Gratis bezorging in NL en BE
10% sitewide kortingscode: KONING
Tot 10 jaar garantie
Home>Alle blogs>Trends>Blog detail>

Hoe u uw gamingcomputer geweldig kunt instellen

08 december 2022

Voor zowel game-enthousiastelingen als professionele streamers is hun gaming-setup hun paradijs. Voorheen gaven gamers er niet veel om hoe hun opstelling eruitzag en hadden ze donkere, rommelige kamers. Sindsdien hebben millennials een gevoel voor esthetiek ontwikkeld en zorgen ze ervoor dat hun slecht verlichte computerspelzone er cool en verfijnd uitziet. Hier zijn enkele manieren en tips om u te helpen uw gaming-setup om te toveren in een ergonomisch centrum.

1.  Coole en ergonomische gaming-desk

Als je een gamer bent die bijna al zijn dagen en nachten in zijn gamezone doorbrengt, is het van cruciaal belang om een comfortabel en ergonomisch gamingbureau te hebben. Het is jouw keuze of je een sta-bureau wilt hebben of niet, maar we raden je aan er een aan te schaffen. Een paar keer per uur staan verhoogt je energieniveau, dat na te lang zitten uitgeput raakt. Bovendien zijn er bepaalde videogames waar je niet ten volle van kunt genieten zonder te gaan staan en al die gekke acties uit te voeren.

U wilt een bureau met de perfecte hoogte en verstelbare instellingen. Het moet comfortabel zijn en u helpen uw ooghoogte en lichaamshouding met het scherm te behouden. Er zijn tal van coole en geavanceerde computerbureaus beschikbaar. Zorg voor een monitorstandaard die praktisch in gebruik is en ook nog eens mooi staat op je bureau.

2.  Kabelbeheer is noodzakelijk

Als er meerdere monitoren in een gaming-opstelling staan, is er ongetwijfeld veel bekabeling. Ondanks hun noodzaak kunnen kabels je kamer er rommelig uit laten zien, en een beetje ontmoedigend als ze ongeorganiseerd blijven. Je gaming-setup zou er vreselijk uitzien als het kabelbeheer niet goed genoeg is. Er zijn talloze geweldige producten voor kabelbeheer.

 U kunt een pakket goedkope kabelkanalen of IKEA kabelbeheerproducten kopen om alle draden onder het bureau te verbergen. De meeste van deze producten worden geleverd met haken die de kabels vastklemmen en op hun plaats houden. Er zijn kabelhulzen met ritsen of klittenband die al je kabels netjes bundelt zonder in de knoop te raken.

3.  Verlicht je gamezone

Verlichting is een cruciaal element dat uw gamingzone kan laten opvallen. Afhankelijk van uw stijl en budget, zijn er tal van verlichtingsideeën waaruit u kunt kiezen. Installeer een enkelkleurige LED-strip achter je bureau om je speelkamer een mooie gloed te geven. Je hebt er een in blauw, groen en oranje. Of, als je meer kleuren wilt toevoegen, installeer dan een meerkleurige ledstrip om je kamer een neon-, regenboogachtig effect te geven.

Er zijn andere creatieve manieren om je gaming-setup te verlichten. Het gebruik van Eddison's lamp is een uniek idee en veel gamers hebben ze gebruikt om hun kamers voor de lol te verlichten. Wil je voor een simpele aanpak gaan, dan zullen witte lampen prachtig staan in je gaming. Witte lampen passen gemakkelijk in elke opstelling en kunnen een vleugje elegantie toevoegen zonder de algehele look te verstoren.

Als je budget wat aan de hoge kant is en je niet bang bent om uit je dak te gaan met de verlichting, zijn er tal van slimme lampen waar je mee kunt spelen. Als je niet de voorkeur geeft aan lichtstrips of lampen, zorg er dan voor dat lichtbalkspleten aan de zijkanten van je monitor schijnen en de kamer verlichten. Ga voor fantasie met gekleurde waaiers en verlichtingspanelen die van kleur veranderen met muziek die het ritme en de maat volgt.

4.  Geef je gamingzone accessoires

Om een geweldige opstelling in de gamezone te hebben, moet je hem voorzien van accessoires om hem cooler en praktischer voor je te maken. Begin met een mooi toetsenbord en muismat. Je kunt voor beide aparte pads hebben of een grote die beide bewaart. Wanneer u in het donker moet werken of videogames moet spelen, is het noodzakelijk om oplichtende toetsenbordtoetsen te hebben. Of je kunt toetsenborden hebben met ingebouwde LED-lampjes die tegenwoordig erg populair worden.

Zorg voor een koptelefoonstandaard zodat je bureau er niet rommelig uitziet met enorme koptelefoons die overal liggen. Ze zijn superhandig en laten je bureau er cool uitzien. Je kunt ook een draadloze smartphone-oplader op je bureau hebben staan, zodat je telefoon niet zonder stroom komt te zitten.

Zorg voor een USB-hub onder het bureau, vooral als de monitor niet binnen handbereik is. Je kunt je telefoon ook opladen met een USB-hub als je geen draadloze oplader hebt.

Je gamebureau hoeft er niet saai uit te zien. Er is niets mis met een beetje plezier hebben met je speeltafel. Toon je liefde voor games en films en voeg een beeldje van je favoriete anime-personage, superheld of slechterik toe aan je bureau. Als je bijvoorbeeld een Star Wars-fan bent, is het een goed idee om een pop-upfiguur van Darth Vader bij je monitor te houden.

Het klinkt misschien een beetje misplaatst, maar je kunt je gamezone ook aanvullen met kleine planten. Simpele kleine potplanten kunnen elke kamer opfleuren en zien er niet vreemd uit in een speelkamer. Als je denkt dat je niet verantwoordelijk genoeg bent om een plant in je kamer te hebben, dan zullen nepplanten hetzelfde werk doen.

5.  Houd het schoon en overzichtelijk

Onthoud dat stof en rommel je vijand is. Je moet voor deze twee zorgen als je een spectaculaire speelkamer wilt. Zorg ervoor dat je je bureau georganiseerd houdt. Sommige van de hier genoemde accessoires zorgen ervoor dat uw bureau opgeruimd blijft.

Stof komt overal. Je wilt niet dat je nieuwe bureau, geweldige verlichting en spectaculair gloeiend toetsenbord helemaal stoffig worden en er saai uitzien. Zorg er dus voor dat je je game-instellingen één keer per week wist.

Afsluiten

Voor een verbluffende gamezone heb je een bureau met kabelbeheer en slimme lampen nodig. Als je budget het toelaat, kun je luxe kiezen voor verlichting om een opvallende visual te creëren. Veel plezier met accessoires en houd je speelruimte schoon en opgeruimd.