Gratis bezorging in NL en BE
Code: ZOMER10 | 10% korting voor alle
Tot 10 jaar garantie

Wat zijn de voordelen van ergonomisch meubilair voor de gezondheid op de werkplek?

01 september 2022

Als het gaat om de voordelen van ergonomische meubelen voor kantoren, dan zijn die er in overvloed. Om de groeiende tendensen in de kantoren te ondersteunen, zijn er verschillende soorten onderzoek naar de wetenschap van de gezondheid en de ergonomie. Als u echter nog in verwarring bent bij het investeren in ergonomische kantoormeubelen, dan zal deze gids u helpen om de voordelen ervan voor de gezondheid op de werkplek te leren kennen.

Wat wordt bedoeld met ergonomie?

Het woord Ergon betekent werk en ergonomie verwijst naar het ontwerp dat bruikbaar, comfortabel en verstelbaar is voor het gemak van de gebruiker. Ergonomie kan op de hele werkplek worden toegepast wanneer die ontworpen is met ergonomisch meubilair voor elke werknemer. Dit meubilair omvat in hoogte verstelbare bureaus, verstelbare stoelen, toegankelijke opbergruimten, temperatuurregelaars en andere kantooraccessoires die gemakkelijk toegankelijk zijn. Dergelijk meubilair is ontworpen om het comfort te maximaliseren, stress te verminderen en de gezondheid op de werkplek te handhaven. In veel kantoren met drukke roosters en lange werktijden worden ergonomische meubelen gebruikt om ervoor te zorgen dat de werknemers zich niet vermoeid, gespannen of gewond voelen. Verwondingen op de werkplek hebben een directe invloed op de productiviteit en verminderen de groei van het bedrijf door het hogere absenteïsme.

Volgens onderzoek wordt een aanzienlijk aantal verwondingen op de werkplek veroorzaakt door slecht ontworpen meubilair van lage kwaliteit. Het verbeterde ontwerp van kantoormeubilair kan deze verwondingen voorkomen en de gezondheid op de werkplek handhaven. Aangezien werkgevers verantwoordelijk zijn voor de gezondheid en het welzijn van hun werknemers, moeten zij investeren in ergonomisch meubilair voor hun werknemers. Het zal de werknemers niet alleen geestelijk en lichamelijk fit houden, maar ook de groei van het bedrijf vergroten.

Wat zijn de voordelen van ergonomie?

 

Als het gaat om de invoering van ergonomie op kantoor, zijn er veel voordelen die werkgevers van hun werknemers kunnen verwachten. Behalve dat het kantoor er goed en stijlvol uitziet, speelt ergonomisch meubilair een belangrijke rol om de werknemers fit en productief te houden. Hier zijn de vier belangrijkste voordelen die u kunnen motiveren om te investeren in ergonomie op uw kantoor.

1. Verhoogde productiviteit

Als we het hebben over de voordelen van ergonomie op de werkplek, is een hogere productiviteit het belangrijkste voordeel. Werknemers werken lange uren op hun kantoor en te lang op een ongemakkelijke stoel zitten kan hun lichaam onder druk zetten. Wanneer zij geen goede houding kunnen aannemen, kan dat hen ongemakkelijk maken en uiteindelijk minder productief tijdens de werkuren. De ergonomische meubels bieden comfortabele hoogtes die zij naar behoefte kunnen instellen, wat een positief effect kan hebben op de gezondheid van de werknemers. Wanneer de werknemers zich comfortabel voelen, kunnen zij productiever en efficiënter worden.

2. Minder letsel op de werkplek

De gezondheid en de veiligheid van de werknemers is een van de belangrijkste overwegingen van een werkgever. Slecht ontworpen en niet-verstelbaar meubilair heeft bewezen gewichtstoename, hartkwalen en problemen met de wervelkolom bij de werknemers te veroorzaken. Verwondingen op de werkplek hebben niet alleen gevolgen voor de lichamelijke en geestelijke gezondheid van de werknemer, maar leiden ook tot verlies van zaken. Wanneer in kantoren ergonomisch meubilair wordt gebruikt, minimaliseert dat het ongemak en bevordert het een goede gezondheid. Het helpt de werknemers een goede houding te behouden en de steun te krijgen die zij nodig hebben om productief te blijven. Om letsel op de werkplek te verminderen en de bedrijfsgroei te vergroten, zijn ergonomische meubelen een must in kantoren.

3. Meer steun voor de werknemers

Wanneer de werknemers voortdurend op kantoor werken, ondervinden hun wervelkolom en rug stress en druk, die in het begin kleine pijntjes kunnen veroorzaken. Wanneer zij op dezelfde stoel en hetzelfde bureau blijven werken, kan de lichte pijn hevig worden, wat hun geestelijk welzijn kan aantasten. De ergonomische meubelen zijn ontworpen om de nek, de rug en andere lichaamsdelen te ondersteunen. De rugleuning van een in hoogte verstelbare stoel is hoog genoeg om de wervelkolom te ondersteunen en hem in lijn te houden. Bovendien kan het zitten op een harde stoel druk uitoefenen op de heupen, maar de ergonomische stoel is ontworpen met een goede vulling en kussen om die druk te verminderen.

4. Verhoogde mobiliteit

Een ergonomische stoel en bureau stellen de gebruiker in staat te bewegen, te rollen en te draaien. Met sta-bureaus kunnen de werknemers zo lang als zij willen rechtop en actief staan. Uit de studie is gebleken dat te lang zitten verschillende neveneffecten op de gezondheid kan hebben, zoals zwaarlijvigheid, diabetes en hartziekten. Wanneer de ergonomische meubelen op kantoor gebruikt worden, scheppen zij een flexibele omgeving en dragen zij bij tot een gemakkelijke mobiliteit van de werknemers.

Laatste woorden

Kantoren zijn de plaats waar de werknemers de helft van hun dag doorbrengen, dus moet de omgeving van het kantoor comfortabel genoeg zijn voor de werknemers. Om de werknemers comfort en steun te bieden, spelen ergonomische meubelen een belangrijke rol. De reden waarom moderne kantoren investeren in ergonomie van hoge kwaliteit is dat ergonomische meubelen allerlei voordelen hebben, zowel voor de werknemers als voor het bedrijf.