Gratis bezorging in NL en BE
Schrijf je in en krijg 8% korting
Tot 10 jaar garantie
Home>Alle blogs>Trends>Blog detail>

Telewerken anno 2023 goed of slecht idee?

09 januari 2023

Als we tijdens de Covid-19-pandemie geen keus hadden, blijft de kwestie van telewerken vandaag een persoonlijke keuze. 

 

Van degenen die liever vanuit hun landhuis in Zuid-Frankrijk werken tot degenen die alleen zweren bij productiviteit op kantoor en koffie met collega's, het is moeilijk om een keuze te maken omdat de twee methodes in meerdere opzichten tegengesteld zijn. 

 

Als veel mensen een duidelijke mening hebben over de vraag, heeft elke keuze argumenten voor en tegen, daarom kiezen veel werknemers tegenwoordig voor een hybride model. De mogelijkheid om 2 tot 3 dagen per week te gaan werken en de rest van de tijd vanuit huis door te gaan (of andersom). Dit hybride model maakt het mogelijk om te genieten van de voordelen van elke manier van werken, zowel in het persoonlijke kantoor als op afstand vanuit het comfort van ons huis.

 

Goed idee om te vragen om te telewerken als... 

Je hebt ruimte en vrijheid nodig. Telewerken biedt de mogelijkheid om zich beter te organiseren, maar vooral om het privéleven en het beroepsleven beter te kunnen combineren. 

 

We denken vooral aan jonge ouders, voor wie telewerken hen toelaat om thuis te blijven werken terwijl ze genieten van hun kinderen. Of zelfs aan deze digitale nomaden die aan het einde van de wereld kunnen gaan werken, reizen en hun beroep kunnen blijven uitoefenen vanuit elk land met een simpele computer en een goede internetverbinding. Of iedereen die de kerstperiode heeft, stelt het op prijs om thuis te blijven om zijn pakjes goed te ontvangen 

 

Telewerken, een verleidelijke optie, mits je goed uitgerust bent. 

Sterker nog, thuiswerken zal alleen maar prettiger zijn als je een toegewijde en uitgeruste werkruimte hebt. Het is belangrijk om te investeren in ergonomisch meubilair: bureau of ergonomische stoel . 

 

Het hebben van apparatuur die u kunt aanpassen aan uw maat en voorkeuren, biedt u extra comfort, waardoor u beter kunt werken en de hele dag meer gefocust kunt blijven. Bovendien biedt onze selectie bureaustoelen verschillende kleuren en modellen die de verschillende kantoren kunnen aankleden. 

 

Slecht idee om te blijven telewerken als...

In dezelfde logica kan telewerk ingewikkeld worden als je geen gemeubileerde ruimte hebt. We zagen dit tijdens de quarantaine, wanneer er twee of meer mensen in een appartement zijn, de een een vergadering presenteert en de ander belt, kan het moeilijk zijn om met meerdere mensen in een kleine en ongeschikte ruimte te werken. 

 

Je moet er ook voor zorgen dat je een goede internetverbinding hebt of dat je over alle nodige elementen beschikt om je werk te doen. Of we moeten ook nadenken over de kwestie van eenzaamheid. 

 

Trouwens, zelfs als we klagen over de tijd die we verspillen aan transport wanneer we naar kantoor gaan, stelt het feit dat we met collega's werken ons in staat om te socializen, niet om de hele dag alleen te zijn, zeker het grootste nadeel van telewerken! Toegegeven, er zijn videoconferenties, virtuele cafés, maar dit kan nooit de menselijke band vervangen die in bedrijven wordt gecreëerd. 

 

Kortom, de mogelijkheid hebben om te telewerken is altijd een goed idee, iedereen is vrij om er naar eigen inzicht gebruik van te maken.

 

Zoals we hebben gezien, is er geen antwoord, al dan niet telewerken is een zeer persoonlijke vraag die afhangt van ieders wensen en levensstijl. 

 

Terwijl sommigen van deze modaliteit houden, haten anderen het. Als er echter één punt is waar iedereen het over eens is, dan is het wel dat telewerken je in staat stelt om je professionele leven beter te combineren met je privéleven. Sommigen zullen zelfs zo ver gaan om te zeggen dat telewerken kostbare tijd bespaart die niet langer verspild wordt aan transport, waarbij men zich van de woonplaats naar de werkplaats moet begeven. Telewerken heeft zo veel mensen in staat gesteld te verhuizen en hun levenskwaliteit te verbeteren door weg te gaan uit de grote steden, aangezien de noodzaak om regelmatig naar hun werkplek te gaan niet langer een verplichting is. 

 

Als er echter één punt is waar iedereen het over eens is, dan is het wel dat het geheim van succes bij telewerken een speciale ruimte en geschikt meubilair is. Als in het begin "werken vanaf je bank" je kon doen dromen, vandaag zal iedereen je vertellen dat het best mogelijke geschenk om aan een telewerker te geven ongetwijfeld een zit-sta bureau is !