Gratis bezorging in NL en BE
Code: ZOMER10 | 10% korting voor alle
Tot 10 jaar garantie
Home>Alle blogs>Trends>Blog detail>

Wij helpen u de typische fouten bij het kopen van kantoormeubilair te vermijden

20 maart 2023

De belangrijkste factor voor het blijvende succes van uw bedrijf is de juiste inrichting van uw kantoor. Van ergonomische stoelen ( BS11Pro ) en in hoogte verstelbare tafels ( Q8 ) tot kabels en verrijdbare ladeblokken ( CB31 ), een goede set kwaliteitsmeubels kan elk kantoor opwaarderen. Door het juiste meubilair te kiezen, ondersteunt u een productieve omgeving waarin uw werknemers effectiever kunnen werken, wat uiteindelijk het succes van uw bedrijf vergroot. Bij het kopen van kantoormeubilair moet u er echter voor zorgen dat u deze 10 fouten vermijdt.

1. Ongepaste kleuren kiezen

De kleur van je kantoormeubilair heeft geen invloed op de functionaliteit, maar wel op de uitstraling van je kantoor. Een ongepaste mix van kleuren kan ervoor zorgen dat uw kantoor er gedateerd en onhandig uitziet. Zo is het niet aan te raden om bruine en zwarte meubelen te combineren omdat deze kleuren niet goed samengaan. Om een aantrekkelijke werkomgeving te creëren, kies je best voor meubels in een harmonieus kleurenschema. Je hoeft je niet te beperken tot slechts één kleur. In plaats daarvan kunt u kleuren kiezen die elkaar aanvullen om een aangename kantooromgeving te creëren.

Enkele populaire kleurencombinaties voor kantoormeubilair zijn:

● Helemaal zwart

● Wit en zwart

● Wit en bruin

● Wit en grijs

● Wit en groen

● Lichtbruin en donkerbruin

● Blauw en grijs

● Blauw en wit

● Blauw en bruin

● Bruin en grijs

● Zilver/chroom en zwart

2. Let op de vulling

Bij het kopen van ergonomisch meubilair voor op kantoor, zoals stoelen, fauteuils, banken etc., moet men letten op de stoffering. Bekleding kan variëren en de stof waarvan het is gemaakt, is van invloed op het comfort, de duurzaamheid en de algehele waarde van het meubelstuk.

Leren bekleding is een populaire keuze voor kantoormeubilair omdat het zacht en luxueus is. Ze zijn gemaakt van gelooide dierenhuid, meestal koeienhuid. Het nadeel van leer is echter dat het meestal duurder is dan andere materialen. Vinyl is een betaalbaar alternatief voor leer dat gemakkelijk te onderhouden is. Het is synthetisch en daardoor bestand tegen vocht, stof en vuil.

Een andere optie is polyester, een synthetische stof die eigenschappen deelt die vergelijkbaar zijn met vinyl, zoals vochtbestendigheid, duurzaamheid en een lange levensduur. Polyester is een goedkope stof, wat het aantrekkelijk maakt voor bedrijven die nieuw kantoormeubilair nodig hebben.

Kunstleer is een andere stof die aan populariteit wint bij de vervaardiging van ergonomisch kantoormeubilair. Het is een synthetische stof die eruitziet en aanvoelt als echt leer. Omdat het door de mens is gemaakt, is het goedkoper dan echt leer.

Kantoormeubilair van kunstleer heeft veel voordelen, zoals lagere kosten in vergelijking met echt leer, bescherming tegen vocht en vervuiling, eenvoudige reiniging, duurzaamheid, milieuvriendelijkheid, weerstand tegen schimmel en meeldauw, een zachte, stressverminderende textuur, weerstand tegen vervaging en geen barsten of scheuren andere schade.

3. Koop voldoende meubilair voor het huidige personeelsbestand

Als ondernemer weet je dat groei een belangrijke succesfactor is. Volgens een rapport kunnen bedrijven in de VS met een omzet van minder dan $ 5 miljoen elk jaar een groei van 7,8% verwachten. Als u deze route volgt, zult u waarschijnlijk nieuwe werknemers moeten aannemen. En iedere nieuwe medewerker heeft een werkplek nodig, inclusief meubilair.

Het is echter moeilijk te voorspellen hoeveel werknemers u in de toekomst zult aannemen. Daarom speel je best op safe en koop je meer kantoormeubilair dan je op dit moment nodig hebt. Zo ben je voorbereid op alle eventualiteiten. Als u nu bijvoorbeeld 20 werknemers heeft, moet u minimaal 26 banen kopen. Zo ben je voorbereid op toekomstige nieuwe medewerkers.

4.Bureau zonder uittrekblad

Als het gaat om computerbureaus, mag men niet over het hoofd zien dat een uittrekbare plank een belangrijk kenmerk is. Omdat tot 5,8% van de bevolking carpaal tunnelsyndroom (CTS) kan ontwikkelen, een wijdverspreide musculoskeletale aandoening. Kantoormedewerkers die meerdere uren per dag op een computertoetsenbord typen, lopen een bijzonder risico.

U kunt uw werknemers echter beschermen tegen CTS en andere aandoeningen aan het bewegingsapparaat door te investeren in computerbureaus met een uittrekbare plank. Deze bureaus hebben een plat blad waarop apparaten zoals monitoren, printers en telefoons kunnen worden geplaatst en een apart compartiment voor een toetsenbord en muis. Het ergonomische ontwerp belast de polsen minder tijdens het typen, waardoor de kans kleiner wordt dat uw werknemers CTS ontwikkelen.

De Occupational Safety and Health Administration (OSHA) beveelt aan dat de uitschuifbare toetsenbordlade een minimale hoogte van 55 tot 70 cm moet hebben om een comfortabele en productieve werkruimte te bevorderen en tegelijkertijd te beschermen tegen CTS.

5. Gebrek aan financiering voor kantoormeubilair

Sommige ondernemers denken hun kantoor in te kunnen richten met goedkoop meubilair, maar beseffen al snel dat dit niet kan. Het is mogelijk om een paar goedkope meubels te kopen, maar het opzetten van hoogwaardige werkruimtes met verstelbare bureaus, ergonomische stoelen, archiefkasten en andere essentiële meubels vereist een groter budget.

Het is aan te raden om rond de 2.000 euro per medewerker uit te geven aan middelzware tot hoogwaardige kantoorinrichting. Hoewel het misschien duur lijkt, moet kantoormeubilair worden gezien als een investering in de toekomst van het bedrijf. U kunt zich terugbetalen in de vorm van meer werknemerstevredenheid en productiviteit, wat van onschatbare waarde is voor het succes van het bedrijf.

6 goede redenen voor een in hoogte verstelbaar bureau

17. maart 2023

128 keer bekeken

 

De zithouding heeft tegenwoordig geen goede reputatie. Volgens de statistieken zit de meerderheid van de kantoormedewerkers meer dan 9 uur per dag. Dat is een alarmerend aantal, want meer dan 6 uur per dag zitten leidt tot voortijdige sterfte, blijkt uit een studie van Canadese onderzoekers uit 2015.

Fabrikanten zijn zich bewust van de nadelen van langdurig zitten op kantoor en hebben nieuwe bureaumodellen ontwikkeld, waaronder het in hoogte verstelbare bureau ( Q8 ). Deze in hoogte verstelbare bureaus worden steeds populairder en zijn ontworpen om uw leven te transformeren.

In dit artikel delen we 6 goede redenen om een sta-bureau te kopen en te gebruiken, evenals de nadelige effecten van een standaard bureau.  

De nadelige effecten van een standaard bureau op je gezondheid

Jarenlang heeft het werk ervoor gezorgd dat werknemers sedentair zijn omdat ze de meeste tijd aan een bureau moeten zitten. Of het nu op het werk, in het verkeer of in de vrije tijd is, een mens brengt gemiddeld 50 tot 70% van de dag zittend door. Dit is te veel tijd, wat snel de lichamelijke gezondheid aantast. Op middellange en lange termijn kunnen de schadelijke effecten van zitten ernstig zijn en ons dagelijks leven beïnvloeden. Lang zitten kan leiden tot de volgende problemen:

● Moeilijke ademhaling:  het middenrif is uw ademhalingsspier, die zich onder uw longen bevindt. Terwijl het op en neer gaat met het ritme van uw ademhaling, raakt het geblokkeerd in de omhoogstaande positie, waardoor het moeilijk wordt om goed in te ademen en uw lichaam van zuurstof te voorzien.

● Maagkrampen en hiatale hernia:  onder het gewicht van het middenrif, dat in opwaartse positie is vergrendeld, wordt uw maag in een verticale positie gebracht in plaats van schuin te staan. Je kunt dan last krijgen van hevige buikkrampen, maar ook van een hernia diafragmatica (hiatus hernia).

● Constipatie en een opgeblazen gevoel:  Omdat uw middenrif rechtop wordt gehouden, verschuift uw dikke darm, waardoor het spijsverteringsstelsel vertraagt en uw maag opzwelt.

Daarnaast evalueerde een Canadese groep experts meer dan 45 van de belangrijkste onderzoeken naar de effecten van sedentaire levensstijlen in een studie. Ze ontdekten dat langdurig zitten het risico op vroegtijdig overlijden en ziekte verhoogt. Volgens hun bevindingen wordt meer dan 6 uur per dag zitten geassocieerd met een toename van 49% in voortijdige sterfte!

Het goede nieuws voor jou en mij is dat al deze gevolgen kunnen worden verzacht met een eenvoudig sta-bureau.

6 voordelen van een sta-bureau

Een sta-bureau is een bureau waaraan je eenvoudig kunt wisselen van zitten naar staan dankzij handmatige of elektrische bediening. Het is meer dan een fashion statement, het is vooral een filosofie die verband houdt met comfort op de werkplek. De meeste werknemers die dankzij een in hoogte verstelbaar bureau van houding veranderen, geven aan dat ze zich beter voelen en alerter zijn op het werk.

Andere redenen voor een sta-bureau zijn:

1. Beperkt gewichtstoename en obesitas

Obesitas is een groeiend probleem over de hele wereld en afgezien van de kwaliteit van onze voeding, is het feit dat veel mensen een groot deel van hun leven zittend doorbrengen een van de redenen voor de verspreiding ervan, aangezien het de minimale hoeveelheid beweging per dag vermindert tot calorieën verbranden en het lichaam actief houden.

Kantoorwerk draagt ook vaak bij aan gewichtstoename. Sterker nog, we zien vaak dat mensen een paar kilo aankomen als ze aan een nieuwe baan beginnen waarvoor ze de hele dag achter een computer moeten zitten.

Dankzij een in hoogte verstelbaar bureau, zoals de E7 , kun je wat meer calorieën verbranden door meerdere keren per dag op te staan en andere spieren te activeren terwijl je staat, al is het maar voor anderhalf uur per dag. gewichtstoename.

2. Vermindert het risico op hartaandoeningen

Het is bekend dat regelmatige lichaamsbeweging nuttig is bij het balanceren van de lange uren die u op kantoor zit. Als u echter het hele jaar door lange uren per dag zit, is lichaamsbeweging alleen geen oplossing voor de lange termijn. Lichamelijke activiteit buiten werktijd is vaak niet voldoende om het constant zitten op het werk te compenseren.

Lichamelijke activiteit op het werk is daarom essentieel. Altijd opstaan op het werk is beter voor je gezondheid. Een sta-bureau is hiervoor je beste vriend!

Studies hebben aangetoond dat langdurig zitten een negatief effect heeft op het cardiovasculaire systeem. Zitten verlaagt het HDL-gehalte (high-density lipoprotein) en verhoogt het risico op een hartaanval. Dit komt omdat HDL overtollig cholesterol in de lever transporteert en het in de bloedvaten afgeeft. Wanneer de HDL-productie laag is, kunnen de slagaders verkalken.

In het ergste geval kan dit leiden tot dodelijke ziekten zoals beroertes en hartaanvallen, die nog steeds tot de belangrijkste doodsoorzaken in Europa behoren. Daarom kan het gebruik van een in hoogte verstelbaar bureau dat een gezond HDL-gehalte beïnvloedt door voldoende lichaamsbeweging gedurende de dag, een positieve invloed hebben op uw gezondheid.

3. Een sta-bureau kan rugpijn helpen verminderen

De meest voorkomende klacht van fulltime kantoormedewerkers is dat ze last hebben van rugpijn door de hele dag te zitten. Uren aan een bureau zitten zorgt ervoor dat de ruggengraat een schadelijke "C"-vorm aanneemt omdat de nek te hard werkt om naar het scherm te kijken.

Gelukkig toont de wetenschap aan dat meer dan een uur staan op een werkdag de nek- en rugpijn met wel 54% vermindert. En dankzij een sta bureau ( E8 ) wissel je gemakkelijk heen en weer tussen zitten en staan.

4. Draagt tot 20% bij aan meer efficiëntie en mentale prestaties

In het dagelijks werk zijn er vaak situaties waarin belangrijke beslissingen snel moeten worden genomen.

Idealiter zou de geest gefocust en alert moeten zijn om snel te reageren. Volgens experts neemt de menselijke hersenactiviteit bij het staan met wel 20% toe, wat resulteert in veel snellere en kwalitatief betere besluitvorming, zelfs na een lange en vermoeiende dag op het werk.

Daarom is het logisch als u de hele werkdag in een vermoeiende zittende houding doorbrengt en regelmatig opstaat om de hersenen te versnellen. Een zit-sta bureau is dan ook een groot voordeel wanneer urenlang een hoge concentratie vereist is. Daarnaast zijn mensen met in hoogte verstelbare bureaus over het algemeen flexibeler en opener.