Gratis bezorging in NL en BE
Schrijf je in en krijg 8% korting
Tot 10 jaar garantie
Home>Alle blogs>Trends>Blog detail>

Hoe een in hoogte verstelbaar bureau je psyche beïnvloedt

10 januari 2024

In dit artikel nemen we je mee op een reis om de verborgen psychologische schatten van een in hoogte verstelbaar bureau te ontdekken. Stel je voor dat je je werkdag zou kunnen indelen volgens je eigen bioritme. Soms zit je om in gedachten verzonken te raken, dan weer sta je op om je lichaam en geest nieuwe energie te geven. Dit soort flexibiliteit dat een in hoogte verstelbaar bureau biedt, is als een klein dagelijks avontuur dat lichaam en geest nieuw leven inblaast.


We bekijken hoe de mogelijkheid om te wisselen tussen staan en zitten onze werkwereld kleurrijker maakt. We ontdekken hoe deze verandering van perspectief onze geest verheft, onze gedachten stimuleert en ons helpt om ons volledig op ons gemak te voelen op onze werkplek. Deze kleine vrijheid om van houding te veranderen kan een enorme impact hebben op ons emotionele welzijn.


Ga met ons mee op deze spannende ontdekkingstocht naar hoe een in hoogte verstelbaar bureau meer kan beïnvloeden dan alleen de manier waarop we werken ; het kan ons dagelijkse werkplezier en daarmee onze levenskwaliteit merkbaar verbeteren. Een kantoormeubel? Ja, maar ook zoveel meer: een wegbereider voor een gelukkiger, gezonder werkbaar leven.


Effect 1: Meer concentratie en minder afleiding

Het eerste en misschien wel meest verrassende effect van een in hoogte verstelbaar bureau zoals het elektrisch verstelbare onderstel E7 is de toename van concentratie en de gelijktijdige vermindering van afleidingen. Dit lijkt op het eerste gezicht misschien paradoxaal - hoe kan een simpele verandering tussen zitten en staan zo'n effect hebben? Het antwoord ligt in de subtiele maar krachtige manier waarop ons lichaam reageert op veranderingen in houding.


Als we staan, activeert ons lichaam een ander soort energie dan wanneer we zitten. Het is alsof we een interne schakelaar omzetten die onze hersenen signaleert om alerter en meer aanwezig te zijn. Dit gevoel van 'alertheid' kan ons helpen om ons beter op onze taken te concentreren en minder vatbaar te zijn voor de gebruikelijke afleidingen op kantoor.


Daarnaast zorgt het afwisselen tussen staan en zitten voor een soort mentale reset. Als we ons vast of moe voelen, kan een verandering van houding ons helpen om uit deze toestand te komen en onze focus te vernieuwen. Het is alsof we onze hersenen een korte pauze geven zodat we met hernieuwde energie verder kunnen.


Daarnaast vermindert beweging, zelfs de subtiele beweging van het veranderen van houding, het gevoel van rusteloosheid dat vaak leidt tot afleiding.

Als we ons fysiek inzetten, heeft dit vaak als neveneffect dat onze geest minder afdwaalt en in plaats daarvan meer gefocust blijft op de taken die voor ons liggen.


Effect 2: Verhoogde productiviteit

Het tweede belangrijke effect van een in hoogte verstelbaar bureau is een merkbare toename in productiviteit. Dit soort dynamiek in het dagelijkse kantoorleven houdt de geest alert en aandachtig. In plaats van te vervallen in de monotonie van urenlang zitten, zorgt de bewegingsvrijheid ervoor dat we regelmatig onze focus kunnen vernieuwen. Elke verandering van houding is als een kleine herstart die ons helpt onze aandacht erbij te houden en ons energieniveau op peil te houden.


Werken op een manier die mogelijk wordt gemaakt door het in hoogte verstelbare E8 tafelframe of het in hoogte verstelbare Q8 bureau met bamboe tafelblad betekent ook dat we ons minder snel uitgeput voelen.


Een ander aspect is dat het afwisselen van staan en zitten een soort psychologisch signaal afgeeft. Het herinnert ons eraan regelmatig te pauzeren of van taak te wisselen. Dit bevordert niet alleen de concentratie, maar ook de creativiteit, omdat we steeds met nieuwe perspectieven en uitdagingen worden geconfronteerd.


Effect 3: staand werken verhoogt de hersenactiviteit

Het derde fascinerende effect van een in hoogte verstelbaar bureau is misschien wel het meest verrassend: staand werken kan onze hersenactiviteit merkbaar revitaliseren. Dit klinkt bijna te simpel om waar te zijn, maar er zit een diepe waarheid achter. Wanneer we overschakelen van zitten naar staan, gebeurt er iets magisch in ons lichaam en onze geest.


Sta je aan je bureau met je voeten stevig op de grond en je ruggengraat recht? In deze houding wordt je lichaam van nature actiever, je spieren zijn in beweging en je bloed circuleert vrijer. Deze fysieke alertheid wordt direct overgebracht naar de hersenen - een verse stroom zuurstof en bloed bereikt je grijze cellen alsof je ze een kleine dosis energie geeft.


Maar het gaat niet alleen om de fysiologie. Staan opent ook een nieuw psychologisch perspectief. Staan zorgt er vaak voor dat we ons zelfverzekerder voelen en beter in staat zijn om uitdagingen aan te gaan. Het is alsof we onze mentale kracht verhogen en nieuwe ideeën en oplossingen vanuit een andere invalshoek bekijken.


Daarnaast leidt staand werken vaak tot een meer dynamische manier van werken. We hebben de neiging om meer te bewegen, waardoor onze hersenen in een soort mentale jogging-stand komen. We blijven mentaal beweeglijk, klaar om te reageren op nieuwe gedachten in plaats van te vervallen in de stagnatie van langdurig zitten.

Dit is hoe een in hoogte verstelbaar bureau je psyche beïnvloedt:


Conclusie


Als we het gordijn weghalen van ons onderzoek naar de invloed van een in hoogte verstelbaar bureau op onze psyche, krijgen we een kleurrijk en genuanceerd beeld te zien. Dit kantoormeubel is niet alleen een dagelijks gebruiksvoorwerp, maar ook een stille bondgenoot van onze mentale en emotionele gezondheid.


We hebben gezien hoe de flexibiliteit van staan en zitten onze werkdag doordrenkt met een soort zachte energie. Het is alsof het bureau ons stilletjes toefluistert: "Beweeg, haal diep adem, voel dat je leeft!" Elke verandering van houding is als een kleine verfrissende pauze voor onze geest, een moment waarop we op adem kunnen komen en ons opnieuw kunnen concentreren.

De toename in productiviteit die mogelijk wordt gemaakt door een in hoogte verstelbaar bureau is als een verwarmende zonnestraal op een koude ochtend. Het wekt onze gretigheid om te werken en stelt ons in staat om taken met een glimlach te benaderen. De verandering van lichaamshouding stimuleert niet alleen onze spieren, maar ook onze grijze massa.


En dan is er nog het aspect van hersenactiviteit: staand werken is als een zachte massage voor ons denkcentrum. Het bevordert de creativiteit en scherpt ons probleemoplossend vermogen aan. Net als een dirigent die het orkest naar nieuwe hoogten leidt, stelt het bureau ons in staat om onze gedachten te sturen en nieuwe ideeën te bedenken.