Gratis bezorging in NL en BE
Schrijf je in en krijg 8% korting
Tot 10 jaar garantie

Alles wat u moet weten om een verticale monitor in uw kantoor te installeren

05 augustus 2022

Hebt u ooit besloten om de verticale monitorstructuur aan te nemen, maar is het plan later in duigen gevallen? Zelfs als u het nooit overwogen hebt, bent u niet de enige. Het is ons allemaal wel eens overkomen. De traditie is immers altijd de horizontale opstelling geweest.

U zult er echter versteld van staan hoeveel en hoe snel een verticale monitor u kan helpen bij het uitvoeren van taken. Het gaat met zoveel gemak. De enige slechte kant is dat het niet voor elke situatie geldt.

Dat is wat wij u zullen laten zien als u verder leest. Wij zullen ook het idee van een zijwaartse monitor uit de doeken doen, hoe u die moet opstellen, en andere factoren waarmee u rekening moet houden als u de jacht op verticale monitoren begint.

Wat is een verticale monitoropstelling?

Het elementaire maar zeer belangrijke weetje dat u hier moet weten is dat de ideale structuur van een monitor horizontaal is. Ja, dat hoeft niet te verbazen. Laten we Microsoft Office Word als voorbeeld nemen. Als u erg vertrouwd bent met de werking ervan, dan hebt u vast wel liggende en staande beeldschermen gezien.

Dus als u een staande oriëntatie begrijpt, dan is dat verticaal. Laten we het wat praktischer maken. Stelt u zich voor dat u een papier van briefformaat (8,5" × 11") vasthoudt, dan zult u merken dat de korte kanten boven en onder liggen. Is dat niet zo?

Aan de andere kant zitten de langere kanten van het papier aan de linker- en rechterkant. Dat noemen we portretweergave en u kunt het zien als verticaal. Nu u weet wat een verticale monitoropstelling is, zullen wij u de standaardindeling van monitoren laten zien - liggende of horizontale oriëntatie.

Dat is wanneer de korte zijden van het papier links en rechts (zijwaarts) liggen, terwijl de lange zijden boven en onder liggen. Geen hersenbreker! Aangezien de bedrijfswereld verder is dan vierkante monitoren, zullen wij aannemen dat uw huidige monitor rechthoekig is en een horizontale indeling heeft.

Om verticaal te gaan, moet u de monitor 90° draaien. Nu zou u de updates van het systeem zijwaarts moeten zien. Uw volgende taak is de instelling van het beeldscherm van de computer zo te regelen dat de info ook verticaal wordt weergegeven. Daar hebt u het - een verticaal beeldscherm!

Waarom zou u in een verticale monitor moeten investeren?

U moet bedenken dat geen enkele regel of conventie zegt dat u een verticaal beeldscherm moet gebruiken. Wij moedigen u veeleer aan het idee te bestuderen, de werking ervan te onderzoeken en na te gaan hoe het in uw werkruimte past, en tenslotte te bepalen of u het zult overnemen of dat u horizontaal wilt blijven.

Dus als u op uw werkplek of thuiskantoor werkt en u ziet dat de updates die op het systeem worden weergegeven u gemak en een perfect beeld geven als u verticaal gaat werken, dan hoort u hier thuis.

Laten we eens goed kijken naar onze tegenhangers in de programmeerwereld. Zij hebben het grootste aantal mensen die verticale monitors gebruiken. Is dat toeval?

Zeker niet. Zij begrijpen dat hoe minder zij op en neer hoeven te scrollen, hoe gemakkelijker en gelijkmatiger alle codes getoond zullen worden. Daarom gebruikt bijna iedere programmeur een verticale opstelling.

Een verticale oriëntatie zal u dus helpen alle relevante informatie te behandelen zonder heen en weer te hoeven scrollen.

Wanneer moet u een verticale monitoropstelling niet overwegen?

U moet er rekening mee houden dat verticaal gaan, wanneer de gegevens op uw PC horizontaal worden weergegeven, ongezond is.

Zo zou u bijvoorbeeld kunnen ontdekken dat u liever de vensterknip gebruikt op uw Ms. Intussen geeft het programma u een venster dat de linkerhelft van het scherm omvat en een ander venster dat de rechterhelft bedekt.

In zulke gevallen moet u dus altijd bij de conventionele horizontale blijven. Een andere manier is als u het soort persoon bent dat veel tabbladen op zijn browser opent en er gemakkelijk bij wilt kunnen.

Ook is de overgang naar een verticaal geplaatste monitor misschien niet geschikt als u een enkel scherm gebruikt. Dat komt omdat de volgorden soms frustrerend wordt als u uw hoofdscherm verticaal hebt staan.

Hoe sluit je een verticale monitor aan?

Dit is het belangrijkste deel van het artikel, dus u moet goed opletten, want wij laten u zien hoe u een verticale monitor kunt aansluiten. U moet opmerken dat de zijwaartse monitor van u vraagt dat u twee taken uitvoert. De eerste is fysiek, terwijl de andere vanaf uw bureaublad gedaan zal worden.

Het eerste deel is het draaien van uw scherm. Dat klinkt natuurlijk gemakkelijk, maar het kan rommeliger worden, afhankelijk van het merk en model van uw monitor. Dat wil echter niet zeggen dat er reden tot ongerustheid is.

Kijk eerst of de monitor zijwaarts gedraaid kan worden. Als dat niet zo is, zult u op zoek moeten gaan naar een vergrendelingsmechanisme. Dat zit meestal aan de achterkant van de monitor.

Als u er eenmaal bent, ontgrendel je het mechanisme en kunt u de monitor nu draaien. Op dezelfde manier moet u naar het mechanisme terugkomen om het te vergrendelen, als u de monitor in de door u gewenste stand hebt gedraaid.

Als u uw opstelling ondersteunt met een monitorbeugel of -arm, moet u het bevestigingsmechanisme gemakkelijk kunnen gebruiken om de monitor te draaien. Hoe dan ook, vergeet niet dat uw doel voor de rotatie 90 graden is. Dat betekent dat de langere kanten van de monitor aan de linker- en rechterkant moeten zijn.

U hebt inmiddels de eerste uitdaging – Fysieke stap - voltooid, en alle updates op het scherm verschijnen zijwaarts. Dat komt omdat u de PC niet opdracht gegeven hebt om verticaal weer te geven.

Om het commando te activeren, moet u met de rechtermuisknop op een leeg gedeelte van het bureaublad klikken en "Beeldscherminstellingen" kiezen.

U zult hier veel configuratie-opties zien, zoals stijl, weergave op meerdere schermen, resolutie, enz. Uw aandacht gaat hier naar het oriëntatiegedeelte, en dat zou standaard landscape moeten zijn. Met andere woorden, we willen het veranderen in portrait.

Intussen zijn er opties als "Staand (omgedraaid)" en "Liggend (omgedraaid)". En aangezien uw scherm vier zijden heeft, kunt u elk van de opties gebruiken voor de bovenkant van het scherm.

U kunt het scherm echter tot 180° draaien, wat betekent dat het weer in de liggende stand komt te staan. Het enige verschil is nu dat de onderkant van het scherm de bovenkant van het scherm zou worden.

Als alles perfect is, zou u "Landscape (flipped)" kiezen. Dezelfde methode gebruikt u voor de staande oriëntatie. Dat wil zeggen, u moet "Staand" kiezen voor één van de korte kanten en als het beeld onderste boven is, kiest u "Staand (gespiegeld)".

Als de uwe een Mac is, ga dan naar "Systeemvoorkeuren" in het Apple menu, kies "Beeldschermen", klik op het menu "Rotatie", en klik op "90°" in het uitklapmenu.

 

Zijn er factoren waarmee u rekening moet houden bij het bouwen van een verticale monitoropstelling?

Monitor Opties

Behalve te weten hoe u een verticale monitorstructuur moet aansluiten, bent u misschien ook geïnteresseerd in een verticaal plan met twee monitoren. Dit is dus het beste moment om uit te kijken naar een tweede monitor.

U moet ook gaan voor monitoren met een hoge resolutie en mooie beeldschermen. Minstens een resolutie van 1440p en een verversingssnelheid van 165Hz zouden perfect moeten werken. Op die manier kunt u de monitoren ook voor andere taken gebruiken, afgezien van uw kantoorbehoeften. O, u hebt een voorliefde voor gamen? Deze monitoren zullen u ook de beste ervaring geven.

De structuur met twee monitoren

Zoals wij al eerder zeiden, moet u uw enige monitor niet op verticaal zetten, ook al is de opstelling bevorderlijk voor uw taken. Wat u dus nodig hebt, is een verticaal plan met twee monitoren, waarbij u het tweede scherm kunt omschakelen naar een verticaal beeldscherm.

Hoe doet u dat? Laten we teruggaan naar de "Beeldscherminstellingen", waar we de verschillende oriëntatieconfiguraties hebben. Als u daar bent, zou u ook de opties voor twee schermen moeten zien. Nu, druk op "Uitbreiden" en boem! U kunt twee schermen gebruiken voor uw taken.

De drievoudige monitorstructuur

Dit idee is een subset van de optie met twee beeldschermen. Ook hier gebruikt u de optie "Uitbreiden" om de beeldschermen te activeren. Nadat u op de "Beeldscherminstellingen" geklikt hebt, ziet u een aantal virtuele beeldschermen. Zij staan voor uw fysieke schermen en u kunt ze ronddraaien.

Dat komt omdat alle beeldschermen in dezelfde volgorde moeten staan als het scherm wordt uitgetrokken. Dit zal ook invloed hebben op de richting waarin uw muiscursor van het ene naar het andere scherm gaat.

Idealiter hebben mensen die drie beeldschermen gebruiken vaak het hoofdscherm ertussen staan. Dus als u de beeldschermen rondsleept, stellen wij voor dat u uw hoofdscherm in het midden zet.

Samenstelling laptop en tweede scherm

Als u geen desktop hebt, dan is uw belangrijkste scherm dus aan uw laptop gekluisterd. Wat moeten we dan doen? U zult een monitoropstelling moeten combineren met uw laptop. In dit geval steekt u de monitor in het docking station.

Hij zal onmiddellijk naar het tweede scherm overschakelen, en u kunt het instellen met dezelfde procedure als hierboven besproken. Zolang uw laptop het toelaat, kunt u twee monitoren en uw laptop gebruiken om een configuratie met drie schermen op te zetten.

Hoeveel Pixels Zijn Aanbevolen Voor Uw Gebruik?

In deze huidige bedeling zou een beeldscherm van 1080p (1920×1080) voldoende moeten zijn voor uw behoeften. En als u nog een beetje hoger wilt gaan, naar 1440p (2560×1440), dan geniet u van een nog betere beeldschermkwaliteit. Dus waarom met minder genoegen nemen als u meer kunt hebben dan wat u nodig hebt?

Monitor Bevestigingen

U zult zich herinneren dat wij het onderwerp van monitorsteunen al eerder hebben aangeroerd, dus u moet het comfort en de waarde ervan in uw werkruimte niet bagatelliseren. Gewoonlijk worden monitoren vaak geleverd met een arm waar u ze op zet.

Maar als u niet tevreden bent met de in de fabriek gemaakte, moet u er meer bekijken Flexispot monitor mounts die u volledige stabiliteit zullen geven.

Slotopmerkingen

Zoals u ziet, staat u heel wat moois te wachten. Het enige wat u hoeft te doen is het verticale monitorconcept in uw werkstation in te voeren en een robuuster werkleven te leiden.

Wij denken dat u nu begrijpt waarom u die opstelling moet hebben, en wanneer u ze wel en wanneer u ze niet moet gebruiken. Tenslotte is u ook getoond hoe u een monitoropstelling kunt configureren. Wij verheugen ons er nu al op dat u onze online winkel bezoekt voor uw monitorarmen en andere ergonomische kantoorartikelen.