Gratis bezorging in NL en BE
Schrijf je in en krijg 8% korting
Tot 10 jaar garantie
Home>Alle blogs>Trends>Blog detail>

Waarom een ​​zit-sta bureau een goede investering is voor je gezondheid?

12 april 2023

Zit-sta bureaus worden steeds populairder in moderne werkruimtes. Ze stellen gebruikers in staat om gemakkelijk van een zittende naar een staande positie te gaan en vice versa. Zijn deze kantoren echter echt gunstig voor de gezondheid? In dit artikel onderzoeken we de voor- en nadelen van zit-sta bureaus voor je gezondheid.

De voordelen van zit-sta bureaus:

 

Verminderde rug- en schouderpijn

Rug- en schouderpijn komen veel voor bij kantoormedewerkers die lange uren achter hun bureau zitten. Dit komt vaak door langdurig zitten in een bureaustoel die niet ergonomisch is. Zit-sta-bureaus kunnen deze pijn echter helpen verminderen door gebruikers in staat te stellen regelmatig van houding te veranderen en de druk op spieren en gewrichten te verminderen.

Verbeterde houding

Een slechte houding is een veelvoorkomend probleem bij kantoormedewerkers die lange uren achter hun computer kunnen zitten. Dit kan leiden tot rug- en schouderpijn, vermoeide ogen en hoofdpijn. Zit-sta-bureaus kunnen de houding helpen verbeteren door een verscheidenheid aan zit- en staposities te bieden om de belasting van de wervelkolom te verminderen.

 

Het is belangrijk op te merken dat het verbeteren van de houding met een zit-sta bureau afhangt van regelmatig en juist gebruik van het bureau. Gebruikers moeten zich bewust zijn van hun houding en de hoogte van het bureau aanpassen aan hun lichaamstype en zit-/stapositie. Door deze aanbevelingen op te volgen, kunnen zit-sta-bureaus helpen de houding te verbeteren en spierpijn te verminderen die gepaard gaat met langdurig zitten.

 

Toegenomen productiviteit

Als je op kantoor werkt, is het vaak moeilijk om de hele dag gefocust en productief te blijven. Zit-sta-bureaus kunnen de productiviteit helpen verbeteren door een comfortabel en ergonomisch alternatief te bieden voor traditioneel zitten.

 

Doordat gebruikers regelmatig van houding kunnen wisselen, kunnen zit-sta bureaus helpen om fysieke en mentale vermoeidheid door langdurig zitten te verminderen. Gebruikers kunnen ook genieten van de fysiologische voordelen van staan, zoals een betere bloedcirculatie en zuurstoftoevoer, wat de concentratie en alertheid kan verbeteren.

 

Stimulatie van de bloedsomloop

Een van de belangrijkste oorzaken van spierpijn en vermoeidheid bij kantoorpersoneel is langdurig zitten, wat kan leiden tot een slechte bloedcirculatie in de onderste ledematen en onderrug. Zit-sta bureaus kunnen helpen de bloedsomloop te stimuleren door gebruikers in staat te stellen regelmatig op te staan en te bewegen.

 

Nadelen zit-sta bureaus:

Hoge kosten

Een van de grootste nadelen van zit-sta bureaus is hun hoge kostprijs. Zit-sta-bureaus kunnen inderdaad aanzienlijk meer kosten dan traditionele bureaus, vanwege hun speciale ontwerp en de mechanismen die nodig zijn om gebruikers in staat te stellen van positie te veranderen. Bij Flexispot willen we dat de prijs geen belemmering is bij het kopen van een zit-sta bureau , daarom bieden we heel vaak promoties aan en vooral de reden waarom onze zit-sta bureaus tegen een eerlijke prijs worden aangeboden, met een instapmodel model vanaf slechts € 239,99 - zit-sta bureaus zijn nu toegankelijk voor elk budget.

 

Potentieel hinderlijk geluid

Een ander nadeel van zit-sta-bureaus is het mogelijke vervelende geluid dat ze kunnen veroorzaken wanneer ze worden aangepast om van positie te veranderen. Sommige modellen zit-sta bureaus van andere merken gebruiken elektrische of hydraulische mechanismen om de hoogte aan te passen, wat een hoorbaar geluid kan produceren.

Bij Flexispot hebben we een van de stilste elektrische modellen ontwikkeld om discreet van positie te kunnen wisselen. 

 

Tijd nodig om aan te passen

Bij de overstap naar een zit-sta bureau is het belangrijk rekening te houden met de aanpassingstijd die nodig is om te wennen aan deze nieuwe manier van werken. Gebruikers kunnen het moeilijk vinden om van een traditionele zittende positie naar een staande positie te gaan, en het kan tijdelijke spiervermoeidheid of pijn veroorzaken.

Kortom, zit-sta-bureaus kunnen veel voordelen bieden voor kantoormedewerkers, waaronder het verbeteren van de houding, de bloedsomloop en de productiviteit. Ze kunnen echter ook een aantal nadelen hebben, zoals de hoge kosten, het potentieel voor hinderlijk geluid en de aanpassingstijd die nodig is om te wennen aan het gebruik van dit type bureau.

 

Voordat u investeert in een zit-sta bureau, is het belangrijk om goed na te denken over de voor- en nadelen, maar ook over de individuele behoeften en voorkeuren. Gebruikers kunnen ook goedkopere alternatieven overwegen, zoals laptopstandaards of ergonomische stoelen, die een vergelijkbare houding en gezondheidsvoordelen op de werkplek kunnen bieden.