Gratis bezorging in NL en BE
Schrijf je in en krijg 8% korting
Tot 10 jaar garantie

Upgrades voor uw thuiskantoor

29 maart 2023

Thuiswerken kan voor de meeste mensen een droom zijn, maar het brengt zijn eigen uitdagingen met zich mee. Het kan moeilijk zijn om over te schakelen van de "thuismodus" naar de "werkmodus" wanneer u uw huis nooit verlaat en uw bed maar een paar stappen verwijderd is. Hoe kun je enthousiast worden over werken in zo'n ongecompliceerde omgeving?

Bij het kiezen van een werkplekopstelling moet u onder andere rekening houden met de indeling, temperatuur, geluidsniveaus en toegang tot materialen. U moet ook rekening houden met uw werkgewoonten en welk type omgeving het beste bij u past. Werk je bijvoorbeeld vaak van 's morgens vroeg tot 's avonds laat, dan wil je misschien een opstelling kiezen waarmee je ongestoord kunt werken. Als je graag de hele dag pauzes neemt, vind je een opstelling met veel open ruimte wellicht comfortabeler. Als u vanuit huis werkt, moet u de tijd nemen om de juiste werkplekconfiguratie te kiezen, omdat dit u zal helpen productiever te zijn en een betere houding te hebben. Er zijn veel verschillende opties, dus het is belangrijk om er een te kiezen welke voor u het meest geschikt is. Uiteindelijk is de beste manier om de perfecte werkplek te vinden, te experimenteren en te ontdekken wat voor jou het beste werkt. Er zijn veel opties beschikbaar, dus vind degene die u zal helpen productiever en meer ontspannen op het werk te zijn.

Om u te helpen het meeste uit uw thuiskantoor te halen, hebben we een lijst samengesteld met de beste upgrades die u kunt maken.

1. Spaar je rug

Als je rugpijn hebt, komt dat meestal doordat je je rug niet goed uitrekt of beweegt. Door uw rug regelmatig te strekken en te bewegen, vermindert u de pijn en voelt uw rug beter aan.

Een comfortabele ergonomische stoel ( BS13 ) kan u helpen uw rugpijn te verlichten en uw productiviteit te verbeteren. Uit een ergonomiestudie uit 2003 bleek dat werknemers die uitgerust waren met een ergonomische stoel ( BS7 ) gedurende de dag minder negatieve symptomen ervoeren en hun algehele productiviteit met 17,7% verhoogden.

Ik werk het grootste deel van mijn dag zittend in een stoel, dus ik heb een ergonomische stoel nodig, zoals de BS11Pro , die comfortabel en ondersteunend is. Mijn stoel is slechts een onderdeel van mijn algemene strategie voor het voorkomen van rugpijn. Ik gebruik de Pomodoro-techniek, een tijdmanagementmethode, om mijn zittijd te beperken. Ik werk 25 minuten hard, neem dan een korte pauze en gebruik dan mijn in hoogte verstelbare bureau om te stretchen.

2. Goede luidsprekers

Muziek kan een aantal verschillende effecten hebben op de menselijke geest en het lichaam, waaronder ontspannend en stimulerend, maar ook productiever.

Volgens een studie van de afdeling Muziektherapie van de Universiteit van Miami voerden proefpersonen die tijdens het werken naar muziek luisterden betere en snellere taken uit dan de studiegroep zonder afleiding.

Als u op zoek bent naar een aantrekkelijke manier om wat muziek toe te voegen aan uw werkomgeving, kan een Bluetooth-luidspreker een goede optie zijn. U kunt uw ruimte vullen met uw favoriete nummers en afleiding vermijden terwijl u zich op uw werk concentreert. Hier zijn enkele geweldige kantoorklare luidsprekers om te proberen.

Muziek luisteren op het werk is een belangrijk onderdeel van mijn productiviteit. Het bepaalt de sfeer en toon van mijn werkdag en helpt me kalm te blijven, zelfs als mijn werk ingewikkeld en stressvol is. Ik begin mijn werkdag door in te loggen op mijn Spotify-app en de muziek te kiezen die bij mijn stemming past of een afspeellijst die ik van tevoren heb gemaakt. Ik kan gewoon mijn luidspreker bellen via Alexa om een nummer over te slaan dat ik niet leuk vind, of het volume snel lager zetten als er een oproep binnenkomt. De geluidskwaliteit van de muziek die uit de luidspreker komt is uitzonderlijk en een belangrijk onderdeel van het creëren van een comfortabele werksfeer in mijn thuiskantoor.

3. Passende verlichting

Een vrolijke, productieve werkomgeving kenmerkt zich door een bureaulamp met zacht licht. Een zacht licht geeft uw werkomgeving een warme, gezellige sfeer die de stress op het thuiskantoor kan helpen verminderen.

Studies hebben aangetoond dat blootstelling aan natuurlijk licht gedurende de dag positieve effecten kan hebben op onze mentale en fysieke gezondheid. Dus open de jaloezieën en laat het licht binnen - je hersenen zullen je dankbaar zijn. Aan de andere kant kan werken in een omgeving met veel beeldschermen die de belangrijkste lichtbron zijn schadelijk zijn voor je ogen. Het kan vermoeidheid, hoofdpijn en wazig zien veroorzaken.

Verlichting is een belangrijk onderdeel om vermoeide ogen te voorkomen en kan ook de stemming bepalen om naar de werkmodus te gaan. Ik ben erg blij met een led-bureaulamp die mij werd aanbevolen door een van mijn teamleden. Hoewel wifi is ingeschakeld, gebruik ik alleen de instellingen voor helderheid en kleurtemperatuur om de Night Shift macOS-modus aan te passen.

4. Wat dacht je van een Alexa?

Administratieve assistenten helpen bij het beheren van schema's en het bijhouden van afspraken en vergaderingen. Het kan erg handig zijn voor drukke mensen en het gemakkelijker maken om belangrijke taken bij te houden.

Dankzij de mogelijkheden van intelligente assistenten plan je eenvoudig afspraken in, boek je terugkerende meetings, creëer je to-do lijstjes, telefoneer je en zoek je informatie op. Als er een oproep binnenkomt, herinnert uw digitale assistent u eraan; Als je momenteel aan een andere taak werkt, kun je je assistent vragen om later een notitie voor je te maken en hij zal je er binnen een paar uur aan herinneren.

Als slimme assistent koos ik voor de Echo Dot. Ik gebruik het voornamelijk via Amazon Echo-apparaten om veel dingen te doen en te automatiseren die me helpen productiever en comfortabeler te zijn in mijn thuiskantoor. Het bestuurt mijn slimme stopcontacten, waarmee ik van alles kan doen, b.v. B. bepaalde lichten of beveiligingscamera's aanzetten.

Ik gebruik ze ook in combinatie met slimme IR-blasters om sommige van mijn apparaten die geen ingebouwde assistent-ondersteuning hebben, te bedienen en te automatiseren. Als ik bijvoorbeeld naar de supermarkt ga om boodschappen te doen, wordt mijn kantoor erg warm. Dan is het geweldig als Alexa de monitoren aan en uit zet en, wat ik het leukst vind, de airconditioner weer aanzet en het kantoor koelt voordat ik thuiskom. Assistent heeft ook een functie waarmee ik iets kan zeggen als "Begin de dag", en het zet de computer aan en monitort, zet de airconditioner aan, speelt het nieuws af, kiest mijn ochtendafspeellijst en zet me een bepaalde melodie die ik kan beweging.