Gratis bezorging in NL en BE
Schrijf je in en krijg 8% korting
Tot 10 jaar garantie
Home>Alle blogs>Trends>Blog detail>

Soorten in hoogte verstelbare bureaus voor uw werkruimte

15 maart 2023

Bureau met verstelbare hoogte

Naarmate mensen meer en meer tijd zittend op kantoor doorbrengen, beginnen ze te beseffen dat langdurig zitten niet helpt om de werkefficiëntie te verbeteren. Mensen begonnen om de beurt te zitten en te staan. Door fysieke activiteiten veranderen ze van houding zonder het continue werk te onderbreken om metabole achteruitgang en vetophoping te voorkomen, sedentair werk op tijd te stoppen om rugpijn, aambeien en prostaataandoeningen te voorkomen, en persoonlijke geest en productiviteit te verbeteren.

Zo ontstond de in hoogte verstelbare tafel, zoals de E7  , die kantoormedewerkers helpt afscheid te nemen van het zitten en het sta-kantoor werkelijkheid te laten worden.

Het in hoogte verstelbare bureau werd voor het eerst veel gebruikt in Europa en Amerika, en het staande kantoor werd een populaire vorm van gezondheidskantoor. Later werd de alternatieve staande en zittende trend, gebruikelijk in Europa en Amerika, ook geïntroduceerd in China, en geleidelijk erkend en op grote schaal gebruikt. Nu begonnen steeds meer mensen het in hoogte verstelbare bureau te begrijpen en te kopen.

Classificatie van in hoogte verstelbare bureaus

Er zijn drie soorten in hoogte verstelbare bureaus: elektrisch in hoogte verstelbare bureaus, niet-automatisch in hoogte verstelbare bureaus en bureauconverters.

Elektrisch in hoogte verstelbaar bureau

Automatisch in hoogte verstelbare bureaus zijn meestal elektrisch en hebben een motorcontroller ( E8 ). De elektromotoren zetten elektrische energie om in mechanische energie. Zo kunnen de gebruikers de hoogte van de tafel aanpassen via de pneumatische of hydraulische stang met compressorbesturing.

Voordelen:

Elektrisch in hoogte verstelbare tafels hebben weinig kracht nodig en kunnen over een groot bereik omhoog worden gebracht. Bovendien ziet het er modern en stijlvol uit. Over het algemeen zijn er twee soorten ontwerpen: enkelpolig en dubbelpolig. Bovendien kan de hefhoogte met afstandsbediening of handmatig worden geregeld. Er zijn veel professionele fabrieken in China die dit soort tafels ontwikkelen en patenteren.

Nadelen:

De prijs is relatief hoog, zeker voor geïmporteerde tafels. De hoogte van de tafel hangt af van de kwaliteit van het hoogteverstelsysteem. Aangezien het hoogteverstelsysteem echter een goed ontwikkelde industrie is, zouden er geen kwaliteitsproblemen moeten zijn zolang de fabriekskwaliteit goed is.

Handmatig in hoogte verstelbaar bureau

Een handmatig in hoogte verstelbaar bureau is een vereenvoudigde versie van het automatische bureau waarvoor geen motor of compressor nodig is. De aanpassing gebeurt handmatig door mechanische apparaten, hydraulische stangen of pneumatische stangen.

Voordelen:

De prijs is relatief laag en er is geen elektriciteit of benzine nodig om te werken.

Nadelen:

Er is enige inspanning nodig om het liftende effect te bereiken. De gebruikers moeten de tabel handmatig aanpassen. Ook is het bereik van de krik beperkt en zijn de meeste tafels die je op internet vindt niet van goede kwaliteit.

bureau bijlage

De Desk Booster ( M18M ) is een converteerbare tafel die bovenop het bestaande bureau staat en kan worden verhoogd om de gebruiker een sta-werkplek te bieden. De gebruiker kan de staander naar behoefte op de juiste hoogte instellen.

Waarom een in hoogte verstelbare tafel?

Een in hoogte verstelbare tafel heeft veel voordelen. Het helpt je niet alleen om je houding te verbeteren doordat je je spieren vaker gebruikt, maar stimuleert ook je bloedsomloop. Hieronder lichten we de redenen toe om voor een in hoogte verstelbare tafel te kiezen.

Een sedentaire levensstijl is schadelijker dan u zich kunt voorstellen

Volgens de Wereldgezondheidsorganisatie verhoogt een sedentaire levensstijl alle doodsoorzaken, verdubbelt het risico op hart- en vaatziekten, diabetes en obesitas, en verhoogt het het risico op darmkanker, hoge bloeddruk, osteoporose, dyslipidemie, depressie en angst.

zwaarlijvigheid

Een sedentaire levensstijl zorgt ervoor dat de calorie-inname groter is dan het calorieverbruik, waardoor lichaamsvet wordt opgebouwd en het lichaamsgewicht toeneemt.

geheugenverlies

Volgens sommige onderzoeken kan langdurige inactiviteit leiden tot atrofie van het deel van de hersenen dat verantwoordelijk is voor het geheugen. Zittend werk vertraagt de bloedcirculatie, wat leidt tot onvoldoende bloedtoevoer naar de hersenen en mentale depressie.

Lumbale wervelkolom spondylose

Een groot deel van de dag zitten kan leiden tot een pijnlijke, stijve en pijnlijke ruggengraat. Dat komt omdat, terwijl te veel zitten ontspannend kan zijn, het de spieren en schijven in uw rug en nek belast.

Deze houding zorgt voor strakheid in je heupbuigers zoals de iliopsoas-spier en druk en wat ischemie (beperkte bloedstroom) in je bilspieren - de gluteus maximus. Deze spier is een belangrijke ondersteuning van de wervelkolom. Hoe langer je zit, hoe groter de kans dat je houding achteruit gaat.

verlies van eetlust

Regelmatige lichaamsbeweging kan de eetlust stimuleren. Gebrek aan lichaamsbeweging daarentegen kan leiden tot verlies van eetlust. Een sedentaire levensstijl verzwakt de gastro-intestinale peristaltiek en vermindert het spijsverteringssap. Dit leidt dag na dag tot verlies van eetlust, indigestie en een vol gevoel.

Gynaecologische aandoeningen

Veel vrouwen lijden aan baarmoederhalsaandoeningen vanwege hun sedentaire levensstijl. De sedentaire levensstijl voorkomt de vorming van immuuncellen, wat leidt tot een afname van de weerstand, in combinatie met een slechte bloedcirculatie, wat gemakkelijk kan leiden tot baarmoederhalsontsteking en andere gynaecologische aandoeningen.

Hart-en vaatziekten

Langdurig zitten wordt in verband gebracht met een verhoogd risico op hart- en vaatziekten. Als je lang zit, zijn je spieren niet actief, wat kan leiden tot een afname van de doorbloeding en een stijging van de bloedsuikerspiegel en het cholesterolgehalte. Deze veranderingen kunnen het risico op hartaandoeningen verhogen.

Een in hoogte verstelbaar bureau stelt u in staat om gedurende de dag vaker te staan en te bewegen. Dit kan helpen de bloedsomloop te verbeteren, de bloedsuikerspiegel en het cholesterolgehalte te verlagen en het risico op hartaandoeningen te verminderen. Staan aan een bureau verbrandt ook meer calorieën dan zitten, wat bijdraagt aan het behoud van een gezond gewicht en het verder verminderen van het risico op hartaandoeningen.