Gratis bezorging in NL en BE
Bespaar 10% op alles | Code: BD10
Tot 10 jaar garantie

Tafelfiets - Wat moet dat zijn?

30 maart 2023

In het tijdperk van multitasking, met andere woorden het verlangen om duizend dingen tegelijk te doen en het meeste uit de uren van de dag, de werkdagen en vooral onze vrije tijd te halen, staat technologie ons ten dienste maak alles gemakkelijker: met de ontwikkeling van bureaufietsen. Onder onze producten vind je bijvoorbeeld de FC211 en V9U bureaufietsen .

We kijken series terwijl we in de trein naar het werk reizen. We luisteren naar podcasts terwijl we in de sportschool rennen. En sinds we de hometrainer hebben ontdekt, trappen we tijdens het bijwonen van een virtuele vergadering of telewerken.

Fietsen is een geweldige fysieke activiteit. Het is een lichte cardiotraining die uw cardiovasculaire gezondheid verbetert, uw spieren versterkt, uw stressniveau verlaagt en uw stofwisseling stimuleert.

Als je excuus om niet te sporten is dat je geen tijd hebt, is de oplossing om taken te combineren. Met de tafelfiets, die je kunt inruilen voor je gewone stoel, is dit een fluitje van een cent. De FC211 bureaufiets past bij je bureau en laat je calorieën verbranden terwijl je achter je toetsenbord, scherm of favoriete boek zit. Omdat dit model geen bureau heeft, kunt u kiezen tussen de FC211 (met rugleuning) of de V9U (zonder rugleuning).

Een groot voordeel van deze fietsen is dat ze een gewrichtsontziende training mogelijk maken, want als je altijd je voeten op de pedalen houdt, is de beweging goed voor je gewrichten en je rug. Zo zijn hometrainers een van de weinige sporten die bijna geen nadelen hebben.

Vergeet niet dat de fiets een van de cardiomachines is waarmee je meerdere spieren tegelijk kunt trainen. Het verhoogt de kracht en het spieruithoudingsvermogen in de quadriceps, hamstrings, bilspieren en kuiten. Hoe meer spieren je traint, hoe meer calorieën je verbrandt, daarom is fietsen geweldig om af te vallen.

Begin met trainen

Als je goed traint, kun je er het meeste profijt van hebben. Het is belangrijk om te beginnen met een juiste houding door je hoofd boven je schouders te houden en je schouders voor je heupen. Om het onderlichaam te trainen, moet u actief trappen, niet alleen in een constante mechanische beweging, maar op een uitdagende manier.

Het is belangrijk om de snelheid te controleren. Te snel fietsen kan contraproductief zijn en belast je spieren niet echt - het gaat niet om snelheid, het gaat om het vinden van een stabiel, constant tempo waarmee je voor een langere periode kunt trainen zonder jezelf fysiek uit te putten.

Met andere woorden, te veel tempo en helling beschadigen je benen en verminderen de versterkende en calorieverbrandende voordelen. De beweging van de voeten moet op eigen kracht gebeuren en niet via de pedalen.

Er zijn veel redenen om voor een bureaufiets te kiezen. We benadrukken echter dat het angst en slapeloosheid vermindert en de bilspieren, quadriceps, hamstrings en kuiten van het onderlichaam traint. Het helpt mineraalverlies in de gewichtdragende botten te verminderen. Het is een rustige en comfortabele training; in combinatie met een gezond dieet en krachttraining, zal je een aanzienlijke hoeveelheid gewicht verliezen. Regelmatige cardiotraining vermindert ook stress, verbetert de stemming, stimuleert het immuunsysteem en vermindert het risico op het ontwikkelen van aan obesitas gerelateerde ziekten.

Met de tafelfiets kun je ook zittend trainen, wat de balans bevordert en ideaal is voor mensen met gewrichts- of rugklachten. Het is een geweldige training van het onderlichaam die de bilspieren en quads traint.

Uiteindelijk helpen tafelfietsen je echter om een routine vast te stellen die je in de loop van de tijd kunt intensiveren om de resultaten te krijgen die je nastreeft met je trainingsprogramma en dieet.

Beweging ongeacht het weer

Met de bureaufietsen die geschikt zijn voor alle leeftijden, van tieners tot ouderen, proberen we je een gezonde ruimte te bieden waar je je dagelijkse beweging kunt doen vanuit je luie stoel en in alle seizoenen.

De winter of het regenseizoen mogen ons er niet van weerhouden om een trainingsprogramma te voltooien dat ons in vorm houdt en ons vooral weerhoudt van een actieve levensstijl. Een sedentaire levensstijl is zo schadelijk voor onze gezondheid dat het de laatste jaren steeds vaker wordt vergeleken met roken.

We weten echter dat thuis sporten een beetje lastig kan zijn, omdat je het gemakkelijk kunt uitstellen naar een andere dag en je bezig kunt houden met andere klusjes. Het slechte is dat deze houding leidt tot een herhalende cyclus, en als je je realiseert dat je twee of drie weken niet hebt geoefend, besluit je het voor altijd op te geven.

Ik weet zeker dat dit ons allemaal is overkomen, maar met de bureaufiets zijn er geen excuses meer, want we kunnen tv blijven kijken, naar muziek luisteren, een boek lezen of werken terwijl we sporten.

Wij zijn van mening dat men de goede gewoontes of de dagelijkse oefeningsroutine die men de afgelopen maanden heeft opgedaan, niet moet opgeven, noch de wens om te beginnen met sporten tijdens seizoenen zoals de winter of het regenseizoen.

Het is niet nodig om de vooruitgang die we hebben geboekt ongedaan te maken of de drang om te bewegen te verliezen. Wacht niet langer en schaf je bureaufiets aan. Als je het eenmaal hebt, raden we aan om ten minste één training in je wekelijkse routine voor gewichtsverlies in te bouwen, of zelfs meerdere keren per week.