Gratis bezorging in NL en BE
Bespaar 10% op alles | Code: BD10
Tot 10 jaar garantie
Home>Alle blogs>Trends>Blog detail>

8 dingen om te overwegen bij het kopen van een verstelbaar sta-bureau

21 februari 2023

Zitten is onvermijdelijk op het werk, op school, in de trein en in gebedshuizen. Het is zo ontspannend om te doen in plaats van langdurig staan. Maar weet u dat de extreme kant van zo lang zitten uw gezondheid bedreigt? Als u vaak lange uren zit, moet u weten dat dit een risico is voor uw welzijn, vergelijkbaar met de risico's van roken en obesitas.

Jarenlang onderzoek heeft uitgewezen dat een van de oplossingen om dergelijke risico's te verminderen, vooral op de werkplek, is om niet te lang te zitten.

 

De oplossing

Een verstelbaar sta-bureau is een van de vele ergonomische oplossingen  die de productiviteit op de werkplek kunnen verhogen. Het is een type bureau waarmee gebruikers van houding kunnen veranderen van zitten naar staan met aanpassingen die betrekking kunnen hebben op de lengte van de gebruikers.

Soorten verstelbare sta-bureaus

Er zijn twee soorten verstelbare sta-bureaus bekend; handmatig en elektrisch. Elk dient een soortgelijk doel met weinig verschillen.

 

● Elektrische sta-bureaus:

Zoals de naam al doet vermoeden, hebben deze bureaus elektriciteit nodig om te functioneren. Het is ondoordringbaar om op te merken dat u zonder toegang tot elektriciteit ze niet kunt gebruiken.

● Handmatige sta-bureaus:

Handbediende sta-bureaus hebben geen elektriciteit nodig om te functioneren. Je kunt ze zelfs zelf maken door DIY-tutorials te volgen. Het voordeel van manuele sta-bureaus is dat je ze altijd en overal kunt gebruiken.

 

Waarom je een verstelbaar sta-bureau nodig hebt

Verstelbare sta-bureaus bieden  hun gebruikers een breed scala aan voordelen . Hier zijn enkele van de voordelen van deze apparaten.

● Productiviteit

Af en toe staan kan je humeur en focus helpen verbeteren. De hele dag zitten kan je uiteindelijk traag en zelfs slaperig maken. Dit maakt het moeilijk voor je om consequent op een hoog niveau te werken.

 

● Pijnstilling

Mensen kunnen door de jaren heen pijn en pijn krijgen  door lange uren te werken. De rug, schouders, knieën en taille zijn enkele van de plaatsen die vaak worden aangetast door urenlang in een zittende positie te blijven. Tussen de periodes door wat tijd nemen om te staan, kan dit helpen verbeteren.

 

● Houding

Recht staan kan helpen om je lichaamshouding te corrigeren. Spierversteviging en het verminderen van de druk op uw wervelkolom zijn enkele voordelen waarmee periodiek staan u kan helpen.

 

Waar moet je op letten bij het kopen van een in hoogte verstelbaar bureau?

Het kopen van een verstelbaar sta-bureau van de beste kwaliteit is erg belangrijk voor u en er zijn bepaalde details waar u rekening mee moet houden. Laten we een snelle duik nemen in deze dingen:

 

● Garantie

Elk product heeft een garantietermijn van de fabrikant. Zorg er bij het kopen van een product voor dat het garantiebereik voldoende is om hulp te bieden als er iets gebeurt. Speciaal voor elektrisch verstelbare bureaus met meer elektrische componenten die beschadigd kunnen raken of aan vervanging toe zijn. Het wordt aanbevolen dat de garantieperiode minimaal drie jaar is.

 

● Verstelbaarheid

Een verstelbaar sta-bureau moet kunnen voldoen aan de behoeften van uw lengte. U bent misschien lang of klein en moet het sta-bureau aan uw wensen aanpassen. Op de ideale hoogte zou u uw ellebogen in een hoek van 90 graden moeten kunnen plaatsen, zowel in zittende als staande positie.

● Gewichtscapaciteit

De capaciteit van het bureau moet bestand zijn tegen meerdere gewichtsdrukken. U moet overwegen hoeveel items op het bureau worden geplaatst. Dit is belangrijk voor degenen die studeren of lange uren werken. Uw verstelbare sta-bureau moet gemakkelijk kunnen overschakelen van zittende naar staande houdingen terwijl het een dergelijk gewicht draagt.

 

● Stabiliteit

Gerelateerd aan de hoogtecapaciteit is de stabiliteit van de tafel ondanks het aantal items dat erop is geplaatst. Als u iemand bent die wankele tafels schadelijk vindt voor uw productiviteit, moet u verstelbare bureaus overwegen die een grote stabiliteit bieden tijdens het werk. Het risico dat items eraf vallen, is ook niet prettig, omdat dit schade kan veroorzaken.

 

● Lawaai

Het geluid dat voortkomt uit het bedienen van een verstelbaar bureau kan storend zijn voor collega's in een werkomgeving. Dit kan een belangrijke factor zijn in een omgeving die in alle rust wil werken. Een bureau dat tijdens het verstellen veel lawaai maakt, kan als irriterend worden ervaren en kan de werkproductiviteit verstoren.

 

● Programmeren

Overweeg of een elektrisch in hoogte verstelbaar bureau kan worden geprogrammeerd. Dit is tijdbesparend wanneer het bureau door meerdere mensen wordt gebruikt. Elke persoon kan zijn lengtevoorkeuren opslaan die ze elke keer dat ze willen gebruiken kunnen instellen, in tegenstelling tot de handmatige bureaus, die opnieuw moeten worden aangepast aan de lengte van de nieuwe gebruiker.

 

● Prijs

Zoals met alle kopers, proberen we het beste koopje te krijgen voor de laagst mogelijke prijs. Het is normaal om het beste te kopen dat we binnen onze zakcapaciteit kunnen krijgen. U moet echter ook bepaalde overwegingen maken. De beste kwaliteit heeft mogelijk een hogere prijs en biedt een betere garantie. Het is dus uw beslissing om een optimaal product te kiezen dat binnen uw budget past.

Het is jouw keuze om prioriteit te geven aan je budget.

 

● Overgangssnelheid

De snelheid waarmee een apparaat van zittende naar staande positie overschakelt, mag niet te lang duren. Als dat het geval is met uw verstelbare bureau, kunt u terugvallen. Dit helpt niet bij het doel waarvoor het verstelbare bureau dient.

Samenvatting

In dit artikel hebben we gekeken naar hoe langdurig zitten op de werkplek niet alleen van invloed is op de productiviteit, maar ook een risico vormt voor de gezondheid, zoals obesitas. Langdurig staan wordt ook niet aanbevolen, omdat dit gemakkelijk kan leiden tot vermoeidheid en overbelasting van de knieën. Intermitterende wisselingen tussen zit- en stapositie zijn mogelijk via in hoogte verstelbare sta-bureaus.

Verstelbare sta-bureaus bieden veel voordelen voor gebruikers en zijn verkrijgbaar in handmatige of elektrische uitvoeringen. We hebben een aantal factoren voor je op een rij gezet die je kunnen helpen bij het maken van een goede keuze bij de aanschaf van je sta-bureau.