Gratis bezorging in NL en BE
Schrijf je in en krijg 8% korting
Tot 10 jaar garantie
Home>Alle blogs>Trends>Blog detail>

De Flexispot selectie ergonomische stoelen voor thuis

12 april 2023

De juiste kantoorapparatuur kan werknemers helpen efficiënter te werken, afleiding te verminderen en de concentratie te verhogen.

 

Tegenwoordig werken steeds meer mensen vanuit huis, waardoor de tijd die achter een computer wordt doorgebracht vaak langer is dan voorheen. Dit kan leiden tot rug-, nek- en schouderpijn, evenals andere gezondheidsproblemen. Ergonomische stoelen voor thuis zijn een effectieve manier om deze gezondheidsproblemen te voorkomen door het lichaam goed te ondersteunen en een optimale houding aan te nemen tijdens langdurig achter een computer zitten. In dit artikel onderzoeken we het belang van een ergonomische stoel in huis, de voordelen voor de gezondheid en de belangrijkste kenmerken waar je op moet letten bij het kiezen van een ergonomische stoel voor thuis.

 

Werken in een omgeving die is uitgerust met geschikte apparatuur kan helpen stress en angst te verminderen die gepaard gaan met gezondheidsproblemen zoals rugpijn of spierspanning. In dit artikel onderzoeken we het belang van een ergonomische stoel in huis, de voordelen voor de gezondheid en belangrijke kenmerken waar je op moet letten bij het kiezen van een ergonomische stoel voor thuis.

 

De voordelen van het gebruik van een ergonomische stoel 

Of u nu een fulltime telewerker bent of slechts een paar dagen per week, het gebruik van een ergonomische stoel biedt u vele voordelen die van invloed zijn op zowel uw lichamelijke als geestelijke gezondheid. 

 

Bij het kiezen van een ergonomische stoel voor thuis, is het belangrijk om te kijken naar enkele belangrijke kenmerken die comfort en een goede ondersteuning van het lichaam bieden. Hier zijn enkele van de belangrijkste kenmerken om te overwegen: 

l Hoogteverstelling: De stoel moet in hoogte kunnen worden versteld zodat de gebruiker hem op zijn of haar lengte kan instellen. Idealiter zouden de voeten plat op de grond moeten staan en de knieën in een rechte hoek.

Het kleine extraatje Flexispot: stille en zachte PU-wielen, die de vloer beschermen en het verplaatsen vergemakkelijken voor onze ergonomische bureaustoel model BS11Pro .

l Lendensteun: De stoel moet een lendensteun hebben om de natuurlijke kromming van de wervelkolom te behouden en lage rugpijn te voorkomen. 

De kleine Flexispot extra: voor maximaal comfort biedt onze bureaustoel met rugleuning BS8 PRO een rugleuning die in twee delen is gedeeld.

l Gecapitonneerde zitting: De zitting moet gecapitonneerd zijn voor extra comfort. Een stevige schuimdichtheid wordt aanbevolen om een optimale ondersteuning te garanderen.

l Verstelbare armleuningen: Armleuningen moeten in hoogte en breedte verstelbaar zijn, zodat gebruikers een comfortabele positie voor hun armen en schouders kunnen vinden.

Het kleine extraatje van Flexispot: onze ergonomische bureaustoel model BS11Pro heeft volledige armleuningen met 3D-verstelling, waardoor het vooral voor langere mensen een ideale stoel is. 

l Zitkanteling: de stoel moet de gebruiker in staat stellen de zitting te kantelen om overmatige druk op de billen en dijen te voorkomen. Een kantelhoek van 5 tot 15 graden wordt aanbevolen.

l Rotatie: De stoel moet gemakkelijk kunnen draaien, zodat gebruikers objecten kunnen bereiken zonder hun rug te hoeven draaien.

 

l Stabiliteit: De stoel moet stabiel zijn en het gewicht van de gebruiker kunnen dragen.