Gratis bezorging in NL en BE
Bespaar 10% op alles | Code: BD10
Tot 10 jaar garantie
Home>Alle blogs>Trends>Blog detail>

Waar moet het ideale sta bureau aan voldoen?

02 augustus 2022

Meer en meer mensen beginnen te ontdekken hoe het is om achter een sta bureau te werken. Het biedt de mogelijkheid om op een veel gezondere manier te werken die beter is voor je lichaam. Een aantal keren per dag kun je een sta bureau hoger zetten om even te staan in plaats van uren achter elkaar alleen maar te zitten. Dat zorgt ervoor dat deze bureaus de laatste jaren erg populair zijn geworden. Kijk hier naar waar een goed sta bureau allemaal aan moet voldoen en waar op gelet dient te worden bij de aanschaf hiervan:

Vraag hoe het zit met installatie

Wanneer je online een sta bureau gaat bestellen om aan te werken, moet je op een aantal zaken erg goed letten. Dat begint al met de installatie of montage, want deze zit er zeker niet altijd bij inbegrepen. Hetzelfde geldt voor de verzending. Daarom kan de prijs stukken hoger uitvallen dan wat er in eerste instantie wordt weergegeven. Controleer daarom goed wat er allemaal is inbegrepen bij het sta bureau wat je aan wilt gaan schaffen. Mocht je de montage zelf willen regelen, dan kan dit zeker ook, maar dit neemt wel aardig wat tijd in beslag.

Kijk of je alle kabels kwijt kunt

Het is goed om op te letten of je alle kabels goed kwijt kunt. Deze moeten bovendien lang genoeg zijn wanneer je het bureau omhoog doet, zodat ze niet los gaan of in de knel raken. Bekabeling op de werkplek zelf is bij veel bedrijven al geregeld, omdat deze verplicht zijn alle kabels goed weg te werken, om zo een veilige werkplek te bieden. Als je echter thuis ook van een sta bureau gebruik wilt gaan maken, moet je dit daar ook zo goed mogelijk kunnen regelen. Als het allemaal niet past kun je altijd nog wat verlengkabels erbij bestellen, zodat er altijd genoeg ruimte is om alles kwijt te kunnen en weg te werken.

Modellen voor meerdere gebruikers

Als je werkgever sta bureaus gaat regelen voor op kantoor, kan het zijn dat er meerdere mensen gebruik van gaan maken. We hebben tegenwoordig steeds vaker een flex werkplek, omdat lang niet iedereen elke dag meer op kantoor aanwezig is. Daardoor worden de voorzieningen zoals een sta bureau door meerdere mensen tegelijk gebruikt. Gelukkig zijn er modellen met functies die bepaalde gebruikers kunnen onthouden. Daardoor hoef je dus maar een keer de ideale hoogte voor jezelf in te stellen. Wanneer je een paar dagen later weer terugkomt staat deze er nog steeds in, en heb je het bureau zo weer op de perfecte hoogte staan om mee te werken.

Blokkeerinrichting functie

Naast de functies voor meerdere gebruikers, is er nog een functie waar een goed sta bureau over moet beschikken. Dit wordt ook wel de blokkeerinrichting functie genoemd. Deze zorgt ervoor dat, zodra er op een of andere manier weerstand wordt geboden, het bureau direct stopt met bewegen. Mocht het dus tegen iemand aankomen, of zijn er kabels die te kort zijn en weerstand bieden, dan zal deze functie dat je direct vertellen, voordat er iets kapot gaan of iemand gewond kan raken. Dat maakt een blokkeerinrichting erg belangrijk voor de veiligheid als je werkt met een sta bureau.

Ga op zoek naar advies

Een sta bureau is niet iets wat je iedere dag of regelmatig koopt. Sterker nog, veel mensen zullen dit maar een of twee keer in hun leven doen. Wees daarom niet bang om goed advies te vragen en onderzoek te doen. Er zijn genoeg plaatsen met mensen die veel verstand hebben van dit soort producten. Zij kunnen je daarom goed adviseren en precies vertellen wat het beste is voor iedere unieke situatie.

Besteed extra aandacht aan de afmetingen

Er zijn een aantal dingen die per sta bureau stevig kunnen verschillen. Denk daarbij aan verschillen in de dikte en de maat van het blad. Maar ook het materiaal kan anders zijn per model, en de kwaliteit ervan kan daardoor erg variëren. Grotere sta bureaus kosten over het algemeen natuurlijk ook een stuk meer, maar wanneer je veel spullen hebt is dit natuurlijk wel een betere optie. Kijk daarom goed naar wat je precies nodig hebt voordat je een definitieve beslissing maakt over welk model je zult gaan nemen.

Kies voor een goed bereik

Als je gaat voor een iets goedkoper model, kan het zijn dat het bureau niet hoog genoeg komt. Deze hoort namelijk volgens de wetgeving een maximale hoogte te kunnen bieden van 1 meter en 28 centimeter. Vaak worden er relatief goedkope sta bureaus online aangeboden, maar voldoen deze helaas niet aan al deze eisen. Zeker wanneer je zelf iets langer bent is het goed om hier extra aandacht aan te geven. De kans is dan namelijk vrij groot dat je het volledige bereik nodig zult gaan hebben.