Gratis bezorging in NL en BE
Schrijf je in en krijg 5% korting
Tot 10 jaar garantie

Populaire bestemmingen in Europa voor een ontspannen wintervakantie

19 december 2023

Europa verandert in de winter in een wonderland en biedt een iets andere ervaring dan een zomervakantie. Van besneeuwde landschappen en betoverende kerstmarkten tot minder toeristen en gezellige retraites, de winter in Europa is de ideale tijd voor een ontspannen wintervakantie. Hier verkennen we enkele van Europa's favoriete winterbestemmingen die zowel ontspanning als avontuur beloven.


1. Lapland, Finland

Lapland, de meest noordelijke regio van Finland, is een magische winterbestemming. Het staat bekend als het thuis van de Kerstman en biedt een echte winterwonderland-ervaring met zijn uitgestrekte, besneeuwde bossen en betoverende noorderlicht.. Bezoekers kunnen genieten van allerlei activiteiten zoals husky sleeën, sneeuwscooteren en rendier safari's. Wat accommodatie betreft, gaat er niets boven de glazen iglo's en luxe lodges waar je de sterrenhemel of het Aurora Borealis (noorderlicht) vanuit je warme bed kunt bewonderen.


2 Wenen, Oostenrijk

Wenen in de winter is een cultureel genot. De stad staat bekend om zijn klassieke muziek, prachtige architectuur en charmante kerstmarkten. Winter bezoekers kunnen genieten van het prachtige Schönbrunn Paleis, het historische Belvedere Paleis en de gezellige koffiehuizen die een warm toevluchtsoord bieden. De Weense kerstmarkten zijn een must, waar je van alles kunt vinden, van handgemaakte kunstnijverheid tot heerlijke lokale lekkernijen zoals glühwein en Sachertorte.


3. Interlaken, Zwitserland

Interlaken, genesteld tussen de meren Thun en Brienz in Zwitserland, is een paradijs voor wie op zoek is naar een rustige maar avontuurlijke wintervakantie. Het vakantieoord staat bekend om zijn adembenemende Alpenlandschap en is de toegangspoort tot de skigebieden van de Jungfrauregio. Naast skiën en snowboarden kun je hier ook sneeuwschoenwandelen, schaatsen en sleeën. De rustige meren en serene sfeer van Interlaken maken het ook een ideale plek voor iedereen die op zoek is naar ontspanning en verjonging.


4. Praag, Tsjechië

Praag in de winter is een schilderachtige omgeving die rechtstreeks uit een sprookje komt. De historische architectuur van de stad, zoals de Karelsbrug, de Praagse Burcht en het Oude Stadsplein, ziet er nog meer betoverend uit met sneeuw. De kerstmarkten van Praag behoren tot de beste van Europa en bieden een feestelijke sfeer met traditioneel Tsjechisch eten, warme dranken en diverse kunstnijverheidsproducten. De vele thermen in de stad bieden ook een warm toevluchtsoord, perfect om te ontspannen na een dag verkennen.


5. Reykjavik, IJsland

Reykjavik, de hoofdstad van IJsland, is een unieke winterbestemming. Het is een ideale uitvalsbasis om de natuurwonderen van IJsland te verkennen, zoals de Blue Lagoon, de Golden Circle en de kans om het noorderlicht te zien. De stad zelf heeft een charmante, kleinstedelijke sfeer met kleurrijke huizen en vriendelijke inwoners. De vele geothermische zwembaden in de stad bieden de perfecte manier om te ontspannen op een kille IJslandse dag.


6. Brugge, België

Brugge, vaak het 'Venetië van het Noorden' genoemd, is een middeleeuwse stad die er vooral in de wintermaanden betoverend uitziet. De geplaveide straten, historische gebouwen en grachten creëren een romantische sfeer. Brugge is rustiger in de winter, zodat je op je gemak de chocoladewinkels, musea en het beroemde Belfort van Brugge kunt verkennen. De kerstmarkt op het centrale plein draagt bij aan de feestelijke sfeer en maakt de stad tot een ideale plek voor een ontspannen vakantie.


7. Tromsø, Noorwegen

Tromsø, gelegen boven de poolcirkel, staat bekend om zijn adembenemende winterlandschappen en is een van de beste plekken om het noorderlicht te zien. De stad biedt een mix van culturele activiteiten en buiten avonturen. Bezoekers kunnen er hondensleeën, walvissen spotten en sneeuwschoenwandelen.Tromsø is ook de thuisbasis van verschillende musea en een levendig stadsleven met gezellige cafés en restaurants waar lokale Noorse gerechten worden geserveerd.


8. Boedapest, Hongarije

Boedapest, bekend om zijn thermale baden, is een uitstekende bestemming voor een ontspannen wintervakantie. De beroemde baden van de stad, zoals de Széchenyi Thermale Baden en de Gellért Baden, bieden een warm toevluchtsoord bij koud weer. Boedapest is ook rijk aan geschiedenis en cultuur, met prachtige architectuur, musea en het door UNESCO beschermde Buda Kasteel. De kerstmarkten in de stad dragen bij aan de feestelijke sfeer, waardoor het een favoriete winterbestemming is.


9. Sevilla, Spanje

Voor degenen die de voorkeur geven aan milder winterweer is Sevilla in Zuid-Spanje een goede keuze. De stad staat bekend om zijn levendige cultuur, flamencodansen en prachtige architectuur, waaronder het Alcázar Paleis en de kathedraal van Sevilla. In de winter is het minder druk in Sevilla, zodat bezoekers op een rustiger tempo van de bezienswaardigheden kunnen genieten. De levendige tapasbars en cafés in de stad bieden een warme, gastvrije sfeer.


10. De Schotse Hooglanden, Schotland

De Schotse Hooglanden bieden een serene en ruige schoonheid in de wintermaanden. Ze vormen een ideale bestemming voor wie op zoek is naar eenzaamheid en adembenemende natuurlandschappen. Bezoekers kunnen het beroemde Loch Ness verkennen, het pittoreske Isle of Skye en de vele kastelen en distilleerderijen die over de regio verspreid liggen. De Highlands bieden ook gezellige accommodatie, van historische kastelen tot moderne lodges, die de perfecte omgeving bieden voor een ontspannen verblijf.


Conclusie


De diversiteit van Europa in de winter is de grootste aantrekkingskracht, want er zijn talloze bestemmingen die allemaal hun eigen aantrekkingskracht hebben. Of het nu de besneeuwde wildernis van Lapland is, de culturele rijkdom van Wenen, de rustige schoonheid van de Schotse Hooglanden of de warme spa's van Boedapest, elke plek biedt de mogelijkheid om te ontspannen en op zijn eigen manier van het seizoen te genieten.


Winter in Europa betekent niet alleen de kou trotseren, maar ook genieten van een ander soort schoonheid en rust die het continent te bieden heeft. Deze bestemmingen zijn niet alleen plaatsen om te bezoeken, maar ook ervaringen om te koesteren, en beloven zowel ontspanning als een schat aan herinneringen. Dus pak je koffers, zoek een uitje en maak je klaar om je onder te dompelen in de rustige en betoverende winterlandschappen van Europa.


En vergeet niet om meer te bewegen in de winter om te voorkomen dat je extra kilo's aankomt. Je moet niet alleen tijdens je wintervakantie bewegen, maar het liefst wekelijks. En zelfs op het werk kun je meer bewegen met een zit-sta bureau uit de E7-serie van FlexiSpot: het E7 in hoogte verstelbare bureau frame, het E7 Pro in hoogte verstelbare bureau frame met C-poot en het E7Q in hoogte verstelbare bureau frame met vier poten. Dit zorgt ook voor een beter humeur en meer productiviteit in de koude en donkere wintermaanden.