Gratis bezorging in NL en BE
Schrijf je in en krijg 8% korting
Tot 10 jaar garantie
Home>Alle blogs>Trends>Blog detail>

Wat is de beste manier om over te stappen van weekend- naar werkmodus?

06 januari 2023

Het is vrijdag. Je weet zelf niet hoe je deze week bent doorgekomen. Je kijkt er naar uit om met volle teugen van je weekend te genieten, of je nu besluit om de hele tijd op de bank naar je favoriete programma's te kijken of te feesten met vrienden en familie. En voor je het weet is het alweer zondagavond en is het feest voorbij. Maar wat is de beste, meest comfortabele en snelste manier om van de feestmodus naar de werkmodus over te schakelen? We geven je een paar trucs en tips om het allemaal te doen.

1. Ga op zondag vroeg naar bed

 

Je weet dat je zeven tot negen uur slaap per nacht zou moeten krijgen , maar wist je dat er nog meer voordelen zijn aan eerder naar bed gaan dan later? Je bent er misschien trots op dat je uitslapt, maar studies hebben aangetoond dat nachtuilgewoonten zelfs tot slapeloosheid kunnen leiden. Je hebt niet alleen moeite met inslapen, maar ook met doorslapen.

 

Dit brengt ons bij het volgende punt: koffie. Je kent die vicieuze cirkel: je drinkt cafeïnehoudende dranken om wakker te blijven, slaapt niet goed terwijl de cafeïne zich een weg baant door je lichaam, en dan pak je 's ochtends koffie om de effecten van de late nacht en slechte slaap tegen te gaan. Cafeïne heeft een halfwaardetijd van 10 uur - dat wil zeggen, 10 uur nadat je het hebt gedronken, is er nog maar de helft over. Als je eerder naar bed gaat, kun je jezelf misschien uit de cafeïnelus trappen en zelfs een paar dollar besparen.

 

En hoewel je zweert dat je het tegenovergestelde bent van een ochtendmens, is niemand biologisch geprogrammeerd om laat op te blijven. Als je jezelf eerder uit bed sleept, heb je 's ochtends meer energie (ook zonder koffie) en kun je een training of een productief uurtje op kantoor inpassen.

2. Oefen meditatie, yoga, enz.

Een geweldige manier is door de hersenstimulerende kracht van yoga . Veel yogabeoefenaars zullen je vertellen dat de beoefening de manier waarop ze zich dagelijks voelen en denken heeft veranderd. Maar hoe beïnvloedt yoga precies je mentale gezondheid?

 

Het verschuift je van het sympathische zenuwstelsel naar het parasympathische zenuwstelsel, of van vechten of vluchten naar rust en vertering. In de regel ben je minder bang en kom je in een meer ontspannen toestand. Zodra je diep begint te ademen, vertraag je je vecht-of-vluchttoestand en kalmeer je je zenuwstelsel.

 

Verder is uit onderzoek gebleken dat yoga de concentratie en het geheugen kan verbeteren doordat je je moet concentreren tijdens de oefeningen. Je moet niet alleen naar binnen keren en naar je lichaam luisteren om te voorkomen dat je jezelf te veel inspant en jezelf pijn doet, maar je moet je ook concentreren op één punt tijdens balansoefeningen.

 

Als je op één voet staat in de boomhouding, is het moeilijk om aan iets anders te denken dan aan je balans en vorm. Dit betekent dat je je gedachten moet zuiveren, je zintuigen moet kalmeren en het vermogen van je hersenen moet verbeteren om zich op één ding te concentreren. En door de ruis uit je hoofd te bannen, maak je ook ruimte voor een beter geheugen.

3. Zet een favoriete werkstoel op kantoor

 

Investeren in ergonomisch meubilair zoals de BackSupport BS11Pro verkleint niet alleen het risico op aandoeningen aan het bewegingsapparaat zoals B. schade aan de nek- en ruggewrichten, verminderde, maar ook verhoogde productiviteit.

 

Het is daarom essentieel dat werkgevers voorzorgsmaatregelen nemen en investeren in kantooroplossingen die de fysieke gezondheid van werknemers bevorderen, in plaats van de veiligheid in gevaar te brengen.

 

Ergonomisch meubilair is speciaal ontworpen voor efficiëntie en comfort in de werkomgeving. In tegenstelling tot traditioneel kantoormeubilair zorgen ergonomische stoelen ervoor dat uw lichaam in een veilige en rechtopstaande positie wordt gehouden om de belasting van uw wervelkolom, nek en heupen te verminderen.

 

Dit wordt bereikt met een hoofdsteun die de nek en schouders ondersteunt en een rugleuning die de natuurlijke welving van de wervelkolom ondersteunt. Dergelijke eenvoudige maatregelen kunnen later spondylose (artrose in de halswervelkolom) voorkomen.

4. Integreer een in hoogte verstelbaar bureau

Een andere groeiende trend die je kan helpen om weer in je werkritme te komen, is het zit-sta bureau, ontworpen om medewerkers aan te moedigen meer te bewegen. Uit nieuw onderzoek van de Universiteit van Loughborough is gebleken dat staan aan een bureau de productiviteit verhoogt.

 

NHS-medewerkers ontdekten dat ze door aan hun bureau te kunnen staan meer dan een uur per dag minder tijd doorbrachten dan hun collega's. Uit de een jaar durende studie bleek ook dat de 77 werknemers zich minder moe en meer betrokken voelden bij het gebruik van in hoogte verstelbare werkstations, en ze rapporteerden ook verbeteringen in musculoskeletale problemen, volgens het British Medical Journal.

 

Denemarken heeft werkgevers zelfs verplicht om zit-sta-bureaus voor hun werknemers te voorzien, en dat is al gebruikelijk in de meeste Zweedse bedrijven. Er zijn verschillende vormen, maten en mechanismen van zit-sta bureaus, die allemaal het risico op pijn, letsel en hart- en vaatziekten met wel 40% verminderen. De spieractiviteit van een werknemer is bijna 2,5 keer hoger wanneer hij staat op het werk, waardoor het risico op letsel op het werk verder wordt verkleind. Wij van FlexiSpot adviseren de: in hoogte verstelbare bamboe bureau Q8 of het in hoogte verstelbare bureauframe E8.

5. Doe een dutje op een verstelbaar bed

Last but not least, als je werkuren het toelaten, kun je ook een dutje doen. Het liefst op een plek waar je je voeten omhoog kunt zetten en waar je niet al te veel moeite hoeft te doen als je moet opstaan. Als dat u goed in de oren klinkt, bekijk dan onze elektrisch verstelbare lattenbodem EB01 ! Onthoud gewoon dat je je ook aan een dutje kunt houden door een alarm in te stellen voor 15 tot 30 minuten en niet verder te slapen. Anders zou dit ertoe leiden dat u zich nog vermoeider voelt en helemaal geen energie meer heeft om te werken.

 

Wij van FlexiSpot staan altijd tot uw beschikking om u te helpen met alle kwesties met betrekking tot ergonomische stoelen, tafels, enz. en om eventuele vragen over onze producten te beantwoorden. Neem gewoon contact op met ons ondersteuningsteam en aarzel niet. Wij staan graag voor u klaar!