Gratis bezorging in NL en BE
Schrijf je in en krijg 8% korting
Tot 10 jaar garantie

Wat Is Een Ergonomische Stoel En Waarom Is Hij Belangrijk?

03 augustus 2022

Na vier uur op een ongemakkelijke bureaustoel gezeten te hebben, vraagt u zich misschien af of er een betere stoel bestaat. Misschien hebt u wel eens van ergonomische kantoormeubelen gehoord, maar bent u in de war over wat ze precies zijn en voor wie ze bedoeld zijn.

Ergonomische stoelen zijn er voor iedereen.

Wat is een ergonomische stoel?

Met een ergonomische stoel hoeft u geen genoegen te nemen met dunne zitkussens, onvoldoende steun in de lage rug en beperkte verstelmogelijkheden. Ergonomische stoelen zijn volledig verstelbaar, zodat uw stoel uw individuele lichaam kan ondersteunen.

Ergonomische stoelen bieden effectieve steun aan uw hele rug, van het onderste gedeelte tot uw schouders en nek. Ze zijn ontworpen om u volledig comfort te bieden en een goede houding te bevorderen door u te begeleiden om rechtop te zitten.

Zijn ergonomische stoelen beter voor u?

Ergonomische stoelen zijn beter voor uw gezondheid en productiviteit dan gewone bureaustoelen. Niet alleen zijn ergonomische stoelen meestal comfortabeler, ze kunnen ook enorme voordelen hebben voor uw zithouding.

Omdat ergonomische stoelen veel meer verstelmogelijkheden bieden dan gewone bureaustoelen, kunnen ze zo ingesteld worden dat ze aan uw individuele behoeften voldoen, van uw hoogte tot uw schouderbreedte.

De pijnlijke rug, samengedrukte schouders en pijnlijke nek die gepaard gaan met lange werkdagen achter uw bureau, kunnen enorm worden verminderd door een ergonomische stoel.

Wie heeft er een ergonomische stoel nodig?

Ergonomische stoelen zijn er voor iedereen, maar zullen vooral nuttig zijn als een van de volgende beweringen op u van toepassing is:

- U zit meer dan vier uur per dag.

- U hebt een bureau op vaste hoogte.

- U komt tijdens de werkdag zelden van uw bureau af.

- U deelt een bureau en een stoel met iemand anders en hebt dus flexibele verstelmogelijkheden nodig voor meer dan één gebruiker.

- U hebt last van ongemakken, spierpijnen of een slechte houding.

- U vindt dat gewone statische stoelen niet aan uw behoeften voldoen of niet bij uw lichaam passen.

Waar kan ik een ergonomische stoel van goede kwaliteit krijgen?

Er zijn veel opties voor ergonomische stoelen, maar investeren in een kwaliteitsontwerp is de sleutel tot het maximaliseren van de gezondheidsvoordelen van ergonomische kantoormeubelen.

FlexiSpot biedt een verscheidenheid aan ergonomische stoelen voor alle behoeften en prijsklassen.

De Flexi-Chair BackSupport BS1B biedt de volledige rugsteun die alle goede ergonomische stoelen moeten bieden, inclusief een verstelbare hoofdsteun. Dit model is zeer geschikt voor zowel kantoorpersoneel als telewerkers, vanwege zijn klassieke vormgeving en redelijke prijs.

FlexiSpot's Flexi-Chair BackSupport Bureaustoel BS1B

De BS10 bureaustoel met rugsteun biedt ook ultiem comfort en meerdere verstelmogelijkheden. De armleuningen van dit model zijn bijzonder comfortabel en de dikke bekleding van de zitting zal u helpen de pijntjes te vermijden die komen kijken bij een lange dag zitten.

 

FlexiSpot's BackSupport Bureaustoel BS10

Koopgids: Ergonomische Stoelen

Er zijn verschillende belangrijke kenmerken die elke goede ergonomische stoel moet hebben:

Doeltreffende, verstelbare lendensteun:

Alle goede ergonomische stoelen hebben een effectieve en verstelbare lendensteun. Dit kan uw houding helpen verbeteren en pijn in de rug en schouders verminderen.

- De rugleuning van de stoel moet op verschillende punten verstelbaar zijn. (De beste ergonomische stoelen bieden ook hoofd- en neksteun.)

- Uw boven-, midden- en onderrug moeten allemaal de rugleuning van de stoel bereiken.

- De algemene vorm van de rugleuning van de stoel moet een zachte S-vorm hebben, zoals de ruggengraat.

- Er moet voldoende bewegingsruimte voor uw schouders en armen zijn, zodat uw borstkas niet samengedrukt aanvoelt.

- De rugleuning moet kantelen tussen een rechtopstaande en een half achteroverliggende positie. (Hoewel u het grootste deel van de dag rechtop moet zitten, kan een half achteroverleunende houding helpen om de spanning voor korte perioden te verlichten).

Verstelbare zithoogte:

De hoogte van uw ergonomische stoel moet volledig aan de behoeften van uw lichaam kunnen worden aangepast.

- Uw voeten moeten plat op de vloer kunnen rusten.

- De achterkant van uw dijen moet comfortabel op de zitting rusten en niet samengedrukt aanvoelen terwijl u moeite doet om de vloer te bereiken.

- De hoogte van uw stoel en van uw bureau moeten zodanig zijn dat uw ellebogen bij het typen in een hoek van 90° op het bureau rusten.

Geschikte zitdiepte:

De juiste zitdiepte zal uw rug en benen helpen beschermen en een goede houding bevorderen.

- U moet helemaal achteraan in uw stoel kunnen zitten om toegang te hebben tot de lendensteun en uw onderrug te beschermen.

- De zitting mag niet in de ruggen van uw knieën graven.

Verstelbare armleuningen:

Ergonomische stoelen bieden u de mogelijkheid de hoogte en de breedte van de armleuningen aan te passen aan uw lichaam.

- De armleuningen moeten het gewicht van uw armen kunnen dragen en moeten een natuurlijke kromming vertonen.

- De armleuningen moeten op een zodanige hoogte verstelbaar zijn dat ze onder uw bureau passen - zo voorkomt u dat u naar voren leunt en de lendensteun verliest.

Vulling:

Ergonomische stoelen bieden een doeltreffende vulling om het u de hele werkdag comfortabel te houden.

- De rugleuning, de armleuningen en de zitting van de stoel moeten voldoende opgevuld zijn om blijvend comfort te bieden en te voorkomen dat er drukpunten ontstaan.

Een goede ergonomische stoel is een waardevolle investering voor uw houding, gezondheid en humeur. Kies een stoel met volledige lendensteun, meerdere verstelmogelijkheden en een kwaliteitsvulling om uw comfort en productiviteit te maximaliseren.