Gratis bezorging in NL en BE
Bespaar 10% op alles | Code: BD10
Tot 10 jaar garantie

Zijn sta-bureaus nuttig voor studenten

28 december 2022

Als je je voorbereidt op de universiteit, maak je misschien een lijst met wat je moet kopen. Boeken die relevant zijn voor de cursus, huishoudelijke artikelen en nieuwe kleding. Maar wat dacht je van een nieuw bureau?

Natuurlijk kunnen studenten studeren in bibliotheken of andere gemeenschappelijke ruimtes, maar een solide basis thuis hebben is een van de beste trucs om cijfers te verbeteren. Je slaapkamer is waar je veel van het eigenlijke werk zult doen. Zorg er dus voor dat je niet vanuit bed werkt!

Het hebben van een budget is echter een belangrijk aspect van student zijn. In tegenstelling tot volwassenen verdienen studenten nog geen geld. Hierdoor hebben ze strengere bestedingsregels en een voorkeur voor goedkoper meubilair. Dus waarom zou u uitgeven aan een  sta-bureau ?

Of je nu een student bent of iemand helpt bij de voorbereiding op de universiteit, overweeg zeker een van deze ergonomische bureaus. Wil je weten waarom een sta bureau de moeite waard is? Lees verder om erachter te komen.

Wat is een sta-bureau?

Sta-bureaus zijn standaard in kantoren en voor medewerkers die thuiswerken. Het is echter mogelijk dat studenten deze zeer nuttige stukken nog niet zijn tegengekomen.

In tegenstelling tot normale  bureaus kunnen sta-bureaus  hun hoogte aanpassen aan uw behoeften. Dankzij een beetje techniek is een sta-bureau uit te breiden zodat je staand kunt werken. Het kan ook lager om zittend te werken. Deze combinatie komt de mentale en fysieke gezondheid van gebruikers ten goede en bevordert tegelijkertijd gezonde werkgewoonten.

Hoewel is aangetoond dat sta-bureaus gunstig zijn voor ons welzijn, zijn ze nog geen standaardpraktijk op scholen en universiteiten. Maar we zijn hier om dat te veranderen.

Als studenten eerder aan deze bureaus wennen, brengen ze gezonde gewoontes met zich mee op de werkvloer. Zeg vaarwel tegen lange dagen zitten. Er komt een nieuwe generatie gezondheidsbewuste werknemers aan.

Scroll naar beneden voor meer informatie over de voordelen van sta-bureaus op de universiteit.

Hoe kan een sta-bureau studenten ten goede komen?

Veel ouders zullen horen over  sta-bureaus  en denken dat het dure gadgets zijn. Hoewel sommige hoge bureaus meer kosten dan typische meubels, betalen ze zichzelf terug in gezondheid en productiviteit. Bovendien zullen studenten ze jarenlang gebruiken, niet alleen voor een semester.

Deze bureaus hebben meer voordelen voor studenten dan velen beseffen. Hier zijn de belangrijkste redenen waarom je een sta-bureau zou moeten kopen als je naar de universiteit gaat.

Compenseer het ongemak van de klas

De meeste universiteiten werken op basis van colleges. Ongeacht het vak dat je studeert of de universiteit waar je naar toe gaat, één ding is zeker: je zult uren in collegezalen doorbrengen. Deze universele ervaringen stellen je in staat om te groeien en te bloeien, maar ze brengen een aantal negatieve aspecten met zich mee.

Urenlang zitten is funest voor je houding en bloedsomloop. Hoewel je hier niet aan ontkomt, kun je de nadelige gevolgen voor de gezondheid verminderen door niet vaker dan nodig te zitten. Met een sta-bureau thuis kun je je studiegewoonten veranderen en een pauze nemen van zittend werk.

welzijn verbeteren

Wist je dat meer beweging in je dag kan leiden tot een betere geestelijke gezondheid? Studenten hebben misschien niet genoeg vrije tijd om regelmatig te sporten, maar het gebruik van een sta-bureau kan ook helpen om je mentale gezondheid te verbeteren.

In plaats van lang in één houding te zitten, zullen gebruikers van sta-bureaus eerder geneigd zijn zich tijdens het werk te verplaatsen. Elke extra beweging helpt de angst te verminderen en de zorgen over het voor het eerst weg zijn van huis te overwinnen.

Vergeet de student van 6 kg

Heb je gehoord van de 'Freshman 15'? Deze stedelijke mythe stelt dat de meeste studenten in hun eerste jaar ongeveer 15 pond (6 kg) aankomen als gevolg van veranderingen in de levensstijl en het dieet van de student. Hoewel dit niet gebaseerd is op authentiek onderzoek, is het iets waar sommige studenten zich zorgen over maken, vooral wanneer er minder tijd beschikbaar is voor sport.

Sta-bureaus zijn een gemakkelijke manier om subtiele fysieke activiteiten in uw schema te integreren. Er gaat natuurlijk niets boven intensief sporten! Maar door een sta-bureau te gebruiken, is de kans groter dat studenten afvallen. Staan en regelmatig pauzeren is beter dan helemaal niet bewegen!

Verbeter het uiterlijk van uw slaapkamer 

Ten slotte is heimwee een probleem waar veel studenten mee te maken hebben. Dit kan door veel factoren worden veroorzaakt. Van voor het eerst van huis weg zijn tot sociale angst omdat het studentenleven eenzaam kan zijn.

Een andere belangrijke factor die studenten beïnvloedt, is de onbekende omgeving. Slaapkamers zonder karakter kunnen nostalgie en gevoelens van verdriet veroorzaken. Daarom is decoratie zo belangrijk!

Wanneer studenten de controle over hun kamerinrichting overnemen, voelen ze zich vaak veel optimistischer over de ervaring. Wat is een betere manier om je in je slaapkamer te nestelen dan met een premium sta-bureau? Deze bureaus bieden niet alleen eigenschappen voor gezondheid en welzijn, maar voegen ook een vleugje stijl toe aan elke kamer.

de conclusielijn

Het studentenleven brengt veel veranderingen met zich mee, maar je kunt je bewust zijn van dit nieuwe begin. Als je klaar bent om je studie toegankelijker te maken, overweeg dan om een sta-bureau aan je boodschappenlijstje toe te voegen. Je toekomstige zelf zal je dankbaar zijn, vooral als je 's avonds laat opblijft voor het grote examen!