Gratis bezorging in NL en BE
Schrijf je in en krijg 8% korting
Tot 10 jaar garantie
Home>Alle blogs>Trends>Blog detail>

Verhoog uw medewerkerstevredenheid op de werkvloer

20 maart 2023

Ledereen die een klein tot middelgroot bedrijf runt, weet dat zijn medewerkers de kern zijn. Een goede manager moet begrijpen dat gelukkigere werknemers niet alleen productiever zijn, maar ook gemotiveerder, wat leidt tot een betere loyaliteit aan de werkgever.

Daarnaast vertegenwoordigen medewerkers het bedrijf en zijn zij het gezicht in de omgang met de buitenwereld. Het is algemeen bekend dat een gelukkig en betrokken personeelsbestand wordt geassocieerd met financieel succesvolle bedrijven.

Afgezien van financiële prikkels en carrièremogelijkheden, zijn hier zes tips om het team tevreden te houden en een ontspannen werkomgeving te creëren.

1. Uitgebreide communicatie is belangrijk

De meeste werknemers komen een bedrijf binnen met de wens een belangrijk onderdeel te zijn van een succesvol bedrijf. Daarom is het van groot belang dat u duidelijke doelen en verwachtingen aan uw werknemers communiceert om hen te motiveren en hen het gevoel te geven dat hun werk belangrijk is voor het grotere doel van het bedrijf. Medewerkers die geen verband zien tussen hun werk en het succes van het bedrijf zijn vaak ontevreden en niet betrokken.

Vermijd eventuele belemmeringen voor communicatie. Moedig uw medewerkers aan om hun gedachten en gevoelens over hun werk te delen en goed te luisteren. Geef eerlijke en respectvolle feedback en beloon uw medewerkers door hun suggesties te implementeren wanneer ze gepast zijn. Mensen die voelen dat hun ideeën en werk een integraal onderdeel zijn van groei, voelen zich gewaardeerd en gemotiveerd.

2. Werkomgeving

De tijd dat werknemers in krappe werkhokjes werkten, is voorbij. Kantoorinrichting kan een enorme impact hebben op het welzijn en de efficiëntie van het team.

Optimaliseer de omgeving voor openheid en ruimte. Mensen reageren positief op vrijheid en werken onproductief in drukke en krappe ruimtes. Creëer informele ontmoetingsplekken die perfect zijn voor teamvergaderingen, planning of snelle chats. Een handige tip om een open gevoel te behouden, zijn opklapbare bureaustoelen, die ideaal zijn voor spontane vergaderingen of bezoekers.

Voor meer privacy of om luidruchtige vergaderingen te dempen, zijn kantoorschermen een flexibele oplossing die naar behoefte kan worden aangepast.

3. Geef je medewerkers een eigen werkplek

De voordelen van werken in gedeelde kantoren en flexplekken kunnen aantrekkelijk zijn voor parttimers en freelancers, maar uw vaste werknemers zijn misschien gelukkiger met een kleine eigen ruimte. Laat ze hun identiteit uitdrukken via hun werkruimte en creëer een thuis weg van huis op hun in hoogte verstelbare bureau ( Q8 ). Een emotionele band met hun werkplek versterkt hun band met het bedrijf en geeft hen een goed gevoel. Als ze zich emotioneel op hun gemak voelen op het werk, zijn ze doorgaans gelukkiger en leveren ze beter werk.

Door uw medewerkers een persoonlijke ruimte in het bedrijf te bieden, kunt u ook een gevoel van veiligheid bijbrengen. Afsluitbare archiefkasten ( CB31 ) kunnen nuttig zijn omdat ze het gevoel hebben dat hun werk en bezittingen beschermd zijn. Er zijn verschillende opties, van verticale en zijkasten tot kasten met meerdere lades, geschikt voor verschillende werkruimtes.

4. Zit je comfortabel?

Goed kantoormeubilair dat is afgestemd op de behoeften van uw medewerkers heeft een grote invloed op hun tevredenheid. Veelvoorkomende klachten als nek- en schouderpijn, verkrampte benen en rugpijn kunnen niet alleen leiden tot motivatieverlies, maar ook tot ziekteverzuim en langdurige ziekte. Daarom is het belangrijk om comfortabele bureaustoelen te hebben.

Stoelen met een goede lendensteun, zoals de BS11Pro , zijn volledig verstelbaar en zijn geweldige allrounders. Er zijn echter ook meer stijlvolle opties zoals knielstoelen en tekenstoelen. Draaistoelen zijn bijzonder geschikt voor mensen die aan hun bureau moeten multitasken, omdat ze moeiteloos kunnen bewegen zonder de schouders of ruggengraat te belasten.

Door uw werknemers ruime bureaus te bieden, kan ook hun welzijn worden verbeterd. Kies daarom een formaat dat gemakkelijk plaats biedt aan de monitor, het toetsenbord, de muis en bestanden, zodat uw medewerkers zich prettig voelen op de werkplek.

5. Verbeter de werkomgeving met licht

Medewerkers die tevreden zijn presteren beter en zijn meer betrokken bij hun bedrijf. Studies tonen aan dat de productiviteit met maar liefst 16% toeneemt wanneer medewerkers uitzicht hebben op de natuur. Als je kantoor ramen heeft, doe daar dan je voordeel mee en plaats je medewerkers zo dat ze zicht hebben op de natuur.

Natuurlijk licht is het beste voor een kantoor omdat het een positieve invloed heeft op het welzijn. Zonlicht verhoogt de serotoninespiegel, wat bijdraagt aan een beter humeur. Op bewolkte dagen of als u 's nachts op kantoor werkt, moet u felle neonlichten vermijden en in plaats daarvan zacht, warm lamplicht gebruiken dat prettig is voor de ogen en een comfortabele werkomgeving creëert.

6. Geef je kantoor een groen tintje

Het wordt steeds gebruikelijker om planten in kantoren te hebben, maar ze hebben meer voordelen dan alleen een mooie decoratie. Planten hebben natuurlijke eigenschappen die ons kunnen opbeuren. Rubberbomen en vredeslelies kunnen bijvoorbeeld de luchtkwaliteit verbeteren door hun vermogen om het zuurstofgehalte in de kamer te verhogen, waardoor een positieve werkomgeving ontstaat. Frisse, schone lucht kan een positieve invloed hebben op het welzijn en de tevredenheid van werknemers.

Niet alleen groene planten kunnen het geluk op kantoor verhogen, maar ook de kleur groen zelf.Groen wordt beschouwd als de beste kleur om de productiviteit en het welzijn op kantoor te bevorderen. Door slechts een paar van deze ideeën te implementeren, kunt u een positieve impact hebben op uw team.