Gratis bezorging in NL en BE
Schrijf je in en krijg 8% korting
Tot 10 jaar garantie
Home>Alle blogs>Trends>Blog detail>

Wilt u genieten van een betere nachtrust? Groei planten in uw kamer

27 september 2022

Laat uw slaapkamer aanvoelen als een heiligdom waar u de stress van de dag kunt ontvluchten door hem in te richten met planten. Deze planten hebben verschillende voordelen. Behalve dat ze een oase-achtige sfeer scheppen, zuiveren ze ook de lucht en verhogen ze het zuurstofgehalte. Sommige planten geven veel zuurstof af en absorberen het koolstofdioxide die wij tijdens het slapen uitademen, waardoor zij de lucht beter zuiveren en wij 's nachts gemakkelijker kunnen ademhalen.

Dus, stop met uw slaapkamer te benevelen met prijzige etherische oliën of met het branden van geurkaarsen, kweek iets echts en gezonds. Planten hebben een unieke kalmerende eigenschap, waardoor ze uitstekende natuurlijke slaapmiddelen zijn. Van Jasmijn tot Moedertong, deze planten verwijderen gifstoffen uit de lucht in uw slaapkamer, zodat u gemakkelijker kunt ademen. Zij zorgen ook voor geuren die de sluimering bevorderen, u doen indommelen, en de lucht in uw huis verfrissen. Niet alle planten zijn echter zo beminnelijk als ze lijken te zijn.

Dus, hier is een gids voor al diegenen die geïnteresseerd zijn in het kweken van planten in hun slaapkamer.

  1. Aloë Vera

Alle rusteloze slapers moeten de door de NASA zeer aanbevolen luchtzuiverende plant, Aloë Vera, op hun nachtkastje laten groeien. Hij is vrij eenvoudig te onderhouden, en de voordelen zijn fantastisch voor uw slaap, omdat hij voortdurend zuurstof afgeeft.

Om te voorkomen dat de wortels van de Afrikaanse vetplant drassig worden en dat er schimmel-, mos-, of schimmeldeeltjes in uw slaapkamer terechtkomen, moet u hem in een grote, ondiepe schaal planten en de bovenste grond bestrooien met wit grind. Aloë Vera hoeft alleen water te krijgen als de grond droog is, dus hij is ook gemakkelijk te verzorgen.

  1. Franse lavendel

Franse lavendel is een uitstekende slaapkamerplant, omdat het u helpt in slaap te vallen door uw hartslag, bloeddruk en stressniveau te verlagen, niet door de lucht in uw kamer te zuiveren. Lavendel stimuleert namelijk de delen van uw hersenen die te maken hebben met geheugen, ontspanning, en emotie.

Dit aantrekkelijke paarse kruid is echter een uitdaging om als kamerplant te onderhouden. Doe een dun laagje kalksteengrind op de bodem van uw pot, vul hem met aarde, en zet uw lavendelplant daar in een helder slaapkamerraam, zodat hij evenveel zonlicht krijgt. Zorg er ook voor dat u de pot om de paar dagen ronddraait. En nadat u de bovenste centimeter aarde hebt laten opdrogen, geeft u hem regelmatig wat te drinken. Laat hem op de zonnigste dagen buiten staan om de bloei te bevorderen.

Als u niet kunt slapen, maak dan een lavendelslaapzakje en stop het onder uw kussen, of sprenkel etherische lavendelolie rond uw slaapkamer.

  1. Slangenplant

Volgens de NASA staat de slangenplant, die ook hilarisch bekend staat als Moedertong, in de top 10 van planten voor het zuiveren van de lucht. Zij geeft 's nachts zuurstof af. U zult gemakkelijker kunnen ademen als u slaapt, door de verbeterde luchtkwaliteit.

Hij is ook eenvoudig te onderhouden, net als zijn succulente vriend, Aloë Vera. Hoewel een plantenliefhebber beweert dat de slangenplant geen direct zonlicht nodig heeft om zich te ontwikkelen, geniet hij wel van een uitzicht op de hemel. Bovendien stelt hij droge grond tussen de gietbeurten op prijs, zodat u hem minder regelmatig water kunt geven.

  1. Jasmijn

De geurige geur van Jasmijnbloemen is bekend en wordt vaak gebruikt in kaarsen en parfums. Deze ontspannende geur is uitstekend geschikt om uw ruimte energie te geven en een aangename slaap te bevorderen. Naar verluidt verlaagt het aroma van jasmijn de angst, bevordert het de slaap, en verbetert het uiteindelijk de geestelijke prestaties overdag.

  1. Vredeslelie

Er zijn veel problemen die kunnen ontstaan door te vochtige lucht, maar droge lucht kan ook een probleem zijn voor de slaap. Overweeg het gebruik van een vredeslelie als de lucht in uw slaapkamer de neiging heeft droog te zijn. Deze lelies kunnen de luchtvochtigheid in uw slaapkamer met wel 5% verhogen, en daardoor droge huid, statische elektriciteit, en verhoogde vatbaarheid voor verkoudheid verminderen, volgens een studie.

Bovendien kunt u een vredeslelie vlak naast uw bed houden zonder dat u zich zorgen hoeft te maken of hij wel voldoende middelen zal hebben, want hij heeft niet veel water of licht nodig.

  1. Engelse klimop

Wat elimineert 78% van de schimmels in de lucht en 94% van de uitwerpselen in de lucht in 12 uur? Engelse klimop is de ideale slaapkamerplant, omdat hij het best groeit in een donkere, koudere omgeving en vooral allergieën en astmapatiënten kan helpen om een betere nachtrust te krijgen.

De Engelse klimop plant is niet moeilijk te onderhouden. U hoeft alleen maar eenmaal per week het stof van zijn bladeren te verwijderen, zodat ze de lucht in uw slaapkamer doeltreffend kunnen filteren. Bovendien moet u hem buiten het bereik van kinderen en dieren houden, want hij is giftig.

  1. Passiebloem

Met haar opvallende kleur en kalmerende aroma kan deze exotische en apart uitziende bloem uw emoties opbeuren. Een passiebloem kan helpen bij slapeloosheid en angst. Deze bloemen zijn doeltreffender in het verminderen van angst dan het veelgebruikte angst verlichtende medicijn Oxazepam, zo blijkt uit onderzoek.

  1. Spinplant

Deze spichtige plant doet opmerkelijk goed werk bij het opvangen van verontreinigende stoffen in de lucht, zoals geuren, dampen, en de VOC-formaldehyde. Voor het ademcomfort 's avonds zijn spinplanten uitstekend geschikt om het zuurstofgehalte in de lucht op te voeren en verontreinigende stoffen te verwijderen. Benzeen, koolmonoxide, en xyleen worden allemaal door deze planten geabsorbeerd.

Slotwoord

Nu u de planten kent die u kunnen helpen beter te slapen, wordt het tijd er een uit te kiezen en in uw slaapkamer te zetten. Alle genoemde planten in de lijst kunnen een prima kamergenoot voor u zijn.