Gratis bezorging in NL en BE
Schrijf je in en krijg 8% korting
Tot 10 jaar garantie
Home>Alle blogs>Trends>Blog detail>

Stoelen in alle soorten en stijlen

04 juli 2022

Er zijn honderden soorten stoelen te bedenken. Met een rugleuning of zonder, draaibaar, hoog, laag, ... Het maakt niet uit wat ze allemaal te bieden hebben, je wilt er één die in jouw interieur past of ... nog beter ... die een meerwaarde betekent voor de ruimte waar hij komt te staan. Laat ons je helpen met enkele stijlen die er echt toe doen, gesorteerd op populariteit. Of je nu een stoel zoekt voor je woonkamer, slaapkamer, eetkamer of buitenruimte, deze lijst zal je helpen om precies te vinden wat je nodig hebt.

 

1. Leesstoel
 

Een leesstoel is niet meer weg te denken uit een modern huis. Je vindt meestal een exemplaar in de woonkamer of een grotere slaapkamer. Het is één van de belangrijkste elementen om een gezellige leeshoek te creëren. En aangezien steeds meer mensen hun toevlucht nemen tot het goede oude boek om de tijd te doden, zijn leesstoelen precies wat ze nodig hebben om hun vrije tijd te spenderen.

 

2. Relaxfauteuil

 

Dit is meer dan alleen een stoel; het is het toppunt van comfort. De meesten van ons kunnen zich niet voorstellen te ontspannen met een goed boek of naar hun favoriete tv-programma te kijken zonder de benen te strekken zo'n heerlijk comfortabele zetel. De fauteuil is vandaag nog even populair als in de jaren 90.

 

3. Massagestoel

 

De meeste massagestoelen zijn relaxfauteuils, dus zijn ze daar goed mee te vergelijken. Ze hebben echter een extra functie om te masseren. Die massage wordt bewerkstelligd door trillingen, luchtkussens en verwarming. De modellen van de hoogste kwaliteit zijn uitgerust met zero-gravity functies waarbij je de sensatie van gewichtloosheid kunt voelen. Het is je eigen ontspanningshoekje zonder de rekening van een kuuroord of een masseur te moeten betalen.

 

4. Zitzak

 

Een andere populaire "stoel" die veel comfort biedt. Hij is zeer populair vanwege het pluchen gevoel, de comfortabele uitstraling en veelzijdigheid. Je kunt er met gemak één of meer in elke kamer zetten, zolang je maar genoeg ruimte hebt.

 

5. Zitkussen

 

Net zoals bij de zitzak kun je erover discussiëren of dit nu een stoel is of niet. Vast staat dat hij in sommige kamers een plaatsje vindt waar voor een normale stoel geen ruimte is. Sinds minimalistisch design in opkomst kwam (vooral in Japan), wordt het vloerkussen steeds populairder.

 

6. Opvouwbare ligstoel

 

Dit model is ontworpen om zowel binnen als buiten als zitplaats te dienen. Je kunt hem gebruiken op een tuin, terras, veranda of bij het zwembad. Ook voor een serre is het een mooie aanwinst. Je kunt hem zelfs meenemen naar het strand.



7. Adirondack-stoel

 

Sinds velen van ons hun woonruimte naar buiten hebben verplaatst (als het weer het toelaat), is de Adirondack-stoel opnieuw een hoofdbestanddeel van het buiten loungen geworden. Het is moeilijk te geloven dat deze stoel meer dan 100 jaar geleden ontworpen werd.



8. Schommelstoel voor buiten

 

Over buiten loungen gesproken ...  in een grote schommelstoel kun je heerlijk ontspannen. Pak je favoriete drankje en ontspan op de veranda of tuin terwijl je schommelt. Het is echt leuk en deze stoelen worden steeds populairder.



9. Schommelstoel voor binnen

 

Wat buiten kan, kan natuurlijk ook gewoon binnen. Maar de nieuwste modellen van de normale schommelstoel tillen comfort letterlijk naar een hoger niveau. Het is een mini hangmat die je zelfs op een kleine veranda kunt opstellen. Een andere geweldige manier om een zithoek buiten te creëren en buitengewoon populair.

 

10. Kinderstoel

 

Heb je een kind, dan is een kinderstoel onontbeerlijk. Gewoonlijk wordt deze geleverd in een set met een tafeltje erbij. Dat is toch praktischer dan de grote tafel.



11. Barkruk

 

Een barkruk of aanrechtkruk is praktisch aan het aanrecht in de keuken. Als je een kookeiland hebt en daaraan eet, kun je zo een barkruk ook goed gebruiken. Om te werken, is een wiebelkrukje (BH3) dan weer het beste geschikt.



12. Ronde stoel

 

Een eivormige zetel of een zonne-eiland zijn leuke voorbeelden van ronde stoelen. De naam zegt alles. Het gaat om ronde of komvormige stoelen, waarvan bij sommige modellen de helling verstelbaar is. Er zijn er met een rechtopstaand frame, traditioneel gemaakt van rotan; maar er worden ook andere materialen gebruikt zoals hout, kunststof, stevig riet of zelfs metaal.



13. Oversized fauteuil

 

Dit model is niet alleen extreem comfortabel, maar kan ook een geweldige blikvanger zijn in de woonkamer of slaapkamer. Het type bestaat in vele verschillende stijlen, zodat het aan de meest uiteenlopende ontwerpvoorkeuren kan voldoen.



14. Ligstoel voor het gazon

 

Combineert moeiteloos met de meeste tuinmeubelen en is gemakkelijk op te vouwen en op te bergen om ruimte te besparen. Praktisch in de tuin, aan het strand, het zwembad, op het terras of in de veranda. Omdat deze stoel opvouwbaar en licht is, kan hij achterover leunen zodat je kunt ontspannen, een boek lezen, van de zon genieten of zelfs een dutje doen.



15. Big Comfy Chair

 

Er is een reeks grote, comfortabele stoelen waarmee je kunt profiteren van gezelligheid en comfort zonder aan stijl in te boeten. Of je nu kiest voor een modern, rustiek of traditioneel ontwerp, je vindt altijd wel een grote, comfortabele stoel die bij je inrichting past.



16. Gestoffeerde stoel

 

De gestoffeerde stoel biedt heel wat voordelen. Bovendien voegt hij elegantie toe aan de kamer. Doordat hij gestoffeerd is, is hij bijzonder comfortabel.



17. Plastic ligstoelen

 

De meest gebruikte kunststof voor de vervaardiging van plastic ligstoelen is het goedkope polyethyleen (PE). Voor gebruik buitenshuis is echter de versie met hoge dichtheid (HDPE) vereist, omdat deze weerbestendig en veel duurzamer is.



18. Klapstoel

 

Traditioneel werden klapstoelen gemaakt van metaal en hout. Vandaag de dag zijn ze echter ook beschikbaar in aluminium met stoffen riemen. Metaal en plastic zijn de meest gebruikte materialen om hoge klapstoelen te maken.



19. Tripp trapp stoel

 

Deze zitplaats voor peuters groeit mee met je kind. Het kan er van gebruik maken tot de volwassenheid. Als accentstoel kan hij een kamer zeker opfleuren.



20. Antieke stoel

 

Antieke stoelen combineren uitermate goed met moderne voorwerpen. Als de combinatie slim wordt uitgevoerd, leveren ze een interessante toets aan de kamer. Ze voegen diepte en contrast toe en creëren evenwicht.



21. Lage stoel

 

Een lage stoel voegt visuele hoogte toe aan de kamer. Hij kan tot op de grond reiken of een lage rug hebben.



22. Wijnvat of bierton

 

Zo een reusachtig wijnvat of een oude bierton tot stoel ombouwen, is niet moeilijk, maar je kunt hm ook kant-en-klaar kopen. Hij levert een geweldig accent en biedt toch voldoende comfort en ontspanning. Verkrijgbaar in verschillende maten en stijlen.



23. Antieke houten stoel

 

Door de eeuwen heen zijn er verschillende uitvoeringen ontstaan. Eenvoudige, rustieke modellen zijn meestal van gewoon hout, maar de wat duurdere stoelen zijn ook gestoffeerd verkrijgbaar.



24. Clubzetel

 

Deze stoel is extra gestoffeerd en biedt het grootste zitcomfort. Hij heeft gewoonlijk een diepe zit. Ideaal om videospelletjes te spelen, te studeren of gewoon te ontspannen met je geliefden.



25. Lazy Boy

 

Er is een breed gamma van Lazy Boy accentstoelen beschikbaar. Deze stoeltype is er in een verscheidenheid van stijlen, patronen, vormen en maten.



26. Eetkamerstoel

 

Er zijn veel verschillende stijlen eetkamerstoelen verkrijgbaar. Hiertoe behoren fauteuils, vleugelstoelen, gestoffeerde stoelen, lattenstoelen, kruisstoelen en stoelen met een traliewerk.