Gratis bezorging in NL en BE
Schrijf je in en krijg 5% korting
Tot 10 jaar garantie

Vooruitblik UEFA Euro 2024: teamopstellingen en topkandidaten

31 mei 2024

De UEFA Euro 2024 staat voor de deur en voetbalenthousiastelingen over de hele wereld kijken reikhalzend uit naar dit prestigieuze toernooi. Deze editie, gehouden in Duitsland, belooft spannende wedstrijden en uitzonderlijke talenten te laten zien. In dit artikel geven we een voorbeschouwing van de UEFA Euro 2024, inclusief een analyse van de teamopstellingen en de topkandidaten voor de titel

Team opstelling

De UEFA Euro 2024 zal 24 teams omvatten, die elk hun unieke speelstijl en sterspelers meebrengen. Laten we enkele van de opmerkelijke teams en hun verwachte opstellingen eens nader bekijken.

1. Frankrijk

Frankrijk, de winnaar van de FIFA Wereldbeker 2018 en een van de favorieten voor Euro 2024, beschikt over een indrukwekkende selectie.

Verwachte opstelling:

Keeper: Mike Maignan

Verdediging: Benjamin Pavard, William Saliba, Ibrahima Konaté, Theo Hernandez

Middenveld: Aurélien Tchouaméni, Adrien Rabiot, Antoine Griezmann

Aanval: Kingsley Coman, Kylian Mbappé, Ousmane Dembélé

2. Duitsland

Als gastland zal Duitsland erop gebrand zijn om het thuispubliek te imponeren. Met een mix van ervaren spelers en opkomende talenten is Duitsland een geduchte tegenstander.

Verwachte opstelling:

Keeper: Manuel Neuer

Verdediging: Joshua Kimmich, Antonio Rüdiger, Niklas Süle, Robin Gosens

Middenveld: Leon Goretzka, Ilkay Gündogan, Kai Havertz

Aanval: Serge Gnabry, Timo Werner, Leroy Sané

3. Italië

Italië, de winnaar van de Euro 2020, komt met vertrouwen naar Euro 2024. Hun solide verdediging en creatieve middenveld maken hen een team om in de gaten te houden.

Verwachte opstelling:

Keeper: Gianluigi Donnarumma

Verdediging: Giovanni Di Lorenzo, Leonardo Bonucci, Giorgio Chiellini, Emerson Palmieri

Middenveld: Jorginho, Marco Verratti, Nicolò Barella

Aanval: Federico Chiesa, Ciro Immobile, Lorenzo Insigne

4. Spanje

Spanje heeft een jonge en dynamische ploeg die zowel in de verdediging als in de aanval sterk is. Hun tiki-taka speelstijl blijft een kenmerk van hun strategie.

Verwachte opstelling:

Keeper: Unai Simón

Verdediging: César Azpilicueta, Pau Torres, Aymeric Laporte, Jordi Alba

Middenveld: Sergio Busquets, Pedri, Koke

Aanval: Ferran Torres, Álvaro Morata, Mikel Oyarzabal

5. België

België's gouden generatie hoopt eindelijk een grote titel te winnen. Met sterren zoals Kevin De Bruyne en Romelu Lukaku hebben ze een formidabele aanvalslinie.

Verwachte opstelling:

Keeper: Thibaut Courtois

Verdediging: Toby Alderweireld, Jan Vertonghen, Jason Denayer

Middenveld: Youri Tielemans, Axel Witsel, Kevin De Bruyne

Aanval: Eden Hazard, Romelu Lukaku, Dries Mertens

Topkandidaten

1. Frankrijk

Frankrijk blijft een van de grootste favorieten voor het winnen van Euro 2024. Hun diepe talentenpool en ervaring maken hen een sterke kanshebber. Kylian Mbappé, een van de beste spelers ter wereld, zal een sleutelrol spelen in hun aanval.

2. Duitsland

Als gastland heeft Duitsland niet alleen het voordeel van spelen voor eigen publiek, maar ook een sterke selectie. Spelers zoals Joshua Kimmich en Kai Havertz zijn cruciaal voor hun succes. De steun van de Duitse fans zal hen extra motiveren.

3. Italië

Italië, onder leiding van Roberto Mancini, heeft laten zien dat ze een team zijn dat kan excelleren onder druk. Hun sterke verdediging, geleid door Bonucci en Chiellini, gecombineerd met de creativiteit van spelers zoals Verratti en Chiesa, maakt hen een geduchte tegenstander.

4. Engeland

Engeland heeft een jonge, getalenteerde ploeg die op zoek is naar hun eerste grote titel sinds 1966. Met sterren zoals Harry Kane en Phil Foden en een solide verdediging, zijn ze een team om rekening mee te houden.

5 Spanje

Spanje's mix van ervaren spelers en opkomende talenten maakt hen een gevaarlijke tegenstander. De vaardigheden van Pedri en de leiderschap van Busquets in het middenveld zullen cruciaal zijn voor hun kansen.

Verrassingen en outsiders

1. Nederland

Nederland heeft de potentie om verrassend goed te presteren met spelers zoals Virgil van Dijk in de verdediging en Memphis Depay in de aanval. Hun aanvalsspel en solide verdediging maken hen een team dat ver kan komen.

2. Portugal

Portugal, de winnaar van Euro 2016, beschikt over Cristiano Ronaldo, die altijd een gevaar vormt voor tegenstanders. Hun mix van ervaren en jonge spelers zoals Bruno Fernandes en João Félix geeft hen een dynamische speelstijl.

3. Denemarken

Denemarken heeft een solide team dat tijdens Euro 2020 indruk maakte door de halve finale te bereiken. Hun vechtlust en teamgeest maken hen een gevaarlijke tegenstander voor elke ploeg.

Conclusie

De UEFA Euro 2024 belooft een spannend toernooi te worden met tal van getalenteerde teams die strijden om de Europese kroon. Met favorieten zoals Frankrijk, Duitsland en Italië, en verrassende outsiders zoals Nederland en Denemarken, kunnen we ons voorbereiden op boeiende wedstrijden en onvergetelijke momenten. Houd deze teams en spelers in de gaten terwijl ze hun best doen om geschiedenis te schrijven in Duitsland.