Gratis bezorging in NL en BE
Schrijf je in en krijg 8% korting
Tot 10 jaar garantie

Wat is de invloed van beddengoed op uw slaapkwaliteit?

28 juli 2022

Na een lange, drukke dag wil iedereen uitrusten en in een comfortabel bed kruipen. Comfort is de sleutel voor het krijgen van goede kwaliteit slaap. De lakens die je op je bed gebruikt kunnen een belangrijke reden zijn dat u 's nachts niet de gewenste kwaliteit slaap krijgt. Dat komt omdat het beddengoed dat u gebruikt uw slaap op vele manieren kan beïnvloeden. Deze gids helpt je te leren hoe essentieel goed beddengoed voor je is om je een comfortabele nachtrust te bezorgen.

Hoe Kies Je Het Juiste Beddengoed?

Beddenlakens worden gemaakt van verschillende stoffen, sommige zijn natuurlijk, zoals katoen, terwijl andere synthetische materialen zijn, zoals polyester. Veel mensen vinden satijnen of zijdeachtige lakens verleidelijk om te kopen, maar de zijdeachtige textuur is niet altijd ademend omdat het gemaakt is van kunstmatige materialen. Synthetisch beddengoed is goedkoper dan beddengoed van zuiver katoen, maar het ademt minder goed en kan u snel oververhit doen voelen omdat deze lakens warme lucht vasthouden. Voor een comfortabele slaap gedurende de nacht is het essentieel om natuurlijke stoffen te gebruiken omdat ze ademen en uw lichaam kunnen helpen bij het reguleren van de temperatuur. Zuiver katoen is een van de beste materialen die u kunt gebruiken voor bijna elk seizoen. Katoenen beddengoed is gemaakt van 100% puur katoen en is daarom ademend en comfortabel. Het helpt u uw lichaamstemperatuur te reguleren, wat betekent dat u koel blijft in de zomer en warm op een koude winternacht.

Begrijp de soorten katoen

 

Katoen staat bekend als het beste materiaal vanwege zijn ademende aard en natuurlijke fabricage. Het is echter belangrijk om te begrijpen dat niet alle katoen gelijk gemaakt is. Sommige katoenen materialen zijn van hogere kwaliteit dan andere. Dat komt omdat hoge kwaliteit katoenen stof gemaakt is van 100% zuiver katoen, waardoor het zachter blijft, goed ademt en lang meegaat. Als u niet zeker weet wat voor soort laken u voor uw bed moet kopen, kunt u het beste verschillende soorten katoenen weefsels uitproberen. Katoenen stoffen zijn er in verschillende soorten weefsels, die de fabricage en kwaliteit van de stof beschrijven. Als u op zoek bent naar het zachtste, best ademende en gezelligste katoenen laken, kan dat alleen worden verkregen van katoen van topkwaliteit.

Denk aan de draadtelling

Als het op winkelen voor beddengoed aankomt, is de draadtelling van het laken de belangrijkste factor waar iedereen rekening mee moet houden. De draadtelling van het laken is het aantal horizontale en verticale draden dat per vierkante inch in een stof is geweven. Een hoge draadtelling betekent niet noodzakelijk dat het laken van hoge kwaliteit is. Het hangt af van de soort stof. In de meeste gevallen duidt een draadtelling van 400 tot 500 op een goede kwaliteit van de laken. In sommige gevallen is de kwaliteit van het beddengoed met een hoge draadtelling echter veel minder dan het beddengoed met een lagere draadtelling.

Weet hoe je je beddengoed moet onderhouden

Om 's nachts comfortabeler en beter te kunnen slapen, is het onderhoud van het beddengoed een ander belangrijk aspect. Niets kan het comfort van fris en schoon beddengoed verslaan. Daarom is het belangrijk om uw nieuwe beddengoed ten minste twee keer te wassen voordat u het gebruikt. Op deze manier kunt u het vuil en de behandeling van de stof verwijderen. De meeste mensen houden ook niet van de stugheid van de gloednieuwe lakens. Dus, het wassen van uw beddengoed twee keer kan u helpen dit probleem op te lossen. Om comfort en gezelligheid te voelen, is het belangrijk om uw beddengoed elke week te wassen, want fris beddengoed bevordert een betere slaap.

Verschoon je lakens.

Het beddengoed dat we gebruiken is vatbaar voor ziektekiemen, vuil en vlekken, die een probleem kunnen vormen voor de gezondheid en de huid. Het is essentieel om uw lakens elke week te vervangen, zodat u elke week kunt genieten van frisse en schone lakens. Voortdurend wassen kan het linnen dun en oncomfortabel maken, waardoor het belangrijk is om uw linnengoed om de 18 maanden te vervangen. Als uw budget het niet toelaat, kunt u alleen uw kussenslopen vervangen.

Slotwoorden

Je te warm of te koud voelen is een veel voorkomende reden om je slaap te verstoren. Het menselijk lichaam werkt verbazingwekkend in het reguleren van de interne temperatuur. Een kleine verandering in de dagelijkse routine kan voor het lichaam echter groot aanvoelen en de kwaliteit van de slaap verstoren. Om de algemene lichaamstemperatuur op peil te houden en meer energie te sparen, verlaagt ons lichaam 's nachts op natuurlijke wijze zijn temperatuur. Daarom moeten de lakens die we gebruiken koel en ademend zijn om geen warmte vast te houden. Warme lakens kunnen onze interne lichaamstemperatuur verhogen en ons warm en zweterig laten voelen. Een te warme of te koude temperatuur kan uiteindelijk de kwaliteit van de slaap verstoren, waardoor we ons ongemakkelijk en lui gaan voelen. Daarom kan worden gezegd dat de lakens een belangrijke rol spelen om ons een betere slaap te bezorgen.