Gratis bezorging in NL en BE
Schrijf je in en krijg 8% korting
Tot 10 jaar garantie
Home>Alle blogs>Trends>Blog detail>

Vergelijking: FlexiSpot ED5 vs OfficeCity, welke is beter?

10 mei 2023

Ergonomische bureaus worden steeds populairder. Langdurig zitten op het werk wordt in verband gebracht met verschillende gezondheidsproblemen, waaronder rugpijn, obesitas en hart- en vaatziekten. Het gebruik van een elektrisch zit-sta-bureau is een manier om deze gezondheidsproblemen aan te pakken. Deze bureaus maken het eenvoudig om de hoogte van de werkplek te veranderen om staande of zittende posities te ondersteunen, het stimuleren van een gezondere werkroutine.

 

Om u te helpen het beste model voor te kiezen, bekijken we twee populaire versies op de markt, de FlexiSpot ED5 en het OfficeCity elektrische zit-sta-bureau, en vergelijken we hun kenmerken, specificaties en andere belangrijke eigenschappen waar je als consument op zou moeten letten. Op deze manier krijg je niet alleen een goede vergelijking tussen de twee verschillende producten, maar ook nog eens een beter beeld over zit-sta-bureaus in het algemeen. 


FlexiSpot ED5

De FlexiSpot ED5 is een populair elektrisch zit-sta-bureau dat een betaalbare optie biedt voor mensen die hun werkroutine willen verbeteren. Het bureau kan worden geleverd met een 120 x 60 cm bureaublad dat voldoende werkruimte biedt voor uw computer, papieren en andere zaken. Tevens heb je ook de optie om te kiezen uit andere maten (van 120*60cm tot 180*80cm), evenals de vorm (afgeronde rechthoeken en gebogen vormen). Het bureaublad is gemaakt van hoogwaardig materiaal dat bestand is tegen krassen en vlekken, waardoor het er na verloop van tijd gemakkelijk uit blijft zien.

 

De ED5 is voorzien van 2 elektrische motoren waarmee u de in hoogte verstelbare functie van het bureau eenvoudig kunt gebruiken, om te gaan  zitten- of staan. Het bureau kan worden ingesteld van 62 - 127 cm, waardoor een breed scala aan hoogte opties voor gebruikers van verschillende lengte wordt geboden. De motor werkt stil, waardoor een rustige werkomgeving wordt gegarandeerd. Het bureau heeft een gewicht van 28.3 kg, wat geschikt is voor de meeste standaard kantoorapparatuur.

 

De ED5 wordt geleverd met 4 voorgeprogrammeerde programma’s, zodat u de bureauhoogte handmatig, of via deze opties, kunt aanpassen wanneer u wisselt tussen zitten en staan. Het bureau is ook voorzien van een doorvoeropening en kabelgoot voor efficiënt kabelbeheer, zodat uw werkplek netjes en georganiseerd blijft. De ED5 heeft een maximaal laadvermogen van 100 kg.

 

Alles op een rijtje:

 • Laadvermogen 100 kg
 • Snelheid 35mm/s
 • Hoogte-instelling 62-127 cm
 • Gewichten 28,3kg
 • Frame breedte 110-170 cm
 • Garantie 5 jaar

 

 

Voordelen:

 

 • Betaalbare optie voor een elektrisch zit-sta bureau
 • Breed scala aan hoogte-opties
 • Stille werking van de motor
 • Anti collision functie: ja
 • Voorzieningen voor kabelbeheer inbegrepen
 • Veel bureaublad opties die samen met de ED5 voor een mooi bureau zorgen

OfficeCity Zit-Sta-Bureau

 

Het OfficeCity elektrische zit-sta-bureau is een hoogwaardige optie met een groter bureaublad en een hoger gewicht dan de FlexiSpot ED5. Je hebt de optie om te kiezen uit diverse formaten aan bureaubladen, die voldoende werkruimte bieden voor meerdere monitoren, documenten en andere zaken. Het bureaublad is gemaakt van materiaal dat duurzaam is en bestand tegen krassen en vlekken.

 

Het bureau is voorzien van een elektrische motor waarmee u de bureauhoogte eenvoudig kunt aanpassen aan de zit- of sta houding van uw voorkeur. Het bureau kan worden ingesteld van 65 - 130 cm, waardoor een breed scala aan hoogte-opties voor gebruikers van verschillende lengte is. De motor heeft vier vooraf ingestelde geheugeninstellingen, zodat u gemakkelijk met één druk op de knop kunt wisselen tussen de hoogte-instellingen van uw voorkeur. Het bureau heeft een maximaal laadgewicht van 100 kg, wat geschikt is voor zwaardere kantoorapparatuur zoals meerdere monitoren of een sta-tafel converter. Het bureau heeft ook een doorvoeropening en kabelgoot voor efficiënt kabelbeheer, waardoor uw werkruimte netjes en georganiseerd blijft.

 

Alles op een rijtje:

 • Afmeting bureau: 140 x 80 cm
 • Max. Gewicht Capaciteit: 100 kg
 • Hoogtebereik: 65 - 130 cm
 • Geluidsniveau van de motor: Niet gespecificeerd
 • Snelheid: 3 cm per seconde
 • Anti collision functie: ja
 • Garantie: 5 jaar garantie fabrieksgarantie

 

Voordelen:

 

 • Groot bureau formaat mogelijk
 • Hoge gewicht capaciteit
 • Anti collision functie: ja

 

 

Nadelen:

 

 • Hogere prijs vergeleken met de FlexiSpot ED5
 • Minder bureaublad mogelijkheden aangeboden, waardoor je misschien niet de ideale kleur/stijl zult vinden.

De twee producten vergeleken met elkaar

 

Bij het vergelijken van de twee producten zijn er een paar belangrijke factoren waarmee rekening moet worden gehouden. Ten eerste kan de grootte van het bureaublad voor sommige gebruikers een doorslaggevende factor zijn. De FlexiSpot ED5 is een uitstekende optie voor mensen met beperkte ruimte, terwijl het OfficeCity bureau meer werkruimte biedt voor degenen die dat nodig hebben. Bovendien is de gewicht capaciteit van elk bureau verschillend, waarbij het OfficeCity bureau meer gewicht kan dragen. De FlexiSpot ED5 is echter nog steeds geschikt voor de meeste mensen.

 

Uiteindelijk is het aan u om te beslissen welk elektrisch zit-sta-bureau het beste bij uw behoeften past. Zowel de FlexiSpot ED5 als het OfficeCity bureau hebben een aantal voor- en nadelen en het is belangrijk om de voor- en nadelen van elk bureau tegen elkaar af te wegen voordat u een beslissing neemt.

Conclusie

Kortom, elektrische zit-sta bureaus zijn een waardevolle investering voor iedereen die een gezondere werkroutine wil bevorderen. Het OfficeCity elektrische zit-sta-bureau biedt een scala aan voor- en nadelen. Bij de ED5 zien we geen nadelen terug, maar wel veel voordelen waaronder de optie op meer persoonlijkheid in de vorm van diverse bureaubladen. Uiteindelijk hangt de keuze af van uw individuele behoeften en voorkeuren. De FlexiSpot ED5 is een betaalbare en veelzijdige optie, met een stille motor en een geschikt gewicht. Aan de andere kant biedt het OfficeCity elektrische zit-sta-bureau meer werkruimte en dezelfde gewicht capaciteit, maar tegen een hogere prijs. Wij hopen dat deze vergelijking nuttig is geweest bij het maken van een weloverwogen beslissing over welk elektrisch zit-sta-bureau het beste bij u past.