Gratis bezorging in NL en BE
Schrijf je in en krijg 8% korting
Tot 10 jaar garantie
Home>Alle blogs>Trends>Blog detail>

Sta bureau: hoe de productiviteit tijdens thuiswerken te verbeteren?

08 september 2022

Inmiddels werken er ontzettend veel mensen deels of helemaal thuis. Tijdens de wereldwijde pandemie waren er veel bedrijven die ineens moesten omschakelen, ook al werkte hun personeel voorheen nog niet vaak vanuit huis. Omdat er eigenlijk geen andere opties waren kreeg dus iedereen hier vrij plotseling mee te maken. Daardoor kwamen veel mensen voor een uitdaging te staan. Want de balans tussen het vinden van een geschikte werkplek in huis en het privéleven is lang niet altijd makkelijk.

Naast de diverse uitdagingen die veel thuiswerken op persoonlijk vlak kunnen meebrengen, is het ook niet altijd makkelijk een goede plek te vinden. En zelfs wanneer dit wel is gelukt, is het ook zaak om deze zo goed mogelijk in te richten. Iedereen wil immers net zoveel comfort kunnen ervaren als op kantoor. Gelukkig ondersteunen de meeste bedrijven hun werknemers hierin. Een sta bureau is een goed voorbeeld van een hulpmiddel wat enorm veel gemak kan brengen op een werkplek.

Betere concentratie

Wanneer je op je werk zo af en toe kunt bewegen en van houding kunt veranderen, zal dit je concentratie zeker stimuleren. Dit helpt je lichaam om te herstellen, en dat heeft het zo af en toe nodig. Mocht je vaak de hele dag in dezelfde houding blijven zitten, dan bestaat de kans dat je een beetje sloom wordt en veel concentratie verliest. Daarom is een sta bureau een goede oplossing.

Door een paar keer per dag te gaan staan is er ruimte voor meer afwisseling. Let er wel op dat je dit niet te lang doet, want dat heeft vaak ook weer een negatieve invloed. Als je bijvoorbeeld twee keer per dag een uurtje gaat staan door je bureau omhoog te zetten is dit vaak ideaal. Wanneer je het vaker doet bestaat weer de kans dat je last krijgt van andere klachten.

Meer afwisseling qua houding

Niet alleen is het veel beter voor je medewerkers wanneer ze vaak van houding kunnen wisselen. Het helpt ze ook om veel productiever te worden. Er zijn een aantal relatief jonge onderzoeken waaruit blijkt dat werknemers meer betrokken raken en productiever worden door te werken aan een zit sta bureau. Vandaar dat meer en meer bedrijven interesse hebben om hierin te investeren.

Ook blijkt er dat medewerkers tot een kleine 40 procent energieker worden wanneer ze aan een sta bureau kunnen werken. Daarom hebben veel mensen deze tegenwoordig niet alleen op kantoor maar ook op een thuiswerkplek. De verhoogde productiviteit van medewerkers maakt het voor veel bedrijven al snel de moeite waard om te investeren in zit sta bureaus voor alle medewerkers. Hoewel het in het begin misschien veel geld lijkt te kosten, zal dit er op menig kantoor al snel weer eruit worden gehaald omdat werknemers energieker en productiever worden.

Verminderen van klachten

Mensen die geregeld lange periodes achter elkaar zitten op het werk, kunnen snel last krijgen van allerlei klachten. Het zijn vooral bepaalde spieren in het lichaam die vaak de dupe worden van het maken van lange dagen in dezelfde houding. Denk daarbij aan de nek en de schouders, maar bijvoorbeeld ook de pols. Om dit alles te voorkomen is een zit sta bureau echter een prima hulpmiddel.

Naast de nodige ergonomische hulpmiddelen, is er niets beter dan af en toe even te kunnen gaan staan tijdens je werkdag. Het stimuleert de bloedsomloop en voorkomt dat je op den duur allerlei kwalen en klachten krijgt aan de hierboven genoemde spieren en gewrichten. Kies daarom voor een goed sta bureau wat je hierbij kan ondersteunen.

Stimuleren van meer beweging

Meer bewegen is altijd positief. Hoewel dit op een drukke werkdag nog weleens lastig kan zijn, is een sta bureau een goede manier om je hier een beetje bij te helpen. Het is eigenlijk ideaal wanneer je meerdere keren per dag de tijd kunt vinden om even een paar minuten te gaan lopen, of dit nu buiten is of op kantoor. Maar als er geen mogelijkheden zijn om dit te doen, dan zul je wat anders moeten verzinnen.

Een goed zit sta bureau is in dat opzicht een prima begin. Het helpt je ten eerste om een paar keer per dag voor een langere periode niet te hoeven zitten. Daarnaast kun je allerlei oefeningen doen die je helpen om nog meer te bewegen, ook tijdens het staan aan je bureau. Je lichaam wordt veel actiever zodra je gaat staan en daarmee stimuleer je het eigenlijk al. Wanneer je dan ook nog eens de tijd hebt om daarbij een beetje te bewegen, is het helemaal mooi meegenomen.