Gratis bezorging in NL en BE
Schrijf je in en krijg 8% korting
Tot 10 jaar garantie

Weten hoe een verstelbaar bed in een bedframe past is gemakkelijk

05 september 2022

Veel mensen hebben baat bij verstelbare bedden, van slaapapneu en zure reflux tot mensen met rugklachten of een slechte bloedsomloop. Al deze problemen, maar ook andere, kunnen verlicht worden door op uw zij te slapen.

Hoewel veel mensen verstelbare bedden kopen om de pijn te verlichten, kunnen ze een heel gedoe zijn om in te stellen. Er is goed nieuws: u hoeft uw huidige bed niet te slopen en van voren af aan te beginnen.

Het is een populaire overtuiging dat alle verstelbare bedden een complete bedvervanging vereisen. Dit is echter niet het geval. Er zijn standaard matrasmaten beschikbaar voor verstelbare bodems (ook wel verstelbare funderingen genoemd), dus ze werken met zowat elk bedframe. Het kiezen van de juiste maat voor uw bedframe is alles wat nodig is.

Hoe uw verstelbaar bed instellen

Verstelbare bedbodems, in tegenstelling tot traditionele (zoals matrasfundamenten of boxsprings), gebruiken een motor om het slaapoppervlak en de gewrichten te bewegen. De matras rust op het vlakke oppervlak van het bed, terwijl de gewrichten van de verstelbare bedbodem het mogelijk maken van positie te veranderen.

Het beste uit uw verstelbare bed halen is voor iedereen wenselijk. Als u eenmaal de aanwijzingen voor het samenstellen van uw verstelbare fundering gevolgd hebt, hebt u een heleboel alternatieven voor de rest van uw bed.

- Traditionele Bedframes

Wat denkt u van een ouder, misschien zelfs een antiek, bedframe? De poten van veel verstelbare lattenbodems kunnen verwijderd worden, zodat de lattenbodem gebruikt kan worden met een bestaand frame. Dit is echter niet altijd het geval. In bepaalde gevallen kunt u de lattenbodem installeren en dan de matras in de lattenbodem tillen alvorens hem op zijn plaats te zetten.

- Platform Bedden

Als u eerst de poten van het plateaubed verwijdert, kunt u een verstelbare bodem met een nulspeling direct op het plateaubed gebruiken (ervan uitgaande dat het poten heeft). Omdat platformbedden de verhoogde zijhekken van een bedombouw missen, kan uw verstelbare bodem meer schuiven op een platform dan op een bedombouw.

De latten van het bedplatform kunnen verwijderd worden en de verstelbare lattenbodem kan in het frame geïnstalleerd worden. Daardoor dient het bedplatform als meer dan alleen maar een functioneel frame.

- Vloeropstelling

Zet uw verstelbare basis op vier poten op de grond om de totale hoogte te verminderen. Een hoofdbord kan aan een verstelbare basis worden bevestigd met behulp van veel van de beugels en andere hardware van deze bases.

Welke matrassen werken het best voor verstelbare bodems?

Voor een verstelbaar bed moet u rekening houden met het soort matras dat u koopt. Vermijd tegen elke prijs een matras met inwendige veren. Die zijn niet buigbaar en ze buigen zal ofwel de spiraalvormige steunlaag vervormen, ofwel de matras over de vernieuwde fundering doen zweven in plaats van zich naar de contouren ervan te voegen. Een verstelbare matras moet dus compatibel zijn.

Voor verstelbare bedden zijn traagschuimmatrassen meestal de beste optie. Omdat traagschuim zowel zwaar als soepel is, voegt het zich naar de welving van het bed, op dezelfde manier als uw lichaam zich naar de vorm voegt. Het schuim helpt u het meest comfortabele bed te maken waarvan u kunt genieten. Het buigen of vouwen van traagschuim zal er niet toe leiden dat het vervormd raakt. Wanneer het bed plat gelegd wordt, zal het zijn vroegere vorm weer aannemen.

Een andere fantastische optie voor een verstelbare matras is latexschuim. Latex matrassen zijn, net als traagschuim, buigzaam en vrij van spoelen die na verloop van tijd vervormd kunnen raken. Hoewel latex iets steviger is dan traagschuim, kunt u misschien beter kiezen voor een dunnere matras, zodat die kan buigen als dat nodig is.

Zijn verstelbare bodems niet te zwaar voor bedframes?

Afhankelijk van hoe de bedbodem geconstrueerd is, is het denkbaar. Het is duidelijk dat verstelbare bedbodems in ziekenhuis-stijl, die tot 600 pond kunnen wegen, te zwaar zijn om in een frame voor een bed geplaatst te worden.

Aan de andere kant kunnen verstelbare funderingen direct op een bedframe geplaatst worden, waardoor ze veel draagbaarder zijn. In de meeste gevallen kan een verstelbare bodem gebruikt worden als een conventionele fundering of boxspringset, zolang uw bedframe maar niet broos is.

Een verstelbaar bed bedienen?

Een nul-zwaartekracht slaaphouding kan op een paar verschillende manieren bereikt worden, afhankelijk van de eigenschappen van uw bed. Er kunnen knoppen op de zijkant van bepaalde verstelbare bedden zitten. Deze zijn echter gewoonlijk aangebracht om de afstandsbediening te vergroten.

Meestal bedient u een verstelbare bodem met de afstandsbediening die bij het toestel geleverd wordt. Sommige zijn draadloos, terwijl andere, zoals een ziekenhuisbed, rechtstreeks op het onderstel worden aangesloten. Een draadloze afstandsbediening met achtergrondverlichting behoort tot de standaarduitrusting van de meeste nieuwe verstelbare bedden.

Veel van de nieuwere modellen hebben nu de mogelijkheid om een app op uw smartphone te gebruiken om de instellingen van uw bed te wijzigen.

Samenvattend

Als het om verstelbare bodems gaat, is dit slechts een mythe. Ze zijn ertoe in staat en ze doen het ook. Als u echter op zoek bent naar een verstelbaar bed, moet u er zeker van zijn dat het compatibel is met uw bedkader en matrasmaat. Met een verstelbare bodem kunt u uw huidige bedombouw behouden, terwijl u profiteert van de voordelen van een verstelbare matras. Bezoek Flexispot vandaag nog om u de beste kwaliteit bedbodem aan te schaffen.