Gratis bezorging in NL en BE
Schrijf je in en krijg 8% korting
Tot 10 jaar garantie
Home>Alle blogs>Trends>Blog detail>

Waarom je een ergonomische bureaustoel nodig hebt

09 maart 2023

Rugpijn is een veelvoorkomend probleem voor mensen die het grootste deel van hun werk aan een bureau doorbrengen. Ze zijn vaak te wijten aan een slechte houding en een ongepaste zithouding. Ergonomische bureaustoelen, zoals de BS13 , kunnen deze problemen helpen verlichten en het welzijn op de werkplek verbeteren.

Wat is het nut van een ergonomische bureaustoel?

Ergonomische bureaustoelen zijn speciaal ontworpen om een natuurlijke zithouding te ondersteunen en het lichaam in een ergonomische houding te houden. Deze stoelen bieden meestal een in hoogte verstelbare zitting en armleuningen die kunnen worden aangepast aan de individuele behoeften van de gebruiker. Sommige modellen hebben ook een verstelbare rugleuning die de onderrug ondersteunt en een gezonde houding bevordert.

Het gebruik van een ergonomische bureaustoel vermindert de druk op uw onderrug, wat rugpijn kan helpen verlichten of voorkomen. De stoel helpt ook om op het werk de juiste werkhouding te behouden door het lichaam rechtop te houden en de nek en schouders te ontspannen.

Het is belangrijk op te merken dat een ergonomische bureaustoel alleen niet voldoende is om rugpijn volledig te voorkomen. Het is ook belangrijk om regelmatig pauzes te nemen om het lichaam uit te rekken en te bewegen, en om een ergonomische werkomgeving te creëren met goede verlichting, voldoende ruimte en een optimale schermpositie.

Ergonomische bureaustoelen zijn een effectieve manier om rugpijn op de werkplek te verlichten en te voorkomen. Ze kunnen helpen de houding en het comfort te verbeteren en het algehele welzijn te vergroten. Bij het kiezen van een ergonomische bureaustoel is het belangrijk om te letten op hoge kwaliteit en individuele instelmogelijkheden ( BS11Pro ) om tot het best mogelijke resultaat te komen.

Hoe stel ik een ergonomische bureaustoel goed af?

Als u lange uren aan een bureau zit, weet u hoe belangrijk het is om een comfortabele en ondersteunende stoel te hebben. Een ergonomische bureaustoel kan u helpen productiever en comfortabeler te werken door uw houding te verbeteren en de belasting van uw gewrichten, spieren en pezen te verminderen. Maar hoe stel je je bureaustoel goed af voor het beste resultaat? Hier zijn enkele stappen die u kunnen helpen.

1. Pas de zithoogte aan

Eerst moet u de zithoogte van de stoel aanpassen. Als je zit, moeten je voeten plat op de grond staan en je knieën in een hoek van 90 graden gebogen zijn. Als uw voeten de grond niet raken, dient u een voetensteun te gebruiken. Een goed uitgangspunt voor zithoogte is dat je heupen iets hoger staan dan je knieën. Experimenteer een beetje met de zithoogte om de meest comfortabele positie voor u te vinden.

2. Pas de zitdiepte aan

De zitdiepte verwijst naar de afstand tussen de voorkant van de stoel en de rugleuning. Idealiter zou de afstand zo moeten worden ingesteld dat er een vingerbreedte is tussen uw knie en de voorkant van de stoel. Dit voorkomt dat het zitje in uw knieën knelt of te veel druk uitoefent op de achterkant van uw dijen.

3. Verstel de rugleuning

De rugleuning moet worden afgesteld om de natuurlijke kromming van uw wervelkolom te ondersteunen. Zorg ervoor dat de rugleuning stevig genoeg is om uw ruggengraat te ondersteunen, maar niet zo stevig dat deze oncomfortabel wordt. Een verstelbare rugleuning is ideaal, omdat u de ondersteuning kunt afstemmen op uw lengte en vorm.

4. Verstel de armleuningen

Als uw stoel armleuningen heeft ( BS11 ), zorg er dan voor dat deze zo zijn geplaatst dat uw armen er comfortabel op kunnen rusten zonder uw schouders op te trekken. De armleuningen moeten in hoogte verstelbaar zijn, zodat ze op dezelfde hoogte zijn als uw toetsenbord en muismat. Als je echter geen armleuningen nodig hebt, overweeg dan om ze te verwijderen of uit te schakelen om ruimte te maken voor je benen.

5. Controleer de helling

Veel bureaustoelen hebben een kantelfunctie waarmee u de hoek van de rugleuning kunt aanpassen. Als u achterover wilt leunen, moet de rugleuning verstelbaar zijn. Maar wees voorzichtig: als u de stoel te ver naar achteren leunt, kunt u uw nek belasten. Zorg ervoor dat de hoek zo is ingesteld dat uw ogen op het scherm zijn gericht.

6. Controleer de zitpositie

Als je je prettig voelt en je houding ontspannen is, heb je waarschijnlijk een goede zithouding gevonden. Controleer ook of uw polsen, ellebogen en schouders ontspannen zijn en in een rechte lijn liggen wanneer u aan uw bureau werkt.

7. Experimenteer met verschillende instellingen

Het vinden van de perfecte setting voor uw bureaustoel kan even duren. Daarom moet u proberen verschillende instellingen aan te passen om te vinden wat voor u het meest comfortabel is. Je kunt ook verschillende stoelen proberen om te zien of een andere stijl of maat beter bij je past.

8. Sta regelmatig op en beweeg

Ook als uw bureaustoel perfect is afgesteld, is het belangrijk om regelmatig op te staan en te bewegen. Sta elke 30-60 minuten op om je uit te rekken, een paar stappen te zetten en je lichaam te bewegen. Dit kan spanning en pijn helpen voorkomen en uw bloedsomloop verbeteren.

Conclusie

Samenvattend, het aanpassen van een ergonomische bureaustoel is eenvoudig, maar het kan even duren om de perfecte zitpositie te vinden. Als u echter de tijd neemt om uw bureaustoel goed af te stellen, zult u comfortabeler en productiever zijn. Vergeet niet regelmatig op te staan en te sporten om een gezonde en actieve werkstijl te bevorderen.

Wij van FlexiSpot  staan altijd tot uw beschikking om u te helpen met alle kwesties met betrekking tot ergonomische stoelen, tafels, enz. en om eventuele vragen over onze producten te beantwoorden. Neem gewoon contact op met ons ondersteuningsteam en aarzel niet. Wij staan graag voor u klaar!