Gratis bezorging in NL en BE
10% korting op alles: PASEN10
Tot 10 jaar garantie

Vakantiebestemming om helemaal tot rust te komen

01 augustus 2022

In de vakantieperiode gaan de meeste mensen op reis om de batterij weer even helemaal op te laden. Na een jaar hard werken is dit dé periode om helemaal tot rust te komen, en er zijn een aantal bestemmingen waar je dit heel goed kunt doen. Om je op weg te helpen hebben we hieronder alvast een aantal interessante plekken voor je geselecteerd. Wil je even helemaal tot rust kunnen komen in een omgeving die hierbij aansluit? Dan zijn de bestemmingen hieronder daarvoor optimaal geschikt.

Nederlandse Antillen

Een reis naar de Nederlandse Antillen kan de ideale manier zijn om even helemaal tot rust te komen. Dit tropische gedeelte van ons Koninkrijk biedt prachtige zandstranden, een helderblauwe zee en vooral heel veel ontspanning. Zowel Aruba, Bonaire als Curaçao zijn erg geliefd bij vakantiegangers. Er gaan dagelijks vluchten vanuit Nederland, en ondanks dat je aan de andere kant van de wereld zit, kun je ook nog eens je eigen taal spreken.

Lapland

Hoewel de meeste landen en bestemmingen in deze lijst vooral geschikt zijn voor mensen die willen ontspannend met zon, zee en strand, kan het natuurlijk ook op een andere manier. Wanneer je wilt genieten van een waar wintersprookjesland, dan is Lapland helemaal waar je naar zoekt. Is het Noordelijkste puntje van Europa kun je van alles doen. Van een tocht maken op een sneeuwscooter, tot het Noorderlicht bekijken en overnachten in een ijshotel. Lapland biedt het allemaal.

De Azoren

De Azoren zijn gelegen midden in de Atlantische Oceaan en vormen een waar paradijs. Deze eilandengroep is onderdeel van Portugal, en ligt op ruim 6,5 uur vliegen van Nederland. São Miguel wordt vaak gezien als het mooiste eiland, maar eigenlijk is alles er mooi. Omdat alles er dicht bij elkaar ligt is het zeker goed mogelijk om tijdens je reis meerdere eilanden te kunnen bezoeken.

Kroatië

Een bestemming die de laatste jaren erg in trek is geraakt, is Kroatië. Wanneer je er weleens geweest bent zul je ongetwijfeld begrijpen waarom. Het land heeft prachtige badplaatsen, leuke steden vol cultuur en historie en prachtige nationale parken. Daarnaast is het een ideale bestemming om te gaan kamperen, en midden in de natuur even helemaal tot rust te komen. Ook is het er relatief goedkoop, in vergelijking met veel andere landen in Europa.

Mexico

In Mexico kun je makkelijk een fijne strandvakantie combineren met een rijke geschiedenis, enorm veel cultuur en lekker eten. Er zijn veel kustplaatsen die in trek zijn bij vakantiegangers die er vene helemaal uit willen, zoals Playa del Carmen, Tulum en Cancun. Naast een aantal dagen lekker op het strand liggen ben je redelijk in de buurt van Chichén Itzá, de oude Maya tempels. Daardoor is het heel erg leuk om deze tijdens een dagtrip te kunnen bezoeken.

Bali

Als je een tropisch paradijs zoekt om even alles te laten gaan en je weer helemaal op te kunnen laden, voldoet Bali eigenlijk aan alle vereisten. Het Indonesische eiland beschikt over de mooiste stranden en adembenemende natuur. Daarbij is het een goede plek voor verschillende activiteiten en watersporten zoals snorkelen en surfen. Overal op het eiland kun je tempels vinden die een bezoek meer dan waard zijn. En dan is er ook nog de jungle, waar je even helemaal een kunt worden met de natuur.

Slovenië

Nog een verrassende bestemming die vooral in de laatste jaren steeds geliefder is geworden, is Slovenië. Het is op veel gebieden enigszins te vergelijken met Kroatië. De meeste reizigers komen hierheen om op vakantie te gaan aan een van de vele meren die het land rijk is. Daarnaast bezoeken ze diverse bezienswaardigheden zoals grotten of Triglav National Park. De hoofdstad Ljubljana is overigens ook zeker de moeite waard om een bezoek aan te brengen.  

Seychellen

Deze eilandengroep is gelegen in de Indische Oceaan. Het is er een waar paradijs wat jaarlijks veel mensen aantrekt die op zoek zijn naar de ultieme rust. In totaal zijn er ruim 100 eilanden maar deze zijn zeker niet allemaal bewoond. De stranden zijn er ontzettend mooi, maar ook de natuur is prachtig om te zien. In het Morne Seychellios National Park kun je deze van dichtbij aanschouwen, terwijl hier ook de hoogste berg van deze eilandengroep ligt.

IJsland

De laatste bestemming in de lijst is net als Lapland wat meer geschikt voor iedereen die goed tegen een beetje kou kan. Het eiland IJsland is een plek waar veel mensen heen gaan voor de geisers en warmwaterbronnen, maar er is zeker meer te doen. De natuur is er schitterend en dat maakt het heel erg leuk om een auto te huren en het land zo zelf te gaan verkennen.