Gratis bezorging in NL en BE
Bespaar 10% op alles | Code: BD10
Tot 10 jaar garantie
Home>Alle blogs>Trends>Blog detail>

Waarom een ​​ergonomische bureaustoel belangrijk is voor je gezondheid

20 april 2023

Zit u in een ongemakkelijke bureaustoel en vraagt u zich af waarom uw rug de hele tijd pijn doet? Dan bent u bij ons aan het juiste adres, want vandaag leg ik u graag uit waarom een ergonomische bureaustoel zo belangrijk is voor uw gezondheid.

Stel je voor dat je lichaam een auto is en je bureaustoel de bestuurderscabine. Urenlang in een ongemakkelijke houding zitten is als het besturen van een oude, ongemakkelijke auto die elke hobbel op de weg voelt. Je lichaam is overbelast en dit kan op de lange termijn leiden tot rugpijn, spanning en houdingsproblemen.

Een ergonomische bureaustoel ( BS10 ) daarentegen is als een nieuwe, state-of-the-art auto met een schokabsorberend veersysteem. Het ondersteunt uw lichaam in een natuurlijke houding en minimaliseert de belasting van uw spieren en gewrichten. Dit betekent dat u de hele dag comfortabel kunt zitten en werken zonder overbelasting of pijn in uw lichaam.

Bevordert de bloedsomloop

Naast het ondersteunen van je houding biedt een ergonomische bureaustoel nog veel meer voordelen. Het kan bijvoorbeeld ook de bloedcirculatie bevorderen door de druk op bepaalde delen van uw lichaam te verminderen. Het kan zelfs hoofdpijn en vermoeidheid verminderen, die vaak worden veroorzaakt door een slechte bloedsomloop.

Aanpasbaarheid

Een ander voordeel van een ergonomische bureaustoel is de individuele aanpasbaarheid. Elk lichaam is anders en daarom moet uw bureaustoel ook worden aangepast aan uw individuele behoeften. Een ergonomische bureaustoel biedt u verschillende verstelmogelijkheden zoals hoogte, helling en armleuningen om een perfecte pasvorm voor uw lichaam te garanderen.

Verbetert de ademhaling

Wist je dat een ergonomische bureaustoel ( BS8Pro ) ook je ademhaling kan verbeteren? Door je bovenlichaam iets naar voren te kantelen wordt je middenrif ontlast en kun je dieper en effectiever ademen. Hierdoor komt er meer zuurstof in je lichaam en worden je hersenfuncties verbeterd. Een verbeterde ademhaling kan ook helpen stress te verminderen en je meer ontspannen en gefocust te maken.

Letselpreventie

Een ergonomische bureaustoel kan ook blessures helpen voorkomen. Urenlang in een oncomfortabele stoel zitten maakt je vatbaarder voor blessures zoals peesontsteking of carpaaltunnelsyndroom. Een ergonomische bureaustoel daarentegen ondersteunt je natuurlijke houding en minimaliseert de belasting van je gewrichten en spieren, waardoor de kans op blessures afneemt.

Hoe stel je je ergonomische bureaustoel goed af?

Als u in het bezit bent van een ergonomische bureaustoel zoals de BS11Pro  , heeft u al een belangrijke stap gezet om uw gezondheid op de werkplek te verbeteren. Maar heeft u er wel eens over nagedacht of u uw bureaustoel wel goed heeft afgesteld? Een verkeerde instelling kan ertoe leiden dat de stoel zijn functies niet optimaal vervult en u toch last heeft van rugpijn, spanning of andere klachten. In deze blogpost laat ik je zien hoe je jouw ergonomische bureaustoel goed afstelt voor maximale gezondheidsvoordelen.

De zithoogte

De zithoogte van uw bureaustoel is een van de belangrijkste aanpassingen omdat het uw houding beïnvloedt. Te hoog of te laag zitten kan leiden tot spanning en rugpijn. Om de juiste zithoogte te vinden, moet je ervoor zorgen dat je voeten plat op de grond staan en je knieën in een rechte hoek gebogen zijn. Je dijen moeten evenwijdig aan de vloer zijn en je rug moet tegen de armleuning zijn.

De zitdiepte

De zitdiepte heeft invloed op de ondersteuning van uw dijen en rug. Bij een te korte zitdiepte kunt u niet goed ondersteunen en kunnen er drukpunten of pijn in de billen ontstaan. Als de zitdiepte te lang is, kan dit leiden tot een slechte houding doordat uw rug niet meer volledig wordt ondersteund door de rugleuning. Zorg ervoor dat je in de stoel zit en dat je voeten plat op de grond staan. Leun dan achterover en zorg ervoor dat er een handbreedte ruimte is tussen de achterkant van je knieën en de voorkant van de stoel.

De rugleuning

De rugleuning moet uw rug optimaal ondersteunen. Zorg ervoor dat de rugleuning in hoogte en helling verstelbaar is. Een goede instelling is wanneer de rugleuning de natuurlijke welving van uw wervelkolom ondersteunt. De hoek van de rugleuning moet worden aangepast om uw rug rechtop te houden en toch enige bewegingsvrijheid te behouden.

De armleuningen

De armleuningen zijn ontworpen om je armen en schouders te ontlasten. Zorg ervoor dat de armleuningen op de juiste hoogte staan om je schouders te ontspannen. De armen moeten bij de elleboog rusten in een hoek van 90 graden voor optimale ontlasting.

De hoofdsteun

De hoofdsteun is ontworpen om uw cervicale wervelkolom te ontlasten. Zorg ervoor dat de hoofdsteun op de juiste hoogte is afgesteld om de nek te ontlasten. Als u veel achter de computer zit, is het belangrijk dat de hoofdsteun niet te hoog of te laag staat, dit kan spanning in het nekgebied veroorzaken.

Conclusie

Nu u weet hoe u uw bureaustoel correct afstelt, dient u deze instellingen regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen. Als je meerdere uren per dag aan een bureau zit, is het vooral belangrijk om op je houding te letten en regelmatig pauzes te nemen om te bewegen en uit te rekken. Een goede zithouding op een ergonomische bureaustoel kan rugpijn, spanning en andere kwalen helpen voorkomen en uw gezondheid op het werk verbeteren.

Een ergonomische bureaustoel kan uw gezondheid op de werkplek helpen verbeteren. Om het volledige effect te krijgen, is het echter belangrijk om de stoel correct af te stellen.

De zithoogte, zitdiepte, rugleuning, armleuningen en hoofdsteun moeten allemaal worden aangepast om uw lichaam optimaal te ondersteunen en uw houding te verbeteren. Vergeet niet regelmatig te pauzeren en te sporten om spanning en rugpijn te voorkomen. Met deze tips zou je in staat moeten zijn om het meeste uit je ergonomische bureaustoel te halen en je gezondheid op de werkplek te verbeteren.