Gratis bezorging in NL en BE
Schrijf je in en krijg 8% korting
Tot 10 jaar garantie
Home>Alle blogs>Trends>Blog detail>

Van ergonomische stoelen is aangetoond dat ze deze voordelen hebben

15 maart 2023

Met de aanschaf van meubilair verhoogt u de productiviteit van uw medewerkers, want het creëren van een creatieve werkplek met intelligente en ergonomische werkmiddelen kan het dagelijkse werk van uw team bevorderen en zelfs bijdragen aan hun gezondheid.

Zitten is een houding die extra druk uitoefent op de structuur van de wervelkolom. Om rugklachten te voorkomen, is het belangrijk om een ergonomische stoel te hebben die uw onderrug ondersteunt en u helpt een goede houding aan te nemen. Tegenwoordig brengen veel mensen de hele dag zittend door, op kantoor of bij het bedienen van een machine.

Hoewel zitten minder fysieke inspanning vergt dan lopen of staan, belast het de onderrug behoorlijk. De gecombineerde effecten van een sedentaire levensstijl en werk dat een sedentair leven vereist, kan tot verschillende gezondheidsproblemen leiden.

Voor mensen die zittend werken, is het kiezen van de juiste stoel erg belangrijk om toekomstige verwondingen te voorkomen. Een goed ontworpen stoel, zoals de BS13 , stelt de gebruiker in staat om in een evenwichtige houding te zitten. Het kopen van een ergonomische stoel is een goed begin, maar het moet gepaard gaan met een juiste houding om de voordelen ervan te maximaliseren.

Het kiezen van de juiste stoel is een fundamentele stap in het voorkomen van gezondheidsproblemen bij mensen die voortdurend zittend werken. Daarom worden ergonomische stoelen aanbevolen. Er zijn een paar basisconcepten waarmee u rekening moet houden:

1. Niet iedereen past dezelfde stoel

Bij het kiezen van een stoel moet rekening worden gehouden met de lichaamsafmetingen van de gebruiker, zodat deze niet het ene lichaamsdeel belast en het andere ontlast. Over het algemeen is de optimale zithoogte een kwart van de hoogte van het lichaam (de romp-tot-beenverhouding kan sterk variëren).

Eén stoel is niet geschikt voor alle functies, dwz een industriële werknemer heeft een andere stoel nodig dan een tandarts of wie dan ook. Gezond en flexibel zitten stelt werknemers in staat hun werk te doen zonder overmatige vermoeidheid, wat zich vertaalt in minder verloren dagen door blessures en betere prestaties.

Ergonomische bureaustoelen zijn belangrijk om de hele werkdag een juiste houding aan te houden. Of je nu thuis zit of op kantoor, het is het beste als je een comfortabele, ergonomische stoel hebt. Zo verklein je de kans op klachten die te maken hebben met een slechte houding.

2. De juiste stoel geeft rust

Een ergonomische stoel, zoals de BS11 , is ontworpen om de gebruiker comfortabel te laten rusten tijdens het uitvoeren van zijn taken. Het ontwerp van de rugleuning, zitting en armleuningen bevordert een goede houding in de schouders, nek en rug.

Stoelen met een ergonomisch ontwerp zorgen ervoor dat de gebruiker zijn rug en schouders recht kan houden. Met name de rugleuning is S-vormig om de natuurlijke vorm van onze wervelkolom te simuleren. Dit verkleint de kans dat de gebruiker bukt of een andere ongezonde houding aanneemt.

Omdat geen twee mensen hetzelfde zijn, hebben ergonomische stoelen verstelbare onderdelen die zich aanpassen aan elke gebruiker. Zo kan de zithoogte worden aangepast zodat de knieën een hoek van 90° vormen met de vloer. Dit is de juiste houding om uw rug het nodige comfort te geven.

Evenzo hebben veel ergonomische stoelen horizontaal en verticaal verstelbare armleuningen. Dit is vooral belangrijk als u aan een bureau werkt om uw schouders en nek rechtop te houden. Ellebogen moeten een hoek van 90 graden vormen en op gelijke hoogte zijn met het bureau.

3. Ergonomische stoelen hebben ook verstelbare rugleuningen met een hellingshoek tot 180 graden.

Deze functie wordt enorm gewaardeerd tijdens rustperiodes als het gaat om het strekken van de rugspieren en het rusten. Het helpt ook om de stoel minder stijf en comfortabeler te maken voor de gebruiker.

Natuurlijk moet een ergonomische stoel een comfortabele en zachte zitting hebben met afgeronde randen om de huid van de gebruiker niet te irriteren. Veel bureaustoelen zijn opgevuld met synthetisch schuim van verschillende dichtheden om meer comfort te bieden tijdens lange werkuren.

Om de rugleuning en zitting echt comfortabel te maken, moeten ze bekleed zijn met een ademende stof of een ontwerp hebben dat de lucht vrij laat stromen. Dit vermindert het gevoel van warmte en overmatig zweten, wat een bron van ongemak kan zijn in slecht geventileerde omgevingen.

Wanneer een stoel al deze eigenschappen heeft, is het een waardevol element bij het beschermen van uw gezondheid.

Hieronder vindt u een lijst met de voordelen van een consequent en correct gebruik van een ergonomische stoel.

● Bureaustoelen worden vervaardigd volgens specifieke ergonomische normen die bijdragen aan een goede houding en het welzijn van de gebruiker waarborgen.

● Vermindert aanzienlijk pijn en spanning in het lichaam, met name in de onderrug, het bekken en de billen.

● Een ergonomische stoel, zoals de BS7 , nodigt het lichaam uit om een juiste houding aan te nemen zodat rug, nek en schouders langer in hun natuurlijke houding blijven.

● Het gebruik van een ergonomische stoel verbetert de bloedcirculatie en stelt ons in staat beter te ademen, wat spierpijn en -ongemak vermindert en de focus en productiviteit verbetert.

Kortom, vaak wordt aangenomen dat zitten in een bureaustoel synoniem is met rust, maar deze bewering is verre van waar. Ergonomische stoelen hebben speciale mechanismen en ontwerpen die voldoen aan strikte ergonomische normen. Hierdoor bieden deze stoelen een zekere garantie op comfort, waardoor we een correcte houding kunnen aannemen waarin we ons comfortabel voelen.

Veel van deze werkstoelen zijn gemaakt van hoogwaardige, zachte en gladde materialen die voorkomen dat er onnodige druk wordt uitgeoefend op gevoelige plekken zoals de onderrug. Hierdoor kunnen we een juiste houding aannemen en onnodige rugpijn vermijden, aangezien de stoelen geschikt zijn voor mensen met ruggengraatproblemen.

Ergonomisch meubilair op onze werkplekken is belangrijk voor ons welzijn en optimale prestaties. Een stoel met ergonomische mechanismen stelt de gebruiker in staat om de afmetingen van het meubilair aan te passen aan zijn individuele behoeften om goed te zitten en comfortabel te werken. Een goede houding tijdens het werk heeft een positief effect op de gezondheid van de gebruiker, wat tot uiting komt in de juiste uitvoering van functies en de productiviteit van elke medewerker.