Gratis bezorging in NL en BE
Schrijf je in en krijg 8% korting
Tot 10 jaar garantie

Tips om de juiste kleur voor je thuiskantoor te kiezen

02 juni 2022

We zijn nog maar eens bij het onderwerp kleuren beland. Waarom zijn er toch zoveel om uit te kiezen? Er zijn massa's tinten en nog meer patronen. Een kleurtje aan de wand kan een kamer rustgevend maken of onmiddellijk opfleuren.

 

De muur een nieuwe verflaag geven, is ook een goedkopere optie als je je kamer met een beperkt budget wilt opwaarderen. Maar je moet een weloverwogen beslissing nemen, want elke kleur kan een verschillend effect hebben op je algemene psychologie.

 

Leer jezelf door kleuren kennen

 

Eind jaren zeventig/begin jaren tachtig schreef de psychologe Angela Wright een studie genaamd "The Color Affects System". Doordat Wright jarenlang kleuren bestudeerde, kon ze uiteindelijk de beginselen van haar theorie ontwikkelen.

 

1. Er zijn vier kleurenfamilies waarin elke kleur van nature harmonieert met elke andere kleur in de familie. Kleuren uit verschillende families harmoniëren niet echt met elkaar

 

2. Er kunnen ook vier basispersoonlijkheidstypes worden waargenomen

 

3. Elk persoonlijkheidstype heeft een natuurlijke affiniteit met een bepaalde kleurfamilie

 

4. Elke kleurenfamilie drukt een persoonlijkheidstype uit

 

Wright's theorie werd en wordt door veel merken gebruikt om de verkoop en populariteit te verhogen en zelfs het ziekteverzuim onder werknemers te verminderen.

 

Wil je meer leren over dit onderwerp, dan kun je de cursussen over het Colour Effect System volgen.

 

Hoe pas je deze theorie toe in je thuiskantoor?

 

Geen tijd of geld om een extra cursus te volgen? Dan ben je hier aan het juiste adres. Wij geven je een spiekbriefje dat uitlegt hoe je de juiste kleuren kunt kiezen om je energie, creativiteit en concentratie te stimuleren. Het gaat erom dat je de juiste kleuren kent die tot je innerlijk spreken zonder je werk te hinderen.

 

Hier zijn wat kleurideeën die je misschien wilt onderzoeken.

 

1. Zwart: Wil je misschien iets gewaagds en gedurfds voor je thuiskantoor? Schilder je muur zwart voor een Victoriaans tintje aan je kantoor. En omdat zwart neutraal is, past het bij bijna elk kleurenpalet. Deze kleur is perfect als je een artistieke ruimte wilt creëren voor je thuiskantoor.

 

2. Geel: Kies zonnig geel met een warme gouden ondertoon om je productiviteit te stimuleren. Let er echter wel op dat de kleur niet te fel of te overheersend is. Een te felle kleur kan je concentratie beïnvloeden, zoals beschreven in dit artikel van HuffPost.

 

3. Paars: Uniek en vorstelijk! Zorg er wel voor dat je een middelmatig stoffig paars kiest. Wil je het lichter maken, gebruik dan een zachter paars voor een rustgevend effect in je kamer.

 

4. Grijs: Een warme grijstint kan je thuiskantoor een milde en rustige toets verlenen. Het is een neutrale kleur, maar pas op dat je niet te veel muren verft want dan ga je overdrijven. Deze kleur kan namelijk snel melancholisch werken.

 

5. Crèmekleuren: Niets is beter geschikt voor een minimalistisch en modern ontwerp in je thuiskantoor. Kies een tint die romig genoeg is om een gevoel van rust te creëren. Het is ook heel praktisch dat deze kleur de illusie van een grotere ruimte kan wekken.

 

6. Blauw-grijs: Blauw staat erom bekend de geest te stimuleren. Als je een baan hebt met vaak repetitieve taken, kun je blauw gebruiken om je beter op je werk te concentreren. Een blauwgrijze kleur helpt je geconcentreerd en professioneel te blijven zonder te soft te worden.

 

7. Groen: Denk je aan groen, wat zie je dan? Geld? Planten? Hoe dan ook, het straalt evenwicht, kalmte en geruststelling uit. Een aards en gedurfd groen straalt een energieke leidersvibe uit.

 

8. Rood: Deze kleur staat bekend om zijn urgentie. Kies rood-oranje als je een subtielere tint wilt in plaats van felrood. Je kunt je dag oppeppen met dit soort achtergrond, wat je stemming en je energieniveau positief stimuleert.

 

9. Blauwgroen of lichtblauw: Als je deze twee krachtige kleuren combineert, kun je een productiviteitsfabriek in het midden van je huis creëren. Groen en blauw zijn primaire kleuren die een sterke invloed hebben op je psyche.

 

Verdere tips

 

Nu je weet welke kleuren het beste zijn voor je thuiskantoor, kun je beginnen met je muren te schilderen. Zorg er echter voor dat je kantoor niet te licht of te donker wordt.

 

Wanneer je je muren gaat verven, vergeet dan niet om alleen verf van de hoogste kwaliteit voor je thuiskantoor te kopen. Kies een milieuvriendelijk product dat geen giftige stoffen in je huis brengt. Volgens dit artikel hebben sommige verfmaterialen vluchtige organische stoffen (VOC's) die verdampen bij kamertemperatuur.

 

Langdurige blootstelling aan VOC's kan irritatie van ogen, neus en keel, hoofdpijn, misselijkheid of braken, en astmasymptomen veroorzaken.

 

Vertel ons jouw verhaal over een kleurkeuze die je gemaakt hebt

 

Maak een statement met je thuiswerkplek. Kies de juiste kleur en al de rest past vanzelf.