Gratis bezorging in NL en BE
Schrijf je in en krijg 8% korting
Tot 10 jaar garantie

Waarom Een Zit Sta Bureau Onmisbaar Is

12 augustus 2022

Wanneer je een kantoorbaan hebt en in principe achter uur per dag achter je scherm zit, bestaat de kans dat je daardoor een futloos en minder fit gevoel krijgt. Dit is overigens helemaal niet gek. Omdat je eigenlijk veel te weinig beweegt en erg lang in dezelfde houding zit, is dit ongezond. Gelukkig zijn er verschillende dingen die je kunt doen om dit te verbeteren. Een zit sta bureau is hier een goed voorbeeld van. Daardoor kun je zitten en staan afwisselen, zul je minder vermoeidheid voelen, en krijg je veel minder snel last van allerlei andere kwalen.   

Ergonomische pluspunten

Vaak zitten kan uiteindelijk resulteren in allerlei negatieve dingen, en zelfs tot een kortere levensduur. Dit kun je echter op verschillende manieren vrij gemakkelijk voorkomen, en daarom klinkt het allemaal al snel stukken erger dan het daadwerkelijk is. Kies daarom voor alternatieven en probeer regelmatig te gaan lopen tijdens je werkdag, en werk aan een zit sta bureau. Dit heeft diverse ergonomische voordelen en helpt je meerdere malen per dag te kunnen gaan staan. Daarbij kun je dit voor de afwisseling het beste zo ongeveer twee uur per werkdag doen, want te vaak gaan staan is ook weer niet goed.

Spaar je rug

Met een sta bureau kun je ervoor zorgen dat je rug enorm wordt gespaard. Hoewel veel mensen dit niet direct doorhebben, heeft je rug het erg zwaar te verduren wanneer je zittend werkt. Daarom is het erg goed om regelmatig te gaan staan, zodat deze het wat minder zwaar krijgt. Een goed zit sta bureau, zowel thuis als op kantoor, en een ergonomische bureaustoel kunnen je enorm helpen. Deze zorgen ervoor dat je in ieder geval in de juiste houding gaat zitten en ook vaker kunt afwisselen met staan.

Meer flexibiliteit tijdens het werk

De verleiding is vaak groot om de hele dag in dezelfde houding te blijven zitten achter je bureau. Indien je decennialang een zittend beroep doet kan dit flinke gevolgen hebben voor je rug, nek en schouders. Daarbij biedt een bureau waaraan je zowel kunt zitten als staan dus veel meer flexibiliteit. Het zal bovendien stimuleren om wat vaker te gaan staan. Bij een normaal bureau is de verleiding vaak wat groter om uren achter elkaar te zitten, zeker wanneer je het druk hebt. Daarom is het een voordeel wanneer je ook de optie hebt om te kunnen gaan staan.

Beweging

Wanneer werknemers een paar keer per dag kunnen gaan staan, geeft dit ook de mogelijkheid om te bewegen. Er zijn verschillende manieren om dit te doen. Natuurlijk kun je zelf bewegen met je benen, maar er zijn zelfs apparaten die je hierbij helpen. Op die manier kun je, ondanks dat je op dezelfde plek staat, toch talloze stappen per dag maken en voldoende bewegen. Daarnaast kun je gewoon je werk blijven doen, en sla je dus twee vliegen in één klap.

Ga de strijd aan met de middagdip

Je kent het wel, net nadat je lekker hebt geluncht, val je bijna in slaap achter je scherm. Wanneer je zittend werkt, en lang in dezelfde houding, kan je serieus last hebben van een middagdip. Als je de avond ervoor ook nog eens slecht hebt geslapen, is dit al helemaal het geval. En niemand wil natuurlijk tijdens werktijd in slaap vallen. Een goed zit sta bureau kan je in dit geval prima helpen. Door te gaan staan heb je minder snel de neiging om weg te dommelen en blijf je scherper. Zo zorg je ervoor dat de middagdip voorgoed verleden tijd kan worden.

Hogere productiviteit

Ontzettend fijn natuurlijk dat een zit sta bureau je op zoveel manier kan helpen, maar uiteindelijk is goed je werk kunnen doen heel belangrijk. Daarom is het goed om te weten dat een zit sta bureau de productiviteit alleen maar stimuleert. Wanneer je een paar keer per dag kunt staan zul je minder vermoeidheid voelen, en ook is het beter voor je bloedsomloop. Dit alles zorgt voor een betere werkomgeving waarin iedereen alleen maar beter tot zijn of haar recht zal komen.

Conclusie

Zoals hierboven kan worden gelezen zijn er talloze voordelen aan het werken met een goed zit sta bureau. Naast alle ergonomische voordelen helpt het je om productiever te zijn en is het beter voor je algehele gezondheid. Vandaar dat het voor veel mensen al snel een investering is die de moeite waard is. Wanneer je veel thuis moet werken en zowel daar als op kantoor over een zit sta bureau beschikt, is dat natuurlijk helemaal mooi meegenomen. De meeste bedrijven zullen op dit gebied zeker met je mee willen denken om te zorgen dat je zo comfortabel en duurzaam mogelijk je werk kunt doen.