Gratis bezorging in NL en BE
Code: ZOMER10 | 10% korting voor alle
Tot 10 jaar garantie

Voordelen van staan op het werk - Zit sta bureau Ergonomie

04 augustus 2022

Te veel zitten is slecht voor uw gezondheid. Wie urenlang zit, heeft een verhoogde kans op ziekten als hartproblemen, suikerziekte en vroegtijdig overlijden. Niet alleen dit, maar door langer te zitten verbrandt men ook heel weinig calorieën, waardoor men meer aankomt en zwaarlijvigheid krijgt. De meeste kantoormedewerkers worden met deze problemen geconfronteerd, omdat zij meer dan 9 uur moeten zitten. Gelukkig kunnen zit sta bureaus voor zulke mensen een redder in de nood worden.

Dergelijke bureaus worden steeds populairder, omdat ze zo ontworpen en verstelbaar zijn. Laten we de voordelen van het installeren van dergelijke zit sta bureaus op het werk onthullen.

Wat is een zit sta bureau precies?

Dergelijke stations, ook bekend als zit-sta bureaus, verstelbare bureaus, en in hoogte verstelbare bureaus, maken het mogelijk dat mensen gaan staan terwijl ze comfortabel werken. Vaak vraagt men zich af hoe dergelijke bureaus het mogelijk maken dat mensen comfortabel kunnen staan. Dat is het beste aan deze bureaus, want zij stellen de gebruikers in staat om de hoogte te veranderen/aan te passen en afwisselend te zitten en te staan. Deze moderne bureaus hebben verschillende versies die aan de wensen van de mensen kunnen worden aangepast.

Hoewel verschillende onderzoeksinstituten deze bureaus bestuderen, hebben ze verschillende indrukwekkende gezondheidsvoordelen voor de mensen bewezen. Van een gunstige invloed op de gezondheid en een verminderde kans op ziekten tot een verhoogde productiviteit, deze geavanceerde stations hebben verschillende door de wetenschap gesteunde voordelen.

1. Verlaagt de bloedsuikerspiegel

Medisch gezien is het zo dat hoe groter onze bloedsuikerspiegel is na de maaltijd, hoe slechter het wordt voor onze gezondheid. Deze toestand doet zich vaak voor bij degenen die te maken hebben met diabetes type 2 of die een insulineresistentie hebben. In een van de studies die door een instituut werden uitgevoerd, werden 10 kantoormedewerkers in een kleine studie gedemonstreerd. Na het nuttigen van hun lunch gingen ze allemaal 180 minuten staan, waardoor hun bloedsuikerpiek consequent met 43% daalde in vergelijking met langer zitten.

Een andere studie bewees dat het afwisselen van staan en zitten om het half uur gedurende de hele werkdag de bloedsuikerpieken met gemiddeld 11,1% doet dalen. Onderzoek toont aan dat lang zitten, vooral na de maaltijd, schadelijke gevolgen heeft en de kans op diabetes 2 met 112% verhoogt.

2. Vermindert het risico op gewichtstoename en zwaarlijvigheid

Gewichtstoename is vaak te wijten aan het verbruik van meer calorieën die u niet verbrandt. Als u calorieën verbrandt helpt het nemen van verschillende maatregelen u bij het afvallen. U hebt misschien allemaal al gehoord dat lichaamsbeweging een van de doeltreffendste manieren is om calorieën te verbranden, maar gewoon ervoor kiezen om te staan in plaats van te zitten kan ook heel heilzaam zijn.

Volgens een studie is gebleken dat een gelijke hoeveelheid tijd staand doorgebracht in vergelijking met een inactieve middag, meer dan 150 extra calorieën verbrandt. Dit staat maakt dat u elke week ongeveer 1000 extra calorieën verbrandt door gewoon elke middag op uw werkplek te staan. In de studie werd ook geconcludeerd dat dit aanzienlijke calorieverschil een van de belangrijkste redenen is dat langer zitten sterk geassocieerd wordt met stofwisselingsziekten en zwaarlijvigheid.

3. Geeft een Energiestoot

Een analyse in een Brits onderzoek bewees dat een staand bureau de werknemers aanmoedigt om meer tijd op hun voeten door te brengen. Uit het onderzoek bleek dat 87% van de werknemers zich energieker voelde, en 66% voelde zich extra productief door slechts een uur van de werkdag staand door te brengen. De bevindingen waren nuttig voor enkele werkgevers die zit sta bureaus installeerden om de werknemers aan te moedigen actiever te zijn op het werk.

Kleine bewegingen en actieve momenten gedurende de dag helpen u om alerter en wakkerder te blijven als u een luie dag hebt. Zit sta bureaus houden u meer bezig als u letterlijk "op de been" bent. Als u zich een beetje lusteloos voelt op uw werkdag, kan een tijdje staan u helpen weer wat energie en enthousiasme op te doen.

4. Assistentie bij de positie van de pols

Als u een laptopgebruiker bent, zult u misschien merken dat uw polsen beginnen te vallen en op uw toetsenbord rusten. Deze handeling kan leiden tot pijn en overbelasting van de polsen. Gewoonlijk kunnen lijders aan het carpaal tunnel syndroom, d.w.z. druk op de pols, ongemak bemerken wanneer de polsen in de verkeerde houding worden gehouden. Het is dus beter dat u zich bewust bent van uw houding van de pols en van de belasting van uw lichaam tijdens het werken.

Een staand bureau is ideaal, omdat uw armen dan comfortabel gebogen blijven in een hoek van 90-100 graden. Deze houding wordt aanbevolen door deskundigen en kan ook uw typesnelheid verbeteren, waardoor u uiteindelijk productiever wordt op het werk.

5. Houdt de circulatie op gang

In grote lijnen is ons lichaam gemaakt om te bewegen. Als wij in een staan, bewegen wij onze beenspieren en trainen ons evenwicht en onze algemene kernkracht. Ook voorkomt deze houding de vorming van bloedklonters in de benen. Onderzoek heeft aangetoond dat wanneer wij lang zitten, onze bloedcirculatie kan vertragen en zich in de benen kan verzamelen. In ergere gevallen kan dat zelfs tot een bloedpropklonter leiden.

Ter vergelijking: als wij opstaan, bewegen onze benen en stroomt het bloed door ons hele lichaam. Een van de studies toonde aan dat degenen die langer zaten een kortere levensduur hadden door een slechte cardiovasculaire gezondheid. Daarom is vaak staan een onderdeel van een gezondere levensstijl, en daarom bevelen deskundigen de uitvoering van zit sta bureaus in kantoren aan.

6. Kan u helpen lang te leven

Het zal u misschien verbazen dat er een nauw verband bestaat tussen uw toegenomen zittijd en een vroegtijdige dood. Uit een onderzoek van 18 studies is namelijk gebleken dat degenen die het meest zitten, 49% meer kans hebben om vroeg te sterven dan degenen die het minst zitten. Ter staving van deze bewering bleek uit een ander onderzoek van een instituut dat, als iemand zijn zittijd met 3 uur per dag vermindert, de gemiddelde levensverwachting met 2 jaar stijgt.

Hoewel deze studies niet echt oorzaak en gevolg bewijzen, bepaalt het gewicht van de bewijzen dat vaker staan kan helpen om onze levensduur te verlengen.

Het is tijd om een zit sta bureau aan te schaffen

Het tot een minimum beperken van de zittijd kan de metabolische, lichamelijke en zelfs geestelijke gezondheid verbeteren. Daarom is minder zitten en minder staan noodzakelijk voor een gezonde levensstijl. U kunt online kopen als u een uitzonderlijk zit sta bureau wilt, in verschillende soorten. Zorg ervoor dat u uw tijd 50-50 verdeelt tussen staan en zitten om een evenwicht in uw leven te bewaren.