je waarschijnlijk op zoek naar een manier om je werkplek gezonder en dynamischer te maken.

In dit artikel ga ik je een overzicht geven van de verschillende soorten sta-bureaus en in hoogte verstelbare bureaus die op de markt verkrijgbaar zijn. En we hebben goed nieuws voor u: sta-bureaus en in hoogte verstelbare bureaus kunnen uw gezondheid aanzienlijk verbeteren!

Welke soorten sta-bureaus en in hoogte verstelbare bureaus zijn er?

Een van de meest voorkomende soorten in hoogte verstelbare bureaus is het klassieke tafelblad ( M8 ). Dit type in hoogte verstelbaar bureau is doorgaans erg makkelijk in gebruik en kan op vrijwel elk bureau of tafel geplaatst worden. Ze zijn er in verschillende maten en bieden een groot werkoppervlak waarop u gemakkelijk meerdere monitoren of andere werkbenodigdheden kunt plaatsen.

Een groot voordeel van bureaubladen is hun mobiliteit. Ze zijn meestal licht genoeg om van de ene plaats naar de andere te dragen en kunnen indien nodig gemakkelijk worden opgezet en afgebroken. Ook qua prijs zijn ze meestal wat goedkoper dan andere in hoogte verstelbare bureaus.

Het nadeel van bureauverhogers is dat ze vaak niet zo stabiel zijn als andere in hoogte verstelbare bureaus. Bovendien kunnen ze, afhankelijk van de tafel of het bureau waarop ze zijn geplaatst, mogelijk niet hoog genoeg worden afgesteld.

Een ander type in hoogte verstelbaar bureau is het zwengelbureau. Dit type bureau biedt een stabiel werkoppervlak en is meestal zeer duurzaam. Ze zijn vaak gemaakt van materialen zoals staal of aluminium om een hoge stabiliteit te garanderen.

Een groot voordeel van zwengelbureaus is dat ze meestal hoger kunnen worden gezet dan bureaubladen. Bovendien zijn ze over het algemeen steviger en duurzamer, waardoor ze een goede investering zijn.

Het nadeel van slingerbureaus is dat ze iets moeilijker te gebruiken zijn dan bureaubladen. Je moet de slinger draaien om het bureau op de gewenste hoogte te zetten, wat even kan duren. Ook kan de prijs iets hoger uitvallen dan bij bureau opzetstukken.

Het derde type in hoogte verstelbaar bureau is het gemotoriseerde sta-bureau ( ED5 ). Dit type bureau is het meest moderne en gebruiksvriendelijke type in hoogte verstelbare bureau op de markt. Ze bieden een zeer stabiel werkoppervlak en zijn meestal gemaakt van duurzame materialen zoals staal of aluminium.

Een groot voordeel van gemotoriseerde statafels is dat ze zeer eenvoudig in gebruik zijn. Met slechts één druk op de knop stel je het bureau in op de gewenste hoogte. Bovendien zijn ze meestal erg stabiel en duurzaam, waardoor ze een goede investering zijn.

Het nadeel van elektrische sta-bureaus is dat ze duurder zijn dan andere soorten in hoogte verstelbare bureaus. Ze hebben ook een voeding nodig om te werken, waardoor ze minder draagbaar zijn dan bureaubladen of slingerbureaus.

Er zijn echter nog andere factoren waarmee u rekening moet houden bij het kiezen van een in hoogte verstelbaar bureau of sta-bureau. Bedenk bijvoorbeeld hoeveel ruimte je beschikbaar hebt en hoe groot je in hoogte verstelbare bureau of sta-bureau moet zijn. Als u een groot scherm of meerdere monitoren gebruikt, wilt u er ook voor zorgen dat het werkoppervlak groot genoeg is om al uw werkbenodigdheden comfortabel te plaatsen.

Een andere belangrijke overweging is de maximale hoogte waarop u uw bureau kunt verstellen. Als je erg lang bent, zorg er dan voor dat het bureau hoog genoeg kan worden versteld, zodat je comfortabel kunt werken zonder te hoeven bukken.

Zorg er ook voor dat het in hoogte verstelbare bureau kabelbeheerfuncties heeft ( cmp017 ). Deze kunnen erg handig zijn om kabels en andere benodigdheden netjes op te bergen en een opgeruimde werkomgeving te creëren.

Een andere belangrijke factor bij het kiezen van een in hoogte verstelbaar bureau of sta-bureau is ergonomie. Om een gezonde werkhouding te bevorderen is het belangrijk dat het bureau of sta-bureau goed is afgesteld. U wilt ervoor zorgen dat uw armen en polsen zich in een neutrale positie bevinden en dat u niet gedwongen wordt te bukken of te draaien om aan uw bureau te werken.

Over het algemeen zijn er dus veel verschillende soorten in hoogte verstelbare bureaus en sta-bureaus op de markt, elk met hun eigen voor- en nadelen. Bij het kiezen van een in hoogte verstelbaar bureau of sta-bureau is het belangrijk om rekening te houden met uw unieke behoeften en werkvereisten om er zeker van te zijn dat u het beste model voor u kiest.

Hoe sta-bureaus en in hoogte verstelbare bureaus uw gezondheid verbeteren

Laten we beginnen met waarom sta-bureaus en in hoogte verstelbare bureaus zo belangrijk zijn. De hele dag op kantoor zitten kan leiden tot verschillende gezondheidsproblemen. Rugpijn, houdingsproblemen, overgewicht en zelfs hart- en vaatziekten zijn slechts enkele van de mogelijke gevolgen. Maar dat hoeft niet zo te zijn! Door gewoon af te wisselen tussen zitten en staan, kunt u deze problemen minimaliseren en uw gezondheid naar een geheel nieuw niveau tillen.

Laten we dieper ingaan op waarom het afwisselen van zitten en staan zo effectief is. De hele dag zitten comprimeert je ruggengraat en verkort je spieren. Dit kan pijn en houdingsproblemen veroorzaken. Maar af en toe opstaan en bewegen rekt je spieren op en verlicht de druk op je ruggengraat. Dit verkleint de kans op rugpijn en houdingsproblemen aanzienlijk.

Afgezien van de voor de hand liggende voordelen voor je wervelkolom, zijn er nog andere redenen waarom het afwisselen van zitten en staan zo gezond is. Het kan bijvoorbeeld je bloedsuikerspiegel stabiliseren en je metabolisme stimuleren. Als je lang zit, is je lichaam minder goed in staat insuline aan te maken, met onstabiele bloedsuikerspiegels tot gevolg. Maar als je beweegt, wordt je lichaam efficiënter en blijft je bloedsuikerspiegel constant.

En dat is niet alles! Sta-bureaus en in hoogte verstelbare bureaus kunnen ook helpen rugpijn te verminderen. Als je lang zittend werkt, belast je je tussenwervelschijven en spieren. Maar als u opstaat en gaat staan, ontlast u uw rug en verkleint u het risico op rugpijn.

Natuurlijk zijn sta-bureaus en in hoogte verstelbare bureaus niet de enige manieren om gezond te blijven. Een uitgebalanceerd dieet, voldoende slaap en regelmatige lichaamsbeweging zijn ook belangrijk. Maar als u veel tijd op kantoor doorbrengt, zijn deze meubels een geweldige manier om uw gezondheid te verbeteren.