Gratis bezorging in NL en BE
Schrijf je in en krijg 8% korting
Tot 10 jaar garantie
Home>Alle blogs>Trends>Blog detail>

Een gedetailleerde introductie over zit-sta bureau EW8

20 april 2023

In de huidige snelle werkomgeving zijn een gezonde levensstijl en toenemende efficiëntie voor sommige mensen belangrijke aandachtspunten geworden. De EW8 Staande Werkplek is een geavanceerde, flexibele werkplek die gebruikers in staat stelt gemakkelijk te wisselen tussen zittende en staande posities, wat verschillende medische voordelen biedt en de werkuitvoering verbetert.

Het idee achter een staande werkplek

Het EW8 zit-sta-bureau schetst een glad en gemoderniseerd idee, met een sterk stalen frame en een topklasse bureaublad dat tot 50 kilo aan gewicht kan dragen. Waardoor een stabiele en stevige werkplek garant staat. Het werkgebied is ontworpen met het oog op ergonomie, met een elektrisch aangedreven hefsysteem dat rekening houdt met soepele en rustige niveau veranderingen met een druk op de knop De hoogte kan door het intelligente ontwerp snel en gemakkelijk worden veranderd, zodat gebruikers er gemakkelijk gebruik van kunnen maken en er een ideale ergonomische opstelling ontstaat. Tevens heeft het een anti-botsing systeem, waardoor je bureau niet zomaar tegen andere objecten botst.  


Het elektrische bedieningspaneel van de EW8

Een van de hoogtepunten van het ergonomische bureau, de EW8 is het hoge elektrische bedieningspaneel, waarmee gebruikers moeiteloos het niveau kunnen veranderen, aangepaste niveau-instellingen kunnen instellen, zo verander je binnen no-time tussen 72-121 cm. Het display systeem is elektrisch aangedreven en heeft zelfs een USB-oplaadsysteem met drie verschillende poorten 2 x USB Type-A, 1 x Type-C). Deze zijn geïntegreerd in het bureaublad om niet alleen voor gebruikers gemak te zorgen, maar ook om extra toe te voegen aan de ‘moderne look’ die de EW8 interessant maakt voor elke werkplek.

 

Het bedieningspaneel beschikt over vier standaardinstellingen die slim geprogrammeerd zijn, door de knop drie seconden in te houden slaat deze de huidige hoogte op. Hierdoor kan je gemakkelijk jouw persoonlijke favorieten hoogtes opslaan, zodat je razendsnel kunt switchen tussen staand werken en zitten, of vice versa.

Medische voordelen van ergonomische bureaus

De medische voordelen van het gebruik van de EW8 staande werkplek zijn divers. Langdurig zitten is in verband gebracht met een reeks medische problemen, waaronder: rugklachten, een niet goede houding en een verhoogd risico op aanhoudende ziekten. Door de EW8 in de werkroutine te integreren, kunnen klanten de negatieve gevolgen van langdurig zitten elimineren, door in de loop van de dag effectief over te schakelen op de staande optie, waardoor een betere houding, een goede bloedstroom en een beter algemeen welzijn worden bevorderd.

 

Naast het bevorderen van het werkelijke welzijn, verbetert de EW8 Staande werkplek ook de werkuitvoering. Langdurig zitten kan leiden tot verminderde energieniveaus en een verminderd mentaal vermogen, wat de efficiëntie en focus kan beïnvloeden. Door staand werken te integreren in het werkschema, kunnen gebruikers potentieel genieten van een verhoogd energieniveau, een verder ontwikkeld centrum en een verbeterde mentale helderheid, wat leidt tot een hogere werkefficiëntie en verbeelding. De mogelijkheid om het niveau van de werkplek effectief te veranderen, stelt cliënten ook in staat hun meest aangename en nuttige werkhouding te vinden, of die nu zittend, staand of een combinatie van beide is.

Oog voor design…

FlexiSpot heeft zich bij het ontwerp van de EW8 ook gericht op duurzaamheid en esthetische aspecten. De werkplek is gemaakt van hoogwaardige, milieuvriendelijke materialen die volledig solide zijn, waardoor het natuurlijke effect van afval van meubilair wordt verminderd. Het stalen frame is gemaakt van stalen buizen die goed omgaan met krassen en stabiliteit, aangezien deze zijn voorzien van een speciale poedercoating, waardoor de levensduur van de werkplek garant staat. Het werkblad is gemaakt van hoogwaardig MDF hout en bamboe. Tevens is het ook verkrijgbaar in andere kleuropties zoals wit en zwart, waardoor de EW8 geschikt is voor elke type kamer, of dat nou een werkplek, slaapkamer of andere kamer mocht zijn.

 

Om je ‘look’ helemaal compleet te maken zou je ook een kijkje kunnen nemen naar de diverse ergonomische bureaustoelen van FlexiSpot. Die, naast mooi voor het oog, ook goed voor het lichaam zijn. Het moderne ontwerp van de EW8 met het geïntegreerde bedieningspaneel is ook gebouwd voor extra functionaliteit. Door het grote werkoppervlak kan je gemakkelijk je benodigdheden kwijt. Er is ook een lade toegevoegd aan de EW8 om voor opslag te zorgen, hier kan je gemakkelijk je schrijfgerei, apparaten en schriften kwijt.

Conclusie

In dit artikel hebben we een gedetailleerde blik op het design van de EW8, wat voor medische voordelen ergonomische bureaus kunnen bieden en hoe gemakkelijk de in hoogte verstelbare mechanismen nou wel of niet werken. Tevens hebben we ook gekeken naar het bedieningspaneel en wat voor verschillende handige opties deze te bieden heeft. De EW8 is een interessante keuze voor iedereen die nu en in de toekomst gebruik wil maken van een werkplek die geschikt is voor staand en zittend werken. Tevens is de EW8 ook nog eens voorzien van een strak, modern design waardoor het een perfecte toevoeging is voor iedereen die op zoek is naar een nieuw, mooi ontworpen (ergonomisch) bureau.