Gratis bezorging in NL en BE
10% korting op alles: PASEN10
Tot 10 jaar garantie
Home>Alle blogs>Trends>Blog detail>

Zo richt je jouw ideale kantoor in

02 november 2022

Wanneer u elke dag lange uren aan uw bureau doorbrengt, kunnen zelfs de kleinste kenmerken van uw werkruimte - zoals de positie van uw monitor of de hoogte van uw stoel - een enorme impact hebben op uw productiviteit en zelfs uw gezondheid.

 

Dit is wat de wetenschap zegt over hoe u uw kantoor het best ergonomisch en productief kunt inrichten.

 

Je werkruimte zou je niet elke dag moe moeten maken, maar ongemakkelijke stoelen, rommelige bureaus en slechte verlichting wel - ook al merk je deze dingen misschien niet dag in dag uit. Met een paar aanpassingen kunt u echter uw werkomgeving verbeteren en voorkomen dat uw bureau u doodt.

De belangrijkste elementen van een ideale werkplek

 

Onderschat niet hoeveel uw omgeving uw productiviteit kan beïnvloeden . Uit één onderzoek bleek dat het ontwerp van de werkplek een kleine maar aanhoudende en reële impact heeft op de prestaties van werknemers: de productiviteit steeg tot wel 16% en de werktevredenheid met 9%. Houd bij het inrichten van uw werkruimte rekening met de volgende punten, zodat u meer werk kunt verzetten met minder inspanning.

verlichting

De kwaliteit van de verlichting in uw kantoor kan uw humeur en welzijn beïnvloeden. Slecht licht - of het nu gaat om gedimd licht of felle tl-lampen - kan vermoeide ogen, stress en vermoeidheid veroorzaken. Aan de andere kant is natuurlijk licht het beste type licht dat u in uw kantoor kunt hebben.

 

Waarom is het zo belangrijk om jezelf regelmatig bloot te stellen aan daglicht? Zonlicht helpt ons lichaam om onze interne "klok" of circadiane ritme te behouden - die onze slaap- en energieniveaus beïnvloedt - evenals de afgifte van serotonine, een hormoon dat ons helpt ons gefocust en kalm te voelen.

 

Als je de locatie van je kantoor kunt kiezen, kies dan een kamer met een raam om die boost van de zon te krijgen. Als je de verlichting in je werkruimte niet kunt bedienen en niet het geluk hebt om je bureau bij een raam te hebben (laat staan in een hoekkantoor omringd door ramen), moet je proberen meer naar buiten te gaan tijdens de pauzes en voor jezelf. Neem een bureau lamp die daglicht nabootst.

Plant

Kunnen planten je helpen bij je werk? Het klinkt misschien gek, maar ja, een paar planten in je kantoor kunnen je productiviteit en geluk vergroten. Wetenschappers hebben ontdekt dat kamerplanten vermoeidheid bij aandachtsintensief werk voorkomen. Gewoon uit het raam kijken naar levend groen kan ontspannend zijn en ons gefocust houden. Als je vanaf je bureau geen plant kunt zien, loop je mogelijk een productiviteitsverhoging van 15 procent mis , hebben psychologen van de Universiteit van Exeter ontdekt.

 

Volgens NASA zuiveren vredeslelies, net als veel andere planten, de lucht, waardoor je in een frisse omgeving kunt werken en tegelijkertijd een productiviteitsboost krijgt. Cactussen en aloë-planten zijn andere onderhoudsarme planten om te overwegen. Als u echter groene vingers heeft, zal elke plant uw werkruimte verbeteren.

Hoe u uw bureau ergonomisch instelt

 

Naast deze beslissingen over de inrichting van uw kantoor is ook de ergonomie van uw werkplek van belang: Hoe efficiënt en veilig kunt u aan uw bureau en met uw computer werken? Het gaat erom je omgeving zo in te richten dat je gezond blijft en problemen als RSI (Repetitive Strain Injury) , rugpijn of zelfs vermoeidheid vermijdt.

 

Bedrijven huren vaak ergonomieconsulenten in om werkplekken in te richten om het risico op letsel te verminderen en de productiviteit van werknemers te verbeteren. Maar wat als uw bedrijf niet om ergonomie geeft of u op afstand werkt? Dan moet je zelf ergonomisch gaan nadenken. Dit is wat u moet weten.

De ideale hoogte van het bureau

In het ideale geval zou u aan uw bureau moeten kunnen typen met uw armen en handen ongeveer evenwijdig aan de vloer, uw voeten plat op de vloer en uw benen comfortabel onder het bureau zittend (u moet uw benen comfortabel onder het oppervlak kruisen) kan raken).

 

Als uw bureau deze houding niet ondersteunt, kunt u investeren in een toetsenbordlade, een voetensteun nemen, het bureau op een verhoging plaatsen of gewoon proberen de zithoogte van uw stoel aan te passen.

 

Veel bureaus, zoals de E7 en E8 , hebben tegenwoordig ook in hoogte verstelbare poten in plaats van de typische vaste hoogte - dit is belangrijk, want er is geen one size fits all.

Ergonomische stoelen

Na je bureau is je stoel het belangrijkste meubel in je kantoor, zeker als je er lang in zit en werkt. Helaas is het vinden van een goede bureaustoel ongeveer net zo eenvoudig als het vinden van een matras - er zijn zoveel keuzes tegen zoveel prijzen, en nogmaals, er is geen one size fits all. Fabrikanten kunnen het adjectief "ergonomisch" ook op elk product plakken, inclusief bureaustoelen, dus u kunt niet alleen op die verklaring vertrouwen.

 

Dit is waar u op moet letten bij een ergonomische bureaustoel:

 

  • Lendensteun: De ronding in de rugleuning van de stoel moet uw onderrug ondersteunen en de natuurlijke kromming van uw onderrug volgen.
  • Zitdiepte: Met stoelen die bij uw lichaam passen, kunt u comfortabel zitten met uw onderrug op een lendensteun, terwijl u een centimeter of twee tussen uw knieën en de onderkant van de zitting laat.
  • Stoelhoogte: U moet de hoogte van de stoel zo kunnen verstellen dat uw voeten plat op de vloer of op een voetensteun staan.
  • Armleuningen: De armleuningen moeten op de juiste hoogte staan, zodat je schouders niet opgetrokken zijn en je je armen parallel aan de vloer kunt houden.
  • Materiaal: Dit is een kwestie van voorkeur, maar sommige mensen willen een mesh stoel omdat ze het in andere stoelen te warm krijgen. Ook moet het materiaal van de stoel duurzaam zijn; de schuimstof zittingen van goedkope stoelen slijten vaak snel.

 

Hoe meer verstelbaar de stoel in deze gebieden is, hoe groter de kans dat hij u als gegoten zit en u de hele dag comfortabel houdt. Met kwaliteitsstoelen zoals de BS13 kunt u de stevigheid en positie van de lendensteun, de zitdiepte en meer aanpassen.