Gratis bezorging in NL en BE
Schrijf je in en krijg 8% korting
Tot 10 jaar garantie

Wat is Gezond Beddengoed voor een Goede Slaap?

11 oktober 2022

Een comfortabel bed met gezellig beddengoed creëert een gastvrije, ontspannende en slaperige omgeving, want gezonde beddenlakens van hoge kwaliteit zijn bij elk weertype behaaglijker. Gezonde beddenlakens zijn gemaakt van biologische materialen, zoals 100% zuiver katoen en bamboe enz. De ruwe beddenlakens daarentegen zijn gemaakt van materialen van lage kwaliteit, die vaak allergieën en gezondheidsproblemen veroorzaken.

In deze gids zult u een aantal gezonde beddengoedopties leren kennen die veel bijdragen tot een goede slaap.

Hoe beïnvloedt beddengoed de slaap?

Wij weten allemaal dat slapen heel belangrijk is als het gaat om een gezonde levensstijl. Slaaptekort kan leiden tot ernstige gezondheidsproblemen, zoals langdurige slapeloosheid, hoge bloeddruk, en gewichtstoename. Het menselijk lichaam heeft de neiging 's nachts warmte af te geven, en slapen op beddenlakens die de warmte niet vasthouden kan de temperatuur van het lichaam doen stijgen, waardoor u onrustig en ongemakkelijk wordt. Volgens onderzoek kan de kwaliteit van het beddengoed de slaap beïnvloeden en u de hele nacht ongemakkelijk maken. Maar hebt u er ooit over nagedacht welk soort beddengoed als gezond bekend staat?

Gezonde materialen voor beddengoed

Veel beddengoed ziet er goed uit, maar voelt niet hetzelfde aan. De meeste mensen kopen het beddengoed vaak alleen door te kijken naar het ontwerp, het uiterlijk en de kleur. Hoewel het kopen van beddengoed afhangt van persoonlijke keuze en slaapvoorkeuren, zien verschillende materialen er goed uit, voelen ze goed aan en zijn ze gezond voor uw lichaam.

Katoen

Katoen staat bekend als een natuurlijk, veelzijdig en gemakkelijk te onderhouden materiaal voor beddengoed. Katoen is er in verschillende soorten, zoals Pima, Egyptisch, en Amerikaans Upland. Elke soort heeft een andere vezellengte die elk een ander effect heeft op de huid en de gezondheid. Katoenen beddenlakens zijn ideaal voor alle weersomstandigheden, want het helpt het lichaam de temperatuur te regelen en zorgt ervoor dat men zich de hele nacht behaaglijk en comfortabel voelt.

Egyptisch katoen

Egyptisch katoen staat bekend als het beste katoen ter wereld en wordt vaak gebruikt in luxe hotels. Dit materiaal heeft verschillende kwaliteiten, zo blijft het lange tijd fris en knapperig. Bovendien is Egyptisch katoen een van de meest duurzame materialen, vanwege zijn duurzaamheid. Egyptisch katoen heeft extra lange vezels en is bestand tegen oppervlaktebolling, in tegenstelling tot andere soorten. Als u dit materiaal koopt, moet u wel goed controleren of u 100% zuiver Egyptisch katoen koopt, want de meeste fabrikanten gebruiken alleen de term, maar verkopen het katoen gemengd met andere vezels.

Polycotton

Polycotton is gemaakt van een mengsel van katoen en polyester. Waarbij het beddengoed van polykatoen zacht aanvoelt op de huid, maar niet hoeft te tippen aan zuiver katoen. Dit materiaal wordt echter het meest gebruikt omdat het een goedkoop prijskaartje heeft, in vergelijking met hoogwaardig origineel katoen. Over het geheel genomen werkt polykatoen goed, omdat het kreukvrije eigenschappen heeft en bij elk soort levensstijl past. Voor wie op plaatsen woont met normale tot lage temperaturen, kan poly-katoen een ideale keuze zijn.

Linnen

Als het op levensduur en duurzaamheid aankomt, staat het linnen materiaal voor beddengoed erom bekend de tand des tijds te doorstaan. Linnen materiaal staat bekend als een van de luxueuze en algemeen erkende materialen. Waar linnen gevoelig is voor kreukels na het wassen, voelt het goed aan op de huid. Bovendien heeft het de eigenschap met elke wasbeurt zachter te worden. Voor mensen die last hebben van een of andere allergie, kan een linnen bedlaken een perfecte keuze zijn, want linnen is bacteriebestendig en heeft een pH-balans. Ook is het gunstig voor mensen met een gevoelige huid en huidallergieën. Voor de gebieden met een warmer klimaat kan linnen beddengoed een goede keus zijn, omdat het absorberend en ademend is.

De draadtelling van de lakens beïnvloedt de kwaliteit

Het aantal draden van de stof verwijst naar het aantal draden dat horizontaal en verticaal in een stof geweven is per vierkante inch. Volgens de fabrikanten van beddengoed betekent hoe hoger de draadtelling, hoe beter de kwaliteit van het beddengoed. Het betekent echter niet dat de stof zelf geen rol speelt. De stof moet van goede kwaliteit zijn, want die komt vóór de draadtelling. Als u kiest voor de stof van hoge kwaliteit, zelfs met een lagere draadtelling, zal uw laken langer meegaan dan het laken met een hogere draadtelling maar van lage kwaliteit.

Conclusie

Als het gaat om een goede nachtrust, waarbij het bed een belangrijke rol speelt, speelt ook het beddengoed een grote rol. Van enkele gezonde materialen voor beddengoed, zoals katoen, linnen, poly-katoen enz. is bekend dat ze voordelen voor de gezondheid hebben. Maar voordat u een materiaal koopt, moet u ervoor zorgen dat u de originele stof van hoge kwaliteit kiest, met een hoge draadtelling, zodat het langer blijft en beter werkt.